Wild Dances

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

«Wild Dances» er en sang av den ukrainske popstjernen Ruslana. Sangen var Ukrainas bidrag i Eurovision Song Contest 2004, som ble arrangert i Istanbul i Tyrkia. Bidraget kom seg videre fra semifinalen, og endte til slutt opp med å vinne hele konkurransen. I finalen fikk sangen 280 poeng. (Noe som for øvrig var poengrekord fram til Lordis «Hard Rock Hallelujah», som fikk 292 poeng da den vant i 2006.) Bidraget fikk dessuten stemmer fra 34 av de totalt 36 landene som deltok i konkurransen.

Sangen er skrevet av Oleksandr Ksenofontov, Jamie Maher, Ruslana, Fayney, Sherena Dugani i tillegg til Ruslana selv. Det første verset er på engelsk, mens det andre er på ukrainsk. «Wild Dances» ble dermed den første vinnersangen i Eurovision Song Contest som delvis ble sunget på et annet språk enn engelsk etter at regelen som sa at alle landene måtte synge på et av sine offisielle språk, ble tatt bort i 1999. Sangen blir også husket på grunn av sin energiske koreografi, samt for det spesielle lærantrekket Ruslana bar på scenen under framføringen.

Sangen har blitt framført på vietnamesisk av den vietnamesiske popstjernen Hồ Quỳnh Hương. Ruslanas versjon av sangen var også en del av lydsporet til spillet Grand Theft Auto IV fra 2008.