Hopp til innhold

Das Erste

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Das Erste
Offisielt navnErstes Deutsches Fernsehen
ForkortelseDas Erste
Lansert25. desember 1952; 71 år siden (1952-12-25)
LandTysklands flagg Tyskland
KringkastingsområdeTyskland
HovedkvarterMünchen
Tidligere navn1952–1954: NWDR-Fernsehen
1954–1984: Deutsches Fernsehen
1984–1997: Erstes Deutsches Fernsehen
Eid avARD
SpråkTysk
Strømmende media
URL for strømmende mediahttps://www.daserste.de/live/index.html, https://play.waipu.tv/ard, https://tv.de/live/ard/, https://mcdn.daserste.de/daserste/de/master.m3u8
Nettstedwww.daserste.de (de)

Das Erste (norsk oversettelse: den første) er en riksdekkende tysk fjernsynskanal som drives av ARD og sender døgnet rundt. Kanalen er et samarbeidsprosjekt mellom kringkastingsselskapene som er medlemmer av ARD, og har sete i Bayerischer Rundfunks fjernsynshus i München. Kanalen er, som navnet antyder, den eldste riksdekkende fjernsynskanalen i landet og ledes av en programdirektør. De fleste sendingene er tilgjengelige for norske seere på nett. De fleste TV-distributørene tilbyr også Das Erste som en kanal.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Das Erste ble grunnlagt i 1952 under navnet Deutsches Fernsehen, administrert av delstatskringkasteren NWDR. I 1984 ble kanalen gitt navnet Erstes Deutsches Fernsehen, og i 1996 fikk den navnet Das Erste.

Kanalen finansieres hovedsakelig av kringkastingsavgift, men har også inntekter av reklame, denne er begrenset til tidsrommet mellom klokken 14 og 20. Programmet på søndager og på helligdager som gjelder hele sendeområdet er helt uten reklame.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata