Liste over tidligere norske kommuner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over tidligere norske kommuner er en oversikt over tidligere norske kommuner som ikke lenger eksisterer fordi de er slått sammen, innlemmet i en annen kommune, eller delt opp. Listen gir ingen oversikt over mindre geografiske områder som har blitt overdratt fra en kommune til en annen. Nesten alle kommunene i denne tabellen forsvant ved kommunesammenslåing.


Etter fylke[rediger | rediger kilde]

Akershus[rediger | rediger kilde]

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
0218 Aker Akershus våpen.svg 1838 1948 Innlemmet i Oslo Oslo
0224 Aurskog Akershus våpen.svg 1919 1966 Slått sammen med Nordre Høland, Setskog og Søndre Høland Aurskog-Høland
0225 Blaker Akershus våpen.svg 1919 1962 Innlemmet i Sørum Sørum
0203 Drøbak Akershus våpen.svg 1838 1962 Innlemmet i Frogn Frogn
0240 Feiring Akershus våpen.svg 1870 1964 Innlemmet i Eidsvoll Eidsvoll
0221 Høland Akershus våpen.svg 1905 1924 Delt i to Nordre Høland
Søndre Høland
0204 Hølen Akershus våpen.svg 1847 1946 Innlemmet i Vestby Vestby
0212 Kråkstad Akershus våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Ski Ski
0238 Lillestrøm Akershus våpen.svg 1908 1962 Innlemmet i Skedsmo Skedsmo
0222 Nordre Høland Akershus våpen.svg 1924 1966 Slått sammen med Aurskog, Setskog og Søndre Høland Aurskog-Høland
0223 Setskog Akershus våpen.svg 1905 1966 Slått sammen med Aurskog, Nordre Høland og Søndre Høland Aurskog-Høland
0201 Son Akershus våpen.svg 1847 1964 Innlemmet i Vestby Vestby
0201 Son/Hølen Akershus våpen.svg 1838 1847 Delt i to Son
Hølen
0221 Søndre Høland Akershus våpen.svg 1924 1966 Slått sammen med Aurskog, Nordre Høland og Setskog Aurskog-Høland

Aust-Agder[rediger | rediger kilde]

# Kommune # Fra Til Merknader Resultat
0918 Austre Moland Aust-Agder vapen.svg 1878 1962 Slått sammen med Flosta og Stokken Moland
0990 Barbu Aust-Agder vapen.svg 1878 1902 Innlemmet i Arendal Arendal
0915 Dypvåg Aust-Agder vapen.svg 1902 1960 Innlemmet i Tvedestrand Tvedestrand
0925 Eide Aust-Agder vapen.svg 1838 1962 Innlemmet i Landvik Landvik
0937 Evje Aust-Agder vapen.svg 1877 1960 Slått sammen med Hornnes Evje og Hornnes
0934 Evje og Vegusdal Aust-Agder vapen.svg 1838 1877 Delt i to Evje
Vegusdal
0923 Fjære Aust-Agder vapen.svg 1846 1971 Innlemmet i Grimstad Grimstad
0916 Flosta Aust-Agder vapen.svg 1838 1962 Slått sammen med Austre Moland og Stokken Moland
0930 Gjøvdal Aust-Agder vapen.svg 1908 1960 Innlemmet i Åmli Åmli
0933 Herefoss Aust-Agder vapen.svg 1838 1967 Innlemmet i Birkenes Birkenes
0922 Hisøy Hisøy komm.svg 1881 1992 Innlemmet i Arendal Arendal
0914 Holt Aust-Agder vapen.svg 1838 1960 Innlemmet i Tvedestrand Tvedestrand
0936 Hornnes Aust-Agder vapen.svg 1886 1960 Slått sammen med Evje Evje og Hornnes
0935 Hornnes og Iveland Aust-Agder vapen.svg 1838 1886 Delt i to Hornnes
Iveland
0939 Hylestad Aust-Agder vapen.svg 1915 1962 Innlemmet i Valle Valle
0927 Høvåg Aust-Agder vapen.svg 1865 1962 Innlemmet i Lillesand Lillesand
0924 Landvik Aust-Agder vapen.svg 1962 1971 Innlemmet i Grimstad Grimstad
0918 Moland Aust-Agder vapen.svg 1962 1992 Innlemmet i Arendal Arendal
0932 Mykland Aust-Agder vapen.svg 1876 1967 Innlemmet i Froland Froland
0917 Stokken Aust-Agder vapen.svg 1919 1962 Slått sammen med Austre Moland og Flosta Moland
0913 Søndeled Aust-Agder vapen.svg 1838 1964 Innlemmet i Risør Risør
0931 Tovdal Aust-Agder vapen.svg 1908 1967 Innlemmet i Åmli Åmli
0921 Tromøy Tromøy komm.svg 1878 1992 Innlemmet i Arendal Arendal
0934 Vegusdal Aust-Agder vapen.svg 1877 1967 Innlemmet i Birkenes Birkenes
0926 Vestre Moland Aust-Agder vapen.svg 1865 1962 Innlemmet i Lillesand Lillesand
0920 Øyestad Aust-Agder vapen.svg 1838 1992 Innlemmet i Arendal Arendal

Buskerud[rediger | rediger kilde]

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
0624 Eiker Buskerud våpen.svg 1838 1885 Delt i to Nedre Eiker
Øvre Eiker
0617 Gol og Hemsedal Buskerud våpen.svg 1838 1897 Delt i to Gol
Hemsedal
0601 Hønefoss Buskerud våpen.svg 1852 1964 Slått sammen med Hole, Norderhov, Tyristrand og Ådal Ringerike
0613 Norderhov Buskerud våpen.svg 1838 1964 Slått sammen med Hole, Hønefoss, Tyristrand og Ådal Ringerike
0633 Nore Buskerud våpen.svg 1858 1962 Slått sammen med Uvdal Nore og Uvdal
0629 Sandsvær Buskerud våpen.svg 1838 1908 Delt i to Ytre Sandsvær
Øvre Sandsvær
0712 Skoger Buskerud våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Drammen Drammen
0681 Strømsgodset Buskerud våpen.svg 1838 1843 Innlemmet i Skoger Skoger
0611 Tyristrand Buskerud våpen.svg 1916 1964 Slått sammen med Hole, Hønefoss, Norderhov og Ådal Ringerike
0634 Uvdal Buskerud våpen.svg 1901 1962 Slått sammen med Nore Nore og Uvdal
0629 Ytre Sandsvær Buskerud våpen.svg 1908 1964 Innlemmet i Kongsberg Kongsberg
0630 Øvre Sandsvær Buskerud våpen.svg 1908 1964 Innlemmet i Kongsberg Kongsberg
0614 Ådal Buskerud våpen.svg 1857 1964 Slått sammen med Hole, Hønefoss, Norderhov og Tyristrand Ringerike

Finnmark[rediger | rediger kilde]

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
2012 Alta-Talvik Finnmark våpen.svg 1838 1863 Delt i to Alta
Talvik
2029 Nord-Varanger Finnmark våpen.svg 1894 1964 Innlemmet i Vadsø Vadsø
2026 Polmak Finnmark våpen.svg 1903 1964 Innlemmet i Tana Tana
2016 Sørøysund Finnmark våpen.svg 1838 1992 Hadde navnet Hammerfest landdistrikt fra 1838 til 1869. Innlemmet i Hammerfest Hammerfest
2013 Talvik Finnmark våpen.svg 1863 1964 Innlemmet i Alta Alta

Hedmark[rediger | rediger kilde]

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
0422 Brandval Hedmark våpen.svg 1867 1964 Innlemmet i Kongsvinger Kongsvinger
0413 Furnes Hedmark våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Ringsaker Ringsaker
0424 Hof Hedmark våpen.svg 1838 1963 Innlemmet i Åsnes Åsnes
0440 Kvikne Hedmark våpen.svg 1838 1966 Delt mellom Tynset (mest) og Rennebu (litt) Rennebu
Tynset
0411 Nes Hedmark våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Ringsaker Ringsaker
0432 Rendal Hedmark våpen.svg 1838 1880 Delt i to Ytre Rendal
Øvre Rendal
0416 Romedal Hedmark våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Stange Stange
0580 Sollia Hedmark våpen.svg 1864 1965 Innlemmet i Stor-Elvdal Stor-Elvdal
0435 Tolga-Os Hedmark våpen.svg 1966 1976 Delt i to Os
Tolga
0414 Vang Hedmark våpen.svg 1838 1992 Innlemmet i Hamar Hamar
0421 Vinger Hedmark våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Kongsvinger Kongsvinger
0432 Ytre Rendal Hedmark våpen.svg 1880 1965 Slått sammen med Øvre Rendal Rendalen
0433 Øvre Rendal Hedmark våpen.svg 1880 1965 Slått sammen med Ytre Rendal Rendalen
0425 Åsnes og Våler Hedmark våpen.svg 1849 1854 Delt i to Våler
Åsnes

Hordaland[rediger | rediger kilde]

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
1257 Alversund Hordaland våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Lindås Lindås
1250 Arna Hordaland våpen.svg 1838 1972 Innlemmet i Bergen Bergen
1281 Bergen landdistrikt Hordaland våpen.svg 1838 1877 Innlemmet i Bergen Bergen
1220 Bremnes Hordaland våpen.svg 1916 1964 Innlemmet i Bømlo Bømlo
1251 Bruvik Hordaland våpen.svg 1870 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Vaksdal
Osterøy
1282 Eid Hordaland våpen.svg 1838 1855 Innlemmet i Fjelberg Fjelberg
1237 Evanger Hordaland våpen.svg 1885 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Voss
Vaksdal
1249 Fana Hordaland våpen.svg 1838 1972 Innlemmet i Bergen Bergen
1218 Finnås Hordaland våpen.svg 1838 1916 Delt i tre Bremnes
Bømlo
Moster
1213 Fjelberg Hordaland våpen.svg 1838 1965 Innlemmet i Kvinnherad Kvinnherad
1254 Hamre Hordaland våpen.svg 1838 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Osterøy
Meland
Lindås
1250 Haus Hordaland våpen.svg 1838 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner
En del ble innlemmet i Osterøy, resten ble Arna
Osterøy
Arna
1258 Herdla Hordaland våpen.svg 1871 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Askøy
Øygarden
Meland
Fjell
1259 Hjelme Hordaland våpen.svg 1910 1964 Slått sammen med Herdla Øygarden
1260 Hordabø Hordaland våpen.svg 1924 1964 Slått sammen med Manger, Sæbø og deler av Austrheim, Herdla og Lindås Radøy
1253 Hosanger Hordaland våpen.svg 1885 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Osterøy
Lindås
1239 Hålandsdal Hordaland våpen.svg 1903 1964 Innlemmet i Fusa Fusa
1231 Kinsarvik Hordaland våpen.svg 1913 1964 Innlemmet i Ullensvang Ullensvang
1248 Laksevåg Hordaland våpen.svg 1918 1972 Innlemmet i Bergen Bergen
1261 Manger Hordaland våpen.svg 1838 1964 Slått sammen med Hordabø, Sæbø og deler av Austrheim, Herdla og Lindås Radøy
1218 Moster Hordaland våpen.svg 1918 1964 Innlemmet i Bømlo Bømlo
1229 Røldal Hordaland våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Odda Odda
1212 Skånevik Hordaland våpen.svg 1838 1965 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Etne
Kvinnherad
1226 Strandebarm Hordaland våpen.svg 1838 1965 Innlemmet i Kvam Kvam
1240 Strandvik Hordaland våpen.svg 1903 1964 Innlemmet i Fusa Fusa
1262 Sæbø Hordaland våpen.svg 1924 1964 Slått sammen med Hordabø, Manger og deler av Austrheim, Herdla og Lindås Radøy
1217 Valestrand Hordaland våpen.svg 1868 1964 Innlemmet i Sveio Sveio
1225 Varaldsøy Hordaland våpen.svg 1902 1965 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Kvam
Kvinnherad
1215 Vikebygd Hordaland våpen.svg 1902 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Sveio
Ølen
1236 Vossestrand Hordaland våpen.svg 1868 1964 Innlemmet i Voss Voss
1280 Årstad Hordaland våpen.svg 1838 1915 Innlemmet i Bergen Bergen
1255 Åsane Hordaland våpen.svg 1904 1972 Innlemmet i Bergen Bergen

Møre og Romsdal[rediger | rediger kilde]

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
1545 Aukra Møre og Romsdal våpen.svg 1838 1924 Delt. 1546 Sandøy utskilt i 1867 Nord-Aukra
Sandøy
Sør-Aukra
1544 Bolsøy Møre og Romsdal våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Molde Molde
1531 Borgund Møre og Romsdal våpen.svg 1908 1968 Innlemmet i Ålesund Ålesund
1574 Brattvær Møre og Romsdal våpen.svg 1915 1960 Slått sammen med Edøy og Hopen Smøla
1554 Bremsnes Møre og Romsdal våpen.svg 1897 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Averøy
Frei
Kristiansund
1549 Bud Møre og Romsdal våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Fræna Fræna
1518 Dalsfjord Møre og Romsdal våpen.svg 1924 1964 Innlemmet i Volda Volda
1573 Edøy Møre og Romsdal våpen.svg 1838 1960 Slått sammen med Brattvær og Hopen Smøla
1538 Eid Møre og Romsdal våpen.svg 1874 1964 Slått sammen med Grytten, Hen, Voll og deler av Veøy Rauma
1537 Eid og Voll Møre og Romsdal våpen.svg 1838 1874 Delt i to Eid
Voll
1542 Eresfjord og Vistdal Møre og Romsdal våpen.svg 1890 1964 Innlemmet i Nesset Nesset
1556 Frei Frei komm.png 1838 2008 Innlemmet i Kristiansund Kristiansund
1555 Grip Møre og Romsdal våpen.svg 1897 1964 Innlemmet i Kristiansund Kristiansund
1539 Grytten Møre og Romsdal våpen.svg 1902 1964 Slått sammen med Eid, Hen, Voll og deler av Veøy Rauma
1540 Hen Møre og Romsdal våpen.svg 1902 1964 Slått sammen med Eid, Grytten, Voll og deler av Veøy Rauma
1522 Hjørundfjord Møre og Romsdal våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Ørsta Ørsta
1575 Hopen Møre og Romsdal våpen.svg 1915 1960 Slått sammen med Brattvær og Edøy Smøla
1550 Hustad Møre og Romsdal våpen.svg 1918 1964 Innlemmet i Fræna Fræna
1552 Kornstad Møre og Romsdal våpen.svg 1897 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Averøy
Eide
1553 Kvernes Møre og Romsdal våpen.svg 1897 1964 Slått sammen med mesteparten av Bremsnes og Kornstad Averøy
1547 Nord-Aukra Møre og Romsdal våpen.svg 1924 1964 Nordal krets innlemmet i Molde. Resten endret navn til Aukra 1965 Aukra
Molde
1513 Rovde Møre og Romsdal våpen.svg 1905 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Sande
Vanylven
1564 Stangvik Møre og Romsdal våpen.svg 1895 1965 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Surnadal
Sunndal
Tingvoll
1568 Stemshaug Møre og Romsdal våpen.svg 1914 1965 Innlemmet i Aure Aure
1559 Straumsnes Møre og Romsdal våpen.svg 1866 1964 Innlemmet i Tingvoll Tingvoll
1523 Sunnylven Møre og Romsdal våpen.svg 1838 1965 Innlemmet i Stranda Stranda
1512 Syvde Møre og Romsdal våpen.svg 1918 1964 Innlemmet i Vanylven Vanylven
1545 Sør-Aukra Møre og Romsdal våpen.svg 1924 1965 Slått sammen med deler av Vatne Midsund
1536 Tresfjord Møre og Romsdal våpen.svg 1899 1964 Innlemmet i Vestnes Vestnes
1572 Tustna Tustna komm.png 1838 2006 Innlemmet i Aure Aure
1570 Valsøyfjord Møre og Romsdal våpen.svg 1894 1965 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Halsa
Aure
1521 Vartdal Møre og Romsdal våpen.svg 1895 1964 Innlemmet i Ørsta Ørsta
1530 Vatne Møre og Romsdal våpen.svg 1902 1965 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Haram
Midsund
1541 Veøy Møre og Romsdal våpen.svg 1838 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Molde
Rauma
1533 Vigra Møre og Romsdal våpen.svg 1890 1964 Innlemmet i Giske Giske
1537 Voll Møre og Romsdal våpen.svg 1874 1964 Slått sammen med Eid, Grytten, Hen og deler av Veøy Rauma
1561 Øksendal Møre og Romsdal våpen.svg 1854 1960 Innlemmet i Sunndal Sunndal
1558 Øre Møre og Romsdal våpen.svg 1838 1965 Innlemmet i Gjemnes Gjemnes
1562 Ålvundeid Møre og Romsdal våpen.svg 1899 1960 Innlemmet i Sunndal Sunndal
1565 Åsskard Møre og Romsdal våpen.svg 1895 1965 Innlemmet i Surnadal Surnadal

Nordland[rediger | rediger kilde]

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
1873 Andenes Nordland våpen.svg 1924 1964 Slått sammen med Bjørnskinn og Dverberg Andøy
1872 Andøya
(Dverberg)
Nordland våpen.svg 1838 1924 Delt i tre Andenes
Bjørnskinn
Dverberg
1855 Ankenes Nordland våpen.svg 1884 1974 Innlemmet i Narvik Narvik
1871 Bjørnskinn Nordland våpen.svg 1924 1964 Slått sammen med Andenes og Dverberg Andøy
1843 Bodin Nordland våpen.svg 1838 1968 Innlemmet i Bodø Bodø
1862 Borge Nordland våpen.svg 1927 1963 Slått sammen med Buksnes, Hol og Valberg Vestvågøy
1801 Brønnøysund Nordland våpen.svg 1923 1964 Innlemmet i Brønnøy Brønnøy
1860 Buksnes Nordland våpen.svg 1838 1963 Slått sammen med Borge, Hol og Valberg Vestvågøy
1823 Drevja Nordland våpen.svg 1927 1962 Innlemmet i Vefsn Vefsn
1872 Dverberg Nordland våpen.svg 1924 1964 Slått sammen med Andenes og Bjørnskinn Andøy
1827 Dønnes Nordland våpen.svg 1888 1962 Slått sammen med Nordvik Dønna
1829 Elsfjord Nordland våpen.svg 1929 1962 Innlemmet i Vefsn Vefsn
1845 Folden Nordland våpen.svg 1838 1887 Delt i to Nordfold-Kjerringøy
Sørfold
1864 Gimsøy Nordland våpen.svg 1856 1964 Innlemmet i Vågan Vågan
1861 Hol Nordland våpen.svg 1919 1963 Slått sammen med Borge, Buksnes og Valberg Vestvågøy
1844 Kjerringøy Nordland våpen.svg 1906 1964 Innlemmet i Bodin Bodin
1830 Korgen Nordland våpen.svg 1918 1964 Innlemmet i Hemnes Hemnes
1869 Langenes Nordland våpen.svg 1919 1964 Innlemmet i Øksnes Øksnes
1847 Leiranger Nordland våpen.svg 1900 1964 Innlemmet i Steigen Steigen
1833 Mo Rana komm.svg 1838 1964 Slått sammen med Nord-Rana og deler av Nesna og Sør-Rana Rana
1802 Mosjøen Nordland våpen.svg 1876 1962 Innlemmet i Vefsn Vefsn
1833 Nord-Rana Nordland våpen.svg 1923 1964 Slått sammen med Mo og deler av Nesna og Sør-Rana Rana
1846 Nordfold Nordland våpen.svg 1906 1964 Innlemmet i Steigen Steigen
1846 Nordfold-Kjerringøy Nordland våpen.svg 1887 1906 Delt i to Kjerringøy
Nordfold
1819 Nordvik Nordland våpen.svg 1917 1962 Slått sammen med Dønnes Dønna
1853 Ofoten Nordland våpen.svg 1838 1884 Delt i to Ankenes
Evindnæs
1821 Sandnessjøen Nordland våpen.svg 1899 1965 Innlemmet i Alstahaug Alstahaug
1842 Skjerstad Skjerstad.png 1838 2005 Innlemmet i Bodø Bodø
1806 Svolvær Nordland våpen.svg 1918 1964 Innlemmet i Vågan Vågan
1831 Sør-Rana Nordland våpen.svg 1929 1964 Oppdelt, og innlemmet i Hemnes og Rana Hemnes
Rana
1817 Tjøtta Nordland våpen.svg 1862 1965 Innlemmet i Alstahaug Alstahaug
1863 Valberg Nordland våpen.svg 1838 1963 Slått sammen med Borge, Buksnes og Hol Vestvågøy
1813 Velfjord Nordland våpen.svg 1875 1964 Innlemmet i Brønnøy Brønnøy

Nord-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
1727 Beitstad Nord-Trøndelag våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Steinkjer Steinkjer
1733 Egge Nord-Trøndelag våpen.svg 1869 1964 Innlemmet i Steinkjer Steinkjer
1753 Foldereid Nord-Trøndelag våpen.svg 1886 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Høylandet
Nærøy
1720 Frol Nord-Trøndelag våpen.svg 1856 1962 Innlemmet i Levanger Levanger
1754 Gravvik Nord-Trøndelag våpen.svg 1909 1964 Innlemmet i Nærøy Nærøy
1741 Harran Nord-Trøndelag våpen.svg 1923 1964 Innlemmet i Grong Grong
1712 Hegra Nord-Trøndelag våpen.svg 1874 1962 Innlemmet i Stjørdal Stjørdal
1746 Klinga Nord-Trøndelag våpen.svg 1891 1964 Innlemmet i Namsos Namsos
1752 Kolvereid Nord-Trøndelag våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Nærøy Nærøy
1735 Kvam Nord-Trøndelag våpen.svg 1909 1964 Innlemmet i Steinkjer Steinkjer
1713 Lånke Nord-Trøndelag våpen.svg 1902 1962 Innlemmet i Stjørdal Stjørdal
1726 Malm Nord-Trøndelag våpen.svg 1913 1964 Innlemmet i Verran Verran
1723 Mosvik Coat of arms of NO 1723 Mosvik.svg 1901 2012 Innlemmet i Inderøy Inderøy
1723 Mosvik og Verran Nord-Trøndelag våpen.svg 1867 1901 Delt i to Mosvik
Verran
1714 Nedre Stjørdal Nord-Trøndelag våpen.svg 1850 1902 Delt i tre Lånke
Skatval
Stjørdal
1738 Nordli Nord-Trøndelag våpen.svg 1915 1964 Slått sammen med Sørli Lierne
1732 Ogndal Nord-Trøndelag våpen.svg 1885 1964 Innlemmet i Steinkjer Steinkjer
1748 Otterøy Nord-Trøndelag våpen.svg 1913 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Namdalseid
Namsos
1730 Røra Nord-Trøndelag våpen.svg 1907 1962 Innlemmet i Inderøy Inderøy
1728 Sandvollan Nord-Trøndelag våpen.svg 1907 1962 Innlemmet i Inderøy Inderøy
1715 Skatval Nord-Trøndelag våpen.svg 1902 1962 Innlemmet i Stjørdal Stjørdal
1719 Skogn Nord-Trøndelag våpen.svg 1838 1962 Innlemmet i Levanger Levanger
1731 Sparbu Nord-Trøndelag våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Steinkjer Steinkjer
1714 Stjørdalen Nord-Trøndelag våpen.svg 1838 1850 Delt i to Nedre Stjørdal
Øvre Stjørdal
1734 Stod Nord-Trøndelag våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Steinkjer Steinkjer
1737 Sørli Nord-Trøndelag våpen.svg 1915 1964 Slått sammen med Nordli Lierne
1745 Vemundvik Nord-Trøndelag våpen.svg 1891 1964 Innlemmet i Namsos Namsos
1722 Ytterøy Nord-Trøndelag våpen.svg 1837
1867
1867
1964
Mosvik og Verran utskilt
Innlemmet i Levanger
Levanger
1711 Øvre Stjørdal Nord-Trøndelag våpen.svg 1850 1874 Delt i to Hegra
Meråker
1716 Åsen Nord-Trøndelag våpen.svg 1838 1962 Innlemmet i Levanger Levanger

Oppland[rediger | rediger kilde]

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
0525 Biri Oppland våpen.svg 1910 1964 Innlemmet i Gjøvik Gjøvik
0535 Brandbu Oppland våpen.svg 1897 1962 Innlemmet i Gran Gran
0530 Eina Oppland våpen.svg 1908 1964 Innlemmet i Vestre Toten Vestre Toten
0537 Fluberg Oppland våpen.svg 1914 1962 Innlemmet i Søndre Land Søndre Land
0518 Fron Oppland våpen.svg 1838 1851 Kommunen ble to ganger delt i to Nord-Fron
Sør-Fron
1966 1977
0524 Fåberg Oppland våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Lillehammer Lillehammer
0516 Heidal Oppland våpen.svg 1908 1965 Innlemmet i Sel Sel
0531 Kolbu Oppland våpen.svg 1908 1964 Innlemmet i Østre Toten Østre Toten
0536 Land Oppland våpen.svg 1838 1847 Delt i to Nordre Land
Søndre Land
0543 Slidre Oppland våpen.svg 1838 1849 Delt i to Vestre Slidre
Øystre Slidre
0526 Snertingdal Oppland våpen.svg 1910 1964 Innlemmet i Gjøvik Gjøvik
0539 Torpa Oppland våpen.svg 1914 1962 Innlemmet i Nordre Land Nordre Land
0527 Vardal Oppland våpen.svg 1861 1964 Innlemmet i Gjøvik Gjøvik
0522 Vestre Gausdal Oppland våpen.svg 1879 1962 Slått sammen med Østre Gausdal Gausdal
0523 Østre Gausdal Oppland våpen.svg 1879 1962 Slått sammen med Vestre Gausdal Gausdal

Rogaland[rediger | rediger kilde]

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
1147 Avaldsnes Rogaland våpen.svg 1838 1965 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Karmøy
Tysvær
1101 Egersund Rogaland våpen.svg 1838 1965 Innlemmet i Eigersund Eigersund
1137 Erfjord Rogaland våpen.svg 1914 1965 Innlemmet i Suldal Suldal
1132 Fister Rogaland våpen.svg 1884 1965 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Finnøy
Hjelmeland
1122 Gjesdal Rogaland våpen.svg 1838 1965 Slått sammen med deler av Forsand, Bjerkreim og Høle Gjesdal
1115 Helleland Rogaland våpen.svg 1838 1965 Innlemmet i Eigersund Eigersund
1113 Heskestad Rogaland våpen.svg 1838 1965 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Eigersund
Lund
1126 Hetland Rogaland våpen.svg 1922 1965 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Sandnes
Stavanger
1133 Hjelmeland og Fister Rogaland våpen.svg 1838 1884 Delt i to Fister
Hjelmeland
1128 Høle Rogaland våpen.svg 1871 1965 Innlemmet i Sandnes Sandnes
1123 Høyland Rogaland våpen.svg 1838 1965 Innlemmet i Sandnes Sandnes
1124 Håland Rogaland våpen.svg 1838 1930 Delt i to Madla
Sola
1156 Imsland Rogaland våpen.svg 1923 1965 Slått sammen med Sandeid, Vikedal, Vats og deler av Skjold Vindafjord
1138 Jelsa Rogaland våpen.svg 1859 1965 Innlemmet i Suldal Suldal
1105 Kopervik Rogaland våpen.svg 1866 1965 Slått sammen med Avaldsnes, Skudenes, Skudeneshavn, Stangaland, Torvastad og Åkra Karmøy
1125 Madla Rogaland våpen.svg 1930 1965 Innlemmet i Stavanger Stavanger
1143 Mosterøy Rogaland våpen.svg 1884 1965 Innlemmet i Rennesøy Rennesøy
1139 Nedstrand Rogaland våpen.svg 1868 1965 Innlemmet i Tysvær Tysvær
1119 Nærbø Rogaland våpen.svg 1894 1964 Slått sammen med Ogna og Varhaug
1117 Ogna Rogaland våpen.svg 1839 1964 Slått sammen med Nærbø og Varhaug
1136 Sand Rogaland våpen.svg 1859 1965 Innlemmet i Suldal Suldal
1158 Sandeid Rogaland våpen.svg 1923 1965 Slått sammen med Imsland, Vikedal, Vats og deler av Skjold Vindafjord
1140 Sjernarøy Rogaland våpen.svg 1868 1965 Innlemmet i Finnøy Finnøy
1154 Skjold Rogaland våpen.svg 1838 1965 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Tysvær
Vindafjord
1150 Skudenes Rogaland våpen.svg 1838 1965 Slått sammen med Avaldsnes, Kopervik, Skudeneshavn, Stangaland, Torvastad og Åkra Karmøy
1104 Skudeneshavn Rogaland våpen.svg 1858 1965 Slått sammen med Avaldsnes, Kopervik, Skudenes, Stangaland, Torvastad og Åkra Karmøy
1153 Skåre Rogaland våpen.svg 1881 1958 Innlemmet i Haugesund Haugesund
1107 Sogndal Rogaland våpen.svg 1845 1944 Innlemmet i Sokndal Sokndal
1148 Stangaland Rogaland våpen.svg 1909 1965 Slått sammen med Avaldsnes, Kopervik, Skudenes, Skudeneshavn, Torvastad og Åkra Karmøy
1152 Torvastad Rogaland våpen.svg 1838 1965 Slått sammen med Avaldsnes, Kopervik, Skudenes, Skudeneshavn, Stangaland og Åkra Karmøy
1155 Vats Rogaland våpen.svg 1891 1965 Slått sammen med Imsland, Sandeid, Vikedal og deler av Skjold Vindafjord
1118 Varhaug Rogaland våpen.svg 1894 1964 Slått sammen med Nærbø og Ogna
1157 Vikedal Rogaland våpen.svg 1923 1965 Slått sammen med Imsland, Sandeid, Vats og deler av Skjold Vindafjord
1214 Ølen Olen komm.png 1916 2006 Innlemmet i Vindafjord Vindafjord
1149 Åkra Rogaland våpen.svg 1859 1965 Slått sammen med Avaldsnes, Kopervik, Skudenes, Skudeneshavn, Stangaland og Torvastad Karmøy
1131 Årdal Rogaland våpen.svg 1863 1965 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Hjelmeland
Strand

Sogn og Fjordane[rediger | rediger kilde]

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
1423 Borgund Sogn og Fjordane våpen.svg 1864 1964 Innlemmet i Lærdal Lærdal
1446 Breim Sogn og Fjordane våpen.svg 1886 1964 Innlemmet i Gloppen Gloppen
1414 Brekke Sogn og Fjordane våpen.svg 1926 1964 Innlemmet i Gulen Gulen
1436 Bru Sogn og Fjordane våpen.svg 1838 1964 Slått sammen med Eikefjord, Florø og Kinn Flora
1442 Davik Sogn og Fjordane våpen.svg 1838 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Bremanger
Eid
Vågsøy
1423 Eikefjord Sogn og Fjordane våpen.svg 1923 1964 Slått sammen med Bru, Florø og Kinn Flora
1401 Florø Sogn og Fjordane våpen.svg 1861 1964 Slått sammen med Bru, Eikefjord og Kinn Flora
1425 Hafslo Sogn og Fjordane våpen.svg 1838 1963 Innlemmet i Luster Luster
1447 Innvik Sogn og Fjordane våpen.svg 1838 1965 Innlemmet i Stryn Stryn
1427 Jostedal Sogn og Fjordane våpen.svg 1838 1963 Innlemmet i Luster Luster
1437 Kinn Sogn og Fjordane våpen.svg 1838 1964 Slått sammen med Bru, Eikefjord og Florø Flora
1416 Kyrkjebø Sogn og Fjordane våpen.svg 1858 1964 Slått sammen med Lavik Høyanger
1415 Lavik Sogn og Fjordane våpen.svg 1838 1964 Slått sammen med Kyrkjebø Høyanger
1415 Lavik og Brekke Sogn og Fjordane våpen.svg 1861 1905 Delt i to Lavik
Brekke
1440 Nord-Vågsøy Sogn og Fjordane våpen.svg 1910 1964 Slått sammen med Sør-Vågsøy Vågsøy
1439 Sør-Vågsøy Sogn og Fjordane våpen.svg 1910 1964 Slått sammen med Nord-Vågsøy Vågsøy
1434 Vevring Sogn og Fjordane våpen.svg 1838 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Askvoll
Naustdal

Sør-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
1632 Bjørnør Sør-Trøndelag våpen.svg 1838 1892 Delt i tre Osen
Roan
Stoksund
1642 Brekken Sør-Trøndelag våpen.svg 1926 1964 Innlemmet i Røros Røros
1647 Budal Sør-Trøndelag våpen.svg 1879 1964 Slått sammen med Singsås, Soknedal og Støren Midtre Gauldal
1656 Buvik Sør-Trøndelag våpen.svg 1855 1965 Innlemmet i Skaun Skaun
1655 Byneset Sør-Trøndelag våpen.svg 1855 1964 Innlemmet i Trondheim Trondheim
1658 Børsa Sør-Trøndelag våpen.svg 1838 1965 Innlemmet i Skaun Skaun
1616 Fillan Sør-Trøndelag våpen.svg 1886 1964 Slått sammen med Kvenvær, Sandstad og Hitra Hitra
1652 Flå Sør-Trøndelag våpen.svg 1880 1964 Innlemmet i Melhus Melhus
1659 Geitastrand Sør-Trøndelag våpen.svg 1905 1963 Innlemmet i Orkdal Orkdal
1643 Glåmos Sør-Trøndelag våpen.svg 1926 1964 Innlemmet i Røros Røros
1645 Haltdalen Sør-Trøndelag våpen.svg 1855 1972 Slått sammen med Ålen Holtålen
1614 Heim Sør-Trøndelag våpen.svg 1911 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Hemne
Snillfjord
1617 Hitra Sør-Trøndelag våpen.svg 1838 1964 Slått sammen med Kvenvær, Sandstad og Fillan Hitra
1650 Horg Sør-Trøndelag våpen.svg 1841 1964 Innlemmet i Melhus Melhus
1651 Hølonda Sør-Trøndelag våpen.svg 1865 1964 Innlemmet i Melhus Melhus
1629 Jøssund Sør-Trøndelag våpen.svg 1896 1964 Innlemmet i Bjugn Bjugn
1618 Kvenvær Sør-Trøndelag våpen.svg 1913 1964 Slått sammen med Hitra, Sandstad og Fillan Hitra
1654 Leinstrand Sør-Trøndelag våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Trondheim Trondheim
1623 Lensvik Sør-Trøndelag våpen.svg 1905 1964 Innlemmet i Agdenes Agdenes
1628 Nes Sør-Trøndelag våpen.svg 1899 1964 Innlemmet i Bjugn Bjugn
1620 Nord-Frøya Sør-Trøndelag våpen.svg 1906 1964 Slått sammen med Sør-Frøya Frøya
1639 Orkanger Sør-Trøndelag våpen.svg 1920 1963 Innlemmet i Orkdal Orkdal
1637 Orkland Sør-Trøndelag våpen.svg 1920 1963 Innlemmet i Orkdal Orkdal
1641 Røros landsogn Sør-Trøndelag våpen.svg 1926 1965 Innlemmet i Røros Røros
1615 Sandstad Sør-Trøndelag våpen.svg 1914 1964 Slått sammen med Hitra, Kvenvær og Fillan Hitra
1646 Singsås Sør-Trøndelag våpen.svg 1841 1964 Slått sammen med Budal, Soknedal og Støren Midtre Gauldal
1649 Soknedal Sør-Trøndelag våpen.svg 1841 1964 Slått sammen med Budal, Singsås og Støren Midtre Gauldal
1625 Stadsbygd Sør-Trøndelag våpen.svg 1838 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Rissa
Agdenes
1626 Stjørna Sør-Trøndelag våpen.svg 1853 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Bjugn
Rissa
1631 Stoksund Sør-Trøndelag våpen.svg 1892 1964 Innlemmet i Åfjord Åfjord
1660 Strinda Sør-Trøndelag våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Trondheim Trondheim
1648 Støren Sør-Trøndelag våpen.svg 1838 1964 Slått sammen med Budal, Singsås og Soknedal Midtre Gauldal
1619 Sør-Frøya Sør-Trøndelag våpen.svg 1906 1964 Slått sammen med Nord-Frøya Frøya
1661 Tiller Sør-Trøndelag våpen.svg 1899 1964 Innlemmet i Trondheim Trondheim
1611 Vinje Sør-Trøndelag våpen.svg 1924 1964 Innlemmet i Hemne Hemne
1644 Ålen Sør-Trøndelag våpen.svg 1855 1972 Slått sammen med Haltdalen Holtålen

Telemark[rediger | rediger kilde]

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
0804 Brevik Telemark våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Porsgrunn Porsgrunn
0813 Eidanger Telemark våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Porsgrunn Porsgrunn
0812 Gjerpen Telemark våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Skien Skien
0824 Gransherad Telemark våpen.svg 1886 1964 Innlemmet i Notodden Notodden
0823 Heddal Telemark våpen.svg 1913 1964 Innlemmet i Notodden Notodden
0819 Holla Telemark våpen.svg 1838 1964 Slått sammen med Lunde Nome
0825 Hovin Telemark våpen.svg 1886 1964 Innlemmet i Tinn Tinn
0802 Langesund Telemark våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Bamble Bamble
0820 Lunde Telemark våpen.svg 1867 1964 Slått sammen med Holla Nome
0833 Lårdal Telemark våpen.svg 1838 1964 Slått sammen med Mo Tokke
0832 Mo Telemark våpen.svg 1838 1964 Slått sammen med Lårdal Tokke
0835 Rauland Telemark våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Vinje Vinje
0816 Sannidal Telemark våpen.svg 1838 1960 Innlemmet i Kragerø Kragerø
0815 Skåtøy Telemark våpen.svg 1882 1960 Innlemmet i Kragerø Kragerø
0818 Solum Telemark våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Skien Skien
0803 Stathelle Telemark våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Bamble Bamble

Troms[rediger | rediger kilde]

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
1916 Andørja Troms våpen.svg 1926 1964 Innlemmet i Ibestad Ibestad
1918 Astafjord Troms våpen.svg 1926 1964 Innlemmet i Skånland Skånland
1915 Bjarkøy Bjarkøy komm.svg 1838 2013 Innlemmet i Harstad Harstad
1935 Helgøy Troms våpen.svg 1886 1964 Innlemmet i Karlsøy Karlsøy
1930 Hillesøy Troms våpen.svg 1855 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Lenvik
Tromsø
1932 Malangen Troms våpen.svg 1871 1964 Innlemmet i Balsfjord Balsfjord
1912 Sandtorg Troms våpen.svg 1926 1964 Innlemmet i Harstad Harstad
1934 Tromsøysund Troms våpen.svg 1861 1964 Innlemmet i Tromsø Tromsø
1914 Trondenes Troms våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Harstad Harstad
1937 Ullsfjord Troms våpen.svg 1902 1964 Innlemmet i Tromsø Tromsø
1923 Øverbygd Troms våpen.svg 1925 1964 Innlemmet i Målselv Målselv

Vest-Agder[rediger | rediger kilde]

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
1031 Austad Vest-Agder våpen.svg 1909 1963 Innlemmet i Lyngdal Lyngdal
1045 Bakke Vest-Agder våpen.svg 1838 1965 Innlemmet i Flekkefjord Flekkefjord
1024 Bjelland Vest-Agder våpen.svg 1902 1964 Slått sammen med Laudal og Øyslebø Marnardal
1024 Bjelland og Grindum Vest-Agder våpen.svg 1838 1902 Delt i to Bjelland
Grindum
1035 Eiken Vest-Agder våpen.svg 1916 1963 Innlemmet i Hægebostad Hægebostad
1038 Feda Vest-Agder våpen.svg 1900 1963 Innlemmet i Kvinesdal Kvinesdal
1023 Finsland Vest-Agder våpen.svg 1865 1964 Slått sammen med Greipstad Songdalen
1036 Fjotland Vest-Agder våpen.svg 1859 1963 Innlemmet i Kvinesdal Kvinesdal
1017 Greipstad Vest-Agder våpen.svg 1913 1964 Slått sammen med Finsland Songdalen
1025 Grindheim Vest-Agder våpen.svg 1902 1964 Slått sammen med Konsmo Audnedal
1044 Gyland Vest-Agder våpen.svg 1894 1965 Innlemmet i Flekkefjord Flekkefjord
1019 Halse og Harkmark Vest-Agder våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Mandal Mandal
1039 Herad Vest-Agder våpen.svg 1838 1965 Innlemmet i Farsund Farsund
1042 Hidra Vest-Agder våpen.svg 1893 1965 Innlemmet i Flekkefjord Flekkefjord
1020 Holum Vest-Agder våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Mandal Mandal
1015 Hægeland Vest-Agder våpen.svg 1896 1964 Innlemmet i Vennesla Vennesla
1027 Konsmo Vest-Agder våpen.svg 1911 1964 Slått sammen med Grindheim Audnedal
1033 Kvås Vest-Agder våpen.svg 1909 1963 Innlemmet i Lyngdal Lyngdal
1022 Laudal Vest-Agder våpen.svg 1899 1964 Slått sammen med Bjelland og Øyslebø Marnardal
1041 Lista Vest-Agder våpen.svg 1838 1965 Innlemmet i Farsund Farsund
1043 Nes Vest-Agder våpen.svg 1893 1965 Innlemmet i Flekkefjord Flekkefjord
1042 Nes og Hitterø Vest-Agder våpen.svg 1838 1893 Delt i to Hitterø
Nes
1027 Nord-Audnedal Vest-Agder våpen.svg 1844 1911 Delt i to Konsmo
Vigmostad
1012 Oddernes Vest-Agder våpen.svg 1838 1965 Innlemmet i Kristiansand Kristiansand
1011 Randesund Vest-Agder våpen.svg 1893 1965 Innlemmet i Kristiansand Kristiansand
1030 Spangereid Vest-Agder våpen.svg 1899 1964 Slått sammen med Sør-Audnedal og Vigmostad Lindesnes
1040 Spind Vest-Agder våpen.svg 1893 1965 Innlemmet i Farsund Farsund
1029 Sør-Audnedal Vest-Agder våpen.svg 1844 1964 Slått sammen med Spangereid og Vigmostad Lindesnes
1046 Tonstad Vest-Agder våpen.svg 1905 1960 Slått sammen med Øvre Sirdal Sirdal
1013 Tveit Vest-Agder våpen.svg 1838 1965 Innlemmet i Kristiansand Kristiansand
1027 Undal Vest-Agder våpen.svg 1838 1845 Delt i to Nord-Undal
Sør-Undal
1028 Vigmostad Vest-Agder våpen.svg 1911 1964 Slått sammen med Spangereid og Sør-Audnedal Lindesnes
1047 Øvre Sirdal Vest-Agder våpen.svg 1905 1960 Slått sammen med Tonstad Sirdal
1016 Øvrebø Vest-Agder våpen.svg 1896 1964 Innlemmet i Vennesla Vennesla
1016 Øvrebø og Hægeland Vest-Agder våpen.svg 1865 1896 Delt i to Hægeland
Øvrebø
1021 Øyslebø Vest-Agder våpen.svg 1899 1964 Slått sammen med Bjelland og Laudal Marnardal
1021 Øyslebø og Laudal Vest-Agder våpen.svg 1838 1899 Delt i to Laudal
Øyslebø

Vestfold[rediger | rediger kilde]

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
0717 Borre Vestfold våpen.svg 1838 1988 Slått sammen med Horten
Kommunen hadde navnet Borre fra 1988 til 2002
Horten
0715 Botne Vestfold våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Holmestrand Holmestrand
0726 Brunlanes Brunlanes komm.svg 1838 1988 Innlemmet i Larvik Larvik
0727 Hedrum Hedrum komm.svg 1838 1988 Innlemmet i Larvik Larvik
0718 Ramnes Ramnes komm.svg 1838 2002 Slått sammen med Våle Re
0724 Sandar Vestfold våpen.svg 1838 1968 Innlemmet i Sandefjord Sandefjord
0721 Sem Vestfold våpen.svg 1838 1988 Innlemmet i Tønsberg Tønsberg
0708 Stavern Wappen Stavern.png 1838 1988 Innlemmet i Larvik Larvik
0711 Strømm Vestfold våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Svelvik Svelvik
0725 Tjølling Tjølling komm.svg 1838 1988 Innlemmet i Larvik Larvik
0716 Våle Våle komm.svg 1838 2002 Slått sammen med Ramnes Re
0704 Åsgårdstrand Vestfold våpen.svg 1838 1965 Innlemmet i Borre Borre

Østfold[rediger | rediger kilde]

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
0116 Berg Østfold våpen.svg 1838 1967 Innlemmet i Halden Halden
0113 Borge Borge komm.PNG 1838 1994 Innlemmet i Fredrikstad Fredrikstad
0129 Degernes Østfold våpen.svg 1917 1964 Innlemmet i Rakkestad Rakkestad
0132 Glemmen Østfold våpen.svg 1838 1964 Innlemmet i Fredrikstad Fredrikstad
0117 Idd Østfold våpen.svg 1838 1967 Innlemmet i Halden Halden
0194 Jeløy Østfold våpen.svg 1838 1943 Innlemmet i Moss Moss
0133 Kråkerøy Krakeroy komm.PNG 1908 1994 Innlemmet i Fredrikstad Fredrikstad
0126 Mysen Østfold våpen.svg 1920 1961 Innlemmet i Eidsberg Eidsberg
0134 Onsøy Onsoy komm.svg 1838 1994 Innlemmet i Fredrikstad Fredrikstad
0131 Rolvsøy Rolvsoy komm.PNG 1911 1994 Innlemmet i Fredrikstad Fredrikstad
0120 Rødenes Østfold våpen.svg 1838 1964 Slått sammen med Øymark Marker
0115 Skjeberg Skjeberg komm.PNG 1861 1992 Innlemmet i Sarpsborg Sarpsborg
0112 Torsnes Østfold våpen.svg 1910 1964 Innlemmet i Borge Borge
0130 Tune Tune komm.PNG 1838 1992 Innlemmet i Sarpsborg Sarpsborg
0114 Varteig Varteig komm.PNG 1861 1992 Innlemmet i Sarpsborg Sarpsborg
0119 Øymark Østfold våpen.svg 1903 1964 Slått sammen med Rødenes Marker

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]