San Marino RTV

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
San Marino RTV
San Marino RTV
Type Allmennkringkasting
Grunnlagt August 1991
Land Ikke-eksisterende flaggmal[?]
Hovedkvarter San Marino San Marino by
Medier Fjernsyn, radio og nye medier
Medlemskap EBU
Nettsted www.sanmarinortv.sm

San Marino RTV (italiensk: Radiotelevisione della Repubblica di San Marino) er allmennkringkasteren i mikrostaten San Marino. Kanalen er tilgjengelig i San Marino samt i enkelte deler av Italia og eies 50 % av RAI og 50 % av ERES.

Kart som viser frekvenser og dekningsområder for San Marino RTVs fjernsynskanal og to radiokanaler.

San Marino RTV kringkaster én fjernsynskanal med samme navn og to radiokanalerRadio San Marino og Radio San Marino Classic.

Fjernsynskanalen startet sine prøvesendinger 24. april 1993 og startet med regulære sendinger fra 28. februar 1994. Kanalen er med i Eurovision.

Kanalen startet med prøvesendinger for radio 27. desember 1992. Fra 28. februar 1993 startet San Marino Radio opp som en 24-timers radiokanal.

San Marino RTV ble med i Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) i juli 1995, noe som gir kanalen rettigheter til å kringkaste og delta på arrangementer av EBU, som for eksempel Eurovision Song Contest. 27. november 2007 ble det kjent at kanalen skulle delta i konkurransen i 2008, som fant sted i Serbia, til tross for at RAI, som eier 50 % av kanalen, trakk seg fra konkurransen i 1997. San Marino RTV har meldt at de også trekker seg fra konkurransen, etter bare et år.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://www.esctoday.com/news/read/12736 San Marino leaves Eurovision Song Contest, esctoday.com