Liste over norske departementer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

En liste over departementer i Norge, oppdatert 1. januar 2014.

Nåværende departementer[rediger | rediger kilde]

  1. Arbeids- og sosialdepartementet
  2. Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet
  3. Finansdepartementet
  4. Forsvarsdepartementet
  5. Helse- og omsorgsdepartementet
  6. Justis- og beredskapsdepartementet
  7. Klima- og miljødepartementet
  8. Kommunal- og moderniseringsdepartementet
  9. Kulturdepartementet
  10. Kunnskapsdepartementet
  11. Landbruks- og matdepartementet
  12. Nærings- og fiskeridepartementet
  13. Olje- og energidepartementet
  14. Samferdselsdepartementet
  15. Utenriksdepartementet

Nedlagte departementer[rediger | rediger kilde]

Navn Fra Til
Arbeids- og sosialdepartementet ASD 2004 2005
Administrasjonsdepartementet AD 1993 1996
Arbeidsdepartementet ABD 1885 1946
Arbeids- og administrasjonsdepartementet AAD 1998 2004
Barne- og familiedepartementet BFD 1991 2005
Departementet for familie og forbrukarsaker DFF 1956 1972
Departementet for utviklingshjelp DUH 1984 1989
Familie- og forbrukardepartementet FFD 1990 1990
Fiskeridepartementet 1946 2004
Fiskeri- og kystdepartementet FKD 2004 2013
Forbruker- og administrasjonsdepartementet FAD 1972 1989
Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet FAD 2005 2013
Forsyningsdepartementet 1939 1942
Forsynings- og gjenreisingsdepartementet FSD 1942 1950
Handels-, sjøfarts- og industridepartementet HD 1916 1947
Handelsdepartementet / Handels- og skipsfartsdepartementet HD 1947 1987
Helsedepartementet HD 2002 2004
Indredepartementet 1846 1903
Industridepartementet IND 1947 1987
Kirke- og kulturdepartementet KKD 1990 1990
Kirke- og undervisningsdepartementet KUD 1814 1989
Kirke-, utdannings- og forskingsdepartementet KUF 1991 2001
Kommunal- og arbeidsdepartementet KAD 1948 1989
Kommunal- og arbeidsdepartementet KAD 1993 1997
Kommunaldepartementet KOM 1990 1992
Kultur- og vitenskapsdepartementet KVD 1982 1989
Kulturdepartementet KD 1991 2001
Landbruksdepartementet 1900 2004
Lønns- og prisdepartementet LPD 1955 1972
Moderniseringsdepartementet MOD 2004 2006
Næringsdepartementet ND 1988 1992
Nærings- og energidepartementet NOE 1993 1996
Nærings- og handelsdepartementet NHD 1997 2013
Olje- og energidepartementet OED 1978 1992[1]
Planleggings- og samordningsdepartementet PSD 1997 1997
Skipsfartsdepartementet SKD 1942 1945
Social- og industridepartementet
Sosialdepartementet SOS 1913 1993
Sosialdepartementet SOS 2002 2004
Sosial- og helsedepartementet SHD 1993 2001
Utdannings- og forskningsdepartementet UFD 1990 1990
Utdannings- og forskningsdepartementet UFD 2002 2006

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gjenopprettet i 1997

Ekstern lenke[rediger | rediger kilde]