Liste over tusenårssteder

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over tusenårssteder er en sorterbar liste over tusenårssteder i norske kommuner.

Kommune Fylke Tusenårssted Hjemmeside Evt. merknader
Agdenes Trøndelag Fjølåsen Les mer her
Alstahaug Nordland Gamle Sandnes Les mer her
Alta Finnmark Har ikke eget sted
Alvdal Hedmark Aukrustsenteret Senterets hjemmeside
Andebu Vestfold Har ikke eget sted
Andøy Nordland Golfstrømparken Parken er ikke utbygd, men er under planlegging.
Aremark Østfold Furulund Les mer her
Arendal Aust-Agder Arendal torv
Asker Akershus Semsvannsområdet
Askim Østfold Badeparken ved Kulturhuset
Askvoll Sogn og Fjordane Prestegardshagen i Askvoll sentrum
Askøy Hordaland Kulturfabrikken i Hetlevik
Audnedal Vest-Agder Har ikke eget sted Kommunen har plantet en rekke tusenårsstrær i kommunen, bl.a. ved skolene
Aukra Møre og Romsdal Torgplass i sentrum av Falkhytten, ved kommunehuset Les mer her
Aure Møre og Romsdal Aure kyrkje og kyrkjestad Les mer her
Aurland Sogn og Fjordane Plassen hvor den gamle stavkirken sto Les mer her
Aurskog-Høland Akershus Park som kalles «Tusenårsstedet»
Austevoll Hordaland Storebø Les mer her
Austrheim Hordaland Miljøgate i senterområdet på Årås/Sætre Les mer her
Averøy Møre og Romsdal Kvernes kulturområde Kommunens informasjonsside Les mer her
Balestrand Sogn og Fjordane Balehaugen
Ballangen Nordland Husvannet Les mer her
Balsfjord Troms Fjordmuseet på Storsteinnes
Bamble Telemark Friområdet i Krogshavn
Bardu Troms Bardu kirke, Kirkeparken og Elveparken Les mer her
Beiarn Nordland Beiarn bygdetun
Berg Troms Geitskartunnelen Les mer her
Bergen Hordaland Fana kirke og landskapet rundt
Bindal Nordland
Birkenes Aust-Agder Tobias jorde Les mer her
Bjarkøy Troms Ungdomshusene Folkvang, Fredvang og Trudvang Les mer her
Bjerkreim Rogaland Plass i Bjerkreim sentrum Les mer her
Bjugn Trøndelag Bjugn bygdatun Mølnargården
Berlevåg Finnmark Park ved bautaen over falne under krigen
Bodø Nordland Nyholmen skandse Nyholmen skandse Les mer her
Bokn Rogaland Sted ved en kvednabekk Les mer her
Bremanger Sogn og Fjordane Gloføyke i Skatestraumen
Brønnøy Nordland Brønnøy kirke og Brønnøysund gamle kirkested
Bygland Aust-Agder Byglandsfjord Stasjon Les mer her
Bykle Aust-Agder
Bærum Akershus Høvikodden
Nordland Skoleområdene på barneskolene Les mer her
Telemark
Bømlo Hordaland Har ikke eget sted
Båtsfjord Finnmark Båtsfjord Torg
Dovre Oppland Dombås Kino og Kulturhus
Drammen Buskerud Bragernes øvre torg
Drangedal Telemark Sted ved Toke Les mer her
Dyrøy Troms Elvetun Les mer her
Dønna Nordland Nordvik gamle handelssted
Eid Sogn og Fjordane «Malakoff», den gamle ekerserplassen på Nordfjordeid
Eide Møre og Romsdal Lyngstad Ungdomslags hus Solvang med uteanlegg Ungdomslagets hjemmeside
Eidfjord Hordaland Parkanlegg ved kommunehuset
Eidsberg Østfold Nordre del av David Blidsgate Les mer her
Eidskog Hedmark Fredsplassen på Morokulien
Eidsvoll Akershus Eidsvollsbygningen
Eigersund Rogaland Kulturskolen
Elverum Hedmark Rådhusplassen Les mer her
Enebakk Akershus Har ikke eget sted
Engerdal Hedmark Uteområdet ved Engerdalshallen Kommunens informasjonsside om hallen
Etne Hordaland Gården og kirkestedet på Stødle Kommunens rapport om forprosjektet Les mer her
Etnedal Oppland Bruflat Les mer her
Evenes Nordland Evenes kirkested Les mer her
Evje og Hornnes Aust-Agder Et sted ved Hornnes hjelpefengsel og et på Verksmoen Les mer her
Farsund Vest-Agder Farsund torv med paviljongen
Fauske Nordland Fauske Museum
Fedje Hordaland Venterommet på fergekaien
Fet Akershus Flommerke ved stasjonsstranda i Fetsund sentrum Utsatt på ubestemt tid pga kommunens økonomi
Finnøy Rogaland Teigen amfi Les mer her
Fitjar Hordaland Håkonarparken i Fitjar sentrum
Fjaler Sogn og Fjordane Tusenårsparken, Klokkargarden
Fjell Hordaland Langøy Kystkultursenter
Flakstad Nordland Flakstad kirke
Flatanger Trøndelag Møteplassen på Stranda Les mer her
Flekkefjord Vest-Agder Kulturhus i kinokvartalet
Flesberg Buskerud Stevningsmogen fritidspark Les mer her
Flora Sogn og Fjordane Torg Les mer her
Flå Buskerud Hjemmet til skuespiller Kolbjørn Buøen - Grønvold
Folldal Hedmark Folldal gruver
Forsand Rogaland Plassen foran Forsand kulturhus Les mer her
Fosnes Trøndelag Tre ulike steder Les mer her
Fredrikstad Østfold Sted i parken ved Rådhuset Les mer her
Frei Møre og Romsdal Rastarkalv Kommunens informasjonsside
Frogn Akershus Badeparken
Froland Aust-Agder Frolands Verk Kultursenter Offisiell hjemmeside
Frosta Trøndelag Har ikke eget sted
Fræna Møre og Romsdal Oppføring av Flerbrukshus i Elnesvågen
Frøya Trøndelag Kya
Fusa Hordaland Sentrumsområdet Leiro i Eikelandsosen Les mer her
Fyresdal Telemark Fyresdal Bygdemuseum
Førde Sogn og Fjordane Område i byparken Les mer her
Gamvik Finnmark Har ikke eget sted
Gaular Sogn og Fjordane Osen gard
Gausdal Oppland Gausdal kulturhus
Gildeskål Nordland Gildeskål kirkested
Giske Møre og Romsdal Kirken på Giske og spelplassen for Giskespelet
Gjemnes Møre og Romsdal Rådhusplassen Les mer her
Gjerdrum Akershus Varde på grensen mot Sørum og Skedsmo kommuner
Gjerstad Aust-Agder Område Les mer her
Gjesdal Rogaland Veveritorget
Gjøvik Oppland Gjøvik gård Informasjonsside hos Gjøvik historiske samlinger
Gloppen Sogn og Fjordane Heradsplassen Les mer her
Gol Buskerud Park-/aktivitetsområde ved Gol sammfunnshus/Gol ungdomsskule
Gran Oppland Granavollen
Grane Nordland Grane bygdetun Helgeland Museums informasjonsside
Granvin Hordaland Ungdomshuset Trudvang i Granvin sentrum
Gratangen Troms Utbygging av menighetssal i tilknytning til kirken på Årstein
Grimstad Aust-Agder Fjære kirkested Les mer her
Grong Trøndelag Fossene Fiskumfoss, Formofoss og Tømmeråsfoss
Grue Hedmark Kirkenær sentrum Les mer her
Gulen Sogn og Fjordane Gulatinget Offisiell hjemmeside Dette er også Sogn og Fjordanes fylkestusenårssted
Hadsel Nordland Richard-Withs plass med Hurtigrutens Hus Les mer her
Halden Østfold Fredriksten festning
Halsa Møre og Romsdal Halsahallen Informasjon på kommunens hjemmeside
Hamar Hedmark Domkirkeodden Hamar Hedmarksmuseets hjemmeside
Hamarøy Nordland Skogheimgården Les mer her
Hammerfest Finnmark Gjenreisningsmuseet for Finnmark og Nord-Troms Museets hjemmeside
Haram Møre og Romsdal Gamle Haram kirkegård
Hareid Møre og Romsdal Plass i sentrum Les mer her
Harstad Troms Trondenes Les mer her
Hasvik Finnmark Sandvika Informasjon på kommunens hjemmeside Les mer her
Hattfjelldal Nordland Fjellfolkets hus Les mer her
Haugesund Rogaland Har ikke eget sted
Hemnes Nordland Lapphella, Hemnesberget
Hemne Trøndelag Nerøra, plassen foran rådhuset Les merher
Hemsedal Buskerud
Herøy Møre og Romsdal Herøy gard Herøy kystmuseums informasjonsside
Herøy Nordland Herøy kirke/Herøy Bygdesamling Bygdesamlingen
Hitra Trøndelag Kystmuseet
Hjartdal Telemark Heddal Mølle
Hjelmeland Rogaland Utescene på «tunet» i Hjelmelandsvågen Informasjon på kommunens hjemmeside[død lenke] Les mer her
Hobøl Østfold Bygdetunet Vestre Bråte
Hof Vestfold Solvang Les mer her
Hol Buskerud Hallingskarvet Les mer her
Hole Buskerud Vik torg Les mer her
Holmestrand Vestfold Plassen «Nysgjerrig» Offisiell hjemmeside Les mer her
Holtålen Trøndelag Gammelgården med Holtålen stavkirke
Hornindal Sogn og Fjordane «Laurapromenaden» Les mer her
Horten Vestfold Storgata 37 Les mer her
Hurdal Akershus Forsamlingslokalet Dahle
Hurum Buskerud Kommunehuset Hovtun, Hurum kirke og området rundt disse
Hvaler Østfold Hvaler kirke og området rundt
Hyllestad Sogn og Fjordane Kvernsteinsparken Les mer her
Hægebostad Vest-Agder Snartemo Bautapark Kommunens tusenårstre er plantet i parken
Høyanger Sogn og Fjordane Bytorget i Høyanger tettstad Les mer her
Høylandet Trøndelag
Rogaland Plass i Obrestad havn Kommunens informasjonsside[død lenke]
Ibestad Troms
Inderøy Trøndelag Muustrøparken Les mer her
Iveland Aust-Agder Området rundt Birektveittjønna
Jevnaker Oppland Hadeland Glassverk Glassverkets hjemmeside
Jondal Hordaland Hereiane Les mer her
Jølster Sogn og Fjordane Ålhus
Karasjok Finnmark Oalgavarre og Karasjok gamle kirke Les mer her
Karlsøy Troms Torg og park ved fergeleiet i Hansnes Les mer her
Karmøy Rogaland Nordvegen Historiesenter på Avaldsnes Kommunens informasjonsside[død lenke]
Kautokeino Finnmark
Klepp Rogaland Kleppevarden Informasjon på kommunens hjemmeside - Kleppelunden Les mer her
Klæbu Trøndelag Gamle festsal på Seminarplassen
Kongsberg Buskerud Kirketorget Les mer her
Kongsvinger Hedmark Kongsvinger festning Kvinnemuseets informasjonsside
Kragerø Telemark Strandpromenaden langs Blindtarmen Les mer her
Kristiansand Vest-Agder Tresse
Kristiansund Møre og Romsdal Gjenreisningsbyen
Krødsherad Buskerud Bjørøya Les mer her
Kvalsund Finnmark Har ikke eget sted
Kvam Hordaland Hardanger Fartøyvernsenter
Kvinesdal Vest-Agder Fjotland Bygdemuseum
Kvinnherad Hordaland
Kviteseid Telemark Kviteseidbyen
Kvitsøy Rogaland Vippefyr Kommunens informasjonsside Om Kvitsøy Fyr Les mer her
Kvæfjord Troms Hemmestad brygge og Trastad Samlinger Trastad Hemmestad Les mer her
Kvænangen Troms Kulturlandsskapet Vapsgieddi/Noaidegieddi Les mer her
Kåfjord Troms Paviljongen i «Kongeparken» i Olderdalen
Lardal Vestfold Kjærrabrua Kjærra Fossepark Les mer her
Larvik Vestfold Indre havn
Lavangen Troms Soløyprosjektet Informasjon om prosjektet på UiTs hjemmeside
Lebesby Finnmark Kunes Les mer her
Leikanger Sogn og Fjordane Ikke valgt pr 10.2005
Leirfjord Nordland «Kulturhuset» på Leland
Leka Trøndelag Herlaughallen (kulturhus/idrettshall) Tusenårstrær er plantet ved skolen/Herlaughallen, barnehagen, helsesenteret og Lekatun
Leksvik Trøndelag Torvet mellom Leksvik kommunehus og Mega
Lenvik Troms Finnsnesvannet og Arvid Hanssens plass Les mer her
Lesja Oppland Tunstugu Les mer her
Levanger Trøndelag Stiklestad
Lier Buskerud Lier Bygdetun Kommunens informasjonsside
Lierne Trøndelag Sørli museum Les mer her
Lillehammer Oppland Stortorget
Lillesand Aust-Agder Havnetomta
Lindesnes Vest-Agder Har ikke eget sted Vest-Agder fylkes tusenårssted, Lindesnes fyr, ligger i kommunen.
Lindås Hordaland Kongshøyen på Seim Kommunens hjemmeside Kalles også Håkonshaugen
Lom Oppland Området gamle Lom prestegard (nå Lom folkebibliotek) og Lom stavkirke Tusenårstreet er plantet mellom de to bygningene
Loppa Finnmark Flerbrukshus i Øksfjord
Lund Rogaland Moi stasjon Les mer her
Lunner Oppland Frøystad skoleanlegg Les mer her
Lurøy Nordland Kirken Les mer her
Luster Sogn og Fjordane Parken i Gaupne Luster kommune.no Artikkel fra åpningen
Lyngdal Vest-Agder Lyngdal kulturhus Lyngdal kultursenters informasjonsside
Lyngen Troms Usikker om valgt
Lærdal Sogn og Fjordane Gamle Lærdalsøyri Informasjon på kommunens hjemmeside
Informasjon på Aurland og Lærdal reiselivslags hjemmeside
Les mer her
Lødingen Nordland
Lørenskog Akershus Torget på Lørenskog nye sentrum Ikke bygget pr 10.2005
Løten Hedmark Arena Løten Kommunens informasjonsside
Malvik Trøndelag Kirkestue ved Malvik kirke
Mandal Vest-Agder Vigelands Hus Offisiell hjemmeside[død lenke]
Marker Østfold Tangen friområde
Marnardal Vest-Agder Høgtun kultursenter Les mer her
Masfjorden Hordaland Fjorden som deler kommunen Tusenårstrær ble plantet i kommunens tre barnehager
Meland Hordaland Frekhaug Torg Les mer her
Meldal Trøndelag Har ikke eget sted Kommunen valgte å plante en rekke tusenårstrær istedenfor. Les mer her
Melhus Trøndelag Gimse/Romol/Sagastien Kommunens informasjonsside
Meløy Nordland Meløygården
Meråker Trøndelag Internettkaféen Kommunens informasjonsside
Midsund Møre og Romsdal Plass i sentrum, ved havet
Midtre Gauldal Trøndelag Buosen Les mer her
Modalen Hordaland Mo kyrkje og stedet den ligger på Les mer her
Modum Buskerud «Stasjonsevja» på Geithus
Molde Møre og Romsdal Rådhusplassen og Molde Rådhus
Moskenes Nordland «Amfi» Les mer her
Moss Østfold Mossefossen og Konventionsgården Industrimuseet[død lenke] Les mer her
Mosvik Trøndelag Helleristningene ved Kvennavika Bergkunstmuseets informasjonsside
Målselv Troms Målselvvassdraget
Måsøy Finnmark Havøysund torg Les mer her
Namdalseid Trøndelag
Namsos Trøndelag Spillum Dampsag & Høvleri Museets hjemmeside Les mer her
Namsskogan Trøndelag Har ikke eget sted Har plantet en rekke tusenårstrær ulike steder i kommunen
Nannestad Akershus Ikke valgt pr. 10.2005
Narvik Nordland
Naustdal Sogn og Fjordane Frilufts-badeanlegget Sanden Les mer her
Nedre Eiker Buskerud Tidligere fotballbane i Krokstadelva Området er ikke ferdig bygget, et arbeide som blir gjort etappevis
Nes Akershus Nes kirkeruiner Kommunens informasjonsside[død lenke] Les mer her
Nes Buskerud Eidal landhandel i Rukkedalen
Nesna Nordland Zahlbrygga Tusenårstrær er plantet flere steder i kommunen, bl.a. ved Nesna kirke
Nesodden Akershus Galleri Vanntårnet og området rundt Les mer her
Nesseby Finnmark Varanger Samiske Museum Museets hjemmeside
Nesset Møre og Romsdal Nesset prestegard Les mer her
Nissedal Telemark Den gamle lokstallen med området rundt, kalt «Sommarsletta» Informasjon på kommunens hjemmeside
Nittedal Akershus Sted i nordkanten av eiendommen Rådhuset står på
Nome Telemark Nomestranda Les mer her
Nord-Aurdal Oppland Skiferplassen på Fagernes
Norddal Møre og Romsdal Sylte, kommunesenteret i Valldal Les mer her
Nord-Fron Oppland Har ikke eget sted
Nordkapp Finnmark
Nord-Odal Hedmark Sandfossen Les mer her
Nordreisa Troms Halti kvenkultur- og nasjonalparksenter Les mer her
Nordre Land Oppland Teaterbygningen på Lands Museum Lands Museums hjemmeside Det ble plantet seks tusenårstrær i kommunen på «strategiske plasser» der folk ferdes
Nore og Uvdal Buskerud Plassen mellom Nore kraftverk og Rødberg jernbanestasjon Les mer her
Notodden Telemark Bok- og Blueshuset Informasjon på EBS' hjemmeside
Nærøy Trøndelag Øya Nærøya Les mer her
Nøtterøy Vestfold Lensmannsgården Fagertun bell
Odda Hordaland Tyssedal kraftanlegg NVIMs informasjonsside Stasjonen ble også Århundrets byggverk i Hordaland og Sogn og Fjordane
Oppdal Trøndelag Uteområdet ved kulturhuset Les mer her
Oppegård Akershus Østre Greverud gård
Orkdal Trøndelag Stasjonsområdet på Fannrem Les mer her
Osen Trøndelag Paviljong plassert i sentrum
Os Hedmark Os samfunnshus
Os Hordaland Kyrkjeflaten Les mer her
Oslo Oslo Middelalderbyen Oslo Fylkestusenårssted
Osterøy Hordaland Hamre kyrkjestad og området rundt rådhuset og idrettshallen. Les mer her
Overhalla Trøndelag Ranem kirke
Porsanger Finnmark Har ikke eget sted, eller plantet tusenårstrær
Porsgrunn Telemark Området mellom Rådhuset og elva med nåværende Rådhusplass og deler av Østre Brygge Les mer her
Radøy Hordaland Kulturlandskapet Les mer her
Rakkestad Østfold Rakkestad Bygdetun
Rana Nordland Gammeltorvet foran Moholmen Les mer her
Randaberg Rogaland Sentrum Les mer her
Rauma Møre og Romsdal Jernbanetorget Les mer her
Rendalen Hedmark «Pilegrimsteinen»/«Åkresteinen» ved Fagertun skole i Åkre Les mer her
Rennebu Trøndelag Utescene mellom Berkåk skole og Rennebuhallen Les mer her
Rennesøy Rogaland Sted i tilknytning til et gravminne nær Vikevåg sentrum Les mer her
Re Vestfold Mølledammen og områdene omkring og Våle prestegård Les mer her
Rindal Møre og Romsdal Rindal Bygdemuseum med nytt skimuseum Informasjon om Bygdemuseet på kommunens hjemmeside Les mer her
Ringebu Oppland Ringebu stavkirke med området rundt, Ringebu Prestegard og Gildesvolden
Ringerike Buskerud Hringariki Kulturminnepark Hringariki (hjemmeside) Stedet er også Buskerud fylkes tusenårssted
Ringsaker Hedmark Mo Gård Informasjon på kommunens hjemmeside
Rissa Trøndelag Teateramfiet mellom Prestegårdshagen og Museet Kystens arv på Stadsbygd Les mer her
Risør Aust-Agder Torvet
Roan Trøndelag Roan kirke; «Fosenkatedralen» Les mer her
Rollag Buskerud Området rundt Rollag stavkirke Informasjon om kirken på kommunens hjemmeside
Rygge Østfold Bygdetunet
Rælingen Akershus Bjønnåsen Les mer her
Rødøy Nordland Selsøyvik Gamle Handelssted
Rømskog Østfold Kurøen
Røros Trøndelag
Røst Nordland Brygga Les mer her
Røyken Buskerud Oldtidsveien Informasjon på kommunens hjemmeside
Røyrvik Trøndelag Forsamlingshusene Gudøyvangen Grendehus og Samfunnshuset i Røyrvik
Råde Østfold Karlshusbakken
Salangen Troms Lundbrygga Kommunen plantet ikke tusenårstre
Saltdal Nordland Rognan bryggene
Samnanger Hordaland Ytre Tysse Les mer her
Sandefjord Vestfold Jernbanealleen
Sande Møre og Romsdal Kongsvollen på Sandsøya Les mer her
Sande Vestfold
Sandnes Rogaland Tusenårslogoen på jernbanestasjonen og Tusenårsparken Les mer her
Sandøy Møre og Romsdal
Sarpsborg Østfold Sarpsborg torg Les mer her
Sauda Rogaland Rådhusplassen
Sauherad Telemark Skulpturparken Patmos Les mer her
Selbu Trøndelag Musikkpaviljong på torget i Selbu sentrum
Selje Sogn og Fjordane Selje kloster Kommunen plantet ikke tusenårstre
Seljord Telemark Seljord kyrkje
Sel Oppland Stasjonsparken
Sigdal Buskerud Sigdal Museum Museets hjemmeside Les mer her
Siljan Telemark Kullkjelleren på Moholt jernverk Les mer her
Sirdal Vest-Agder Dorgefoss Kommunen plantet ingen tusenårsstrær
Skaun Trøndelag Husaby Husaby.no
Informasjon på kommunens hjemmeside
Les mer her
Skedsmo Akershus Sagparken Les mer her
Ski Akershus Parkområdet ved Rådhuset
Skien Telemark Prosjektet «Morild»; Lyssetting/-fontener i og ved Skienselven Les mer her
Skiptvet Østfold Lokalhistorisk arkiv
Skjervøy Troms
Skjåk Oppland Tørrstugu ved Skamsar bru
Skodje Møre og Romsdal Tusenårsparken rundt Jentekolonien Les mer her
Skånland Troms Skånland Flerbrukshus Les mer her
Smøla Møre og Romsdal Senter og område på Edøya Les mer her
Snillfjord Trøndelag Torget mellom Rådhuset og Coop-marked på Krokstadøra Les mer her
Snåsa Trøndelag Snåsa kirke og kirkeområdet
Sogndal Sogn og Fjordane Kulturhusplassen Les mer her
Sokndal Rogaland Kultursenteret Hauge gamle skole
Sola Rogaland Tusenårsbygget er Nordsjøkatedralen i Tananger, tusenårsstedet er kulturhusparken Les mer her
Solund Sogn og Fjordane Kystarboretet på Hardbakke
Songdalen Vest-Agder Paal-Helge Haugen parken
Sortland Nordland Minnelunden (den gamle kirkegårdstomten) Les mer her
Spydeberg Østfold Nesparken Kommunens informasjonsside[død lenke] Les mer her
Stange Hedmark Stange kirke Les mer her
Stavanger Rogaland Torget, Blå Promenade og Byparken Kommunens informasjonsside «Tusenårsprosjektene» Les mer her
Steigen Nordland «Allhus» (idrettshall) Ikke påbegynt bygging pr. 10.2005 pga. kommunens økonomiske situasjon
Steinkjer Trøndelag Steinkjer Torg
Stjørdal Trøndelag Torget Tusenårstre ble plantet i Midtheim barnehage
Stokke Vestfold Bokemoa
Stordal Møre og Romsdal Ytste Skotet
Stord Hordaland Leirvik Torg
Stor-Elvdal Hedmark Sentrum, markert med skulptur Les mer her
Storfjord Troms Den gamle markedsplassen i Skibotn Kommunens informasjonsside Les mer her
Stranda Møre og Romsdal Fire steder utvalgt av bygdelagene Les mer her
Strand Rogaland Park i Grahamshagen Les mer her
Stryn Sogn og Fjordane Per Bolstad plass
Sula Møre og Romsdal Parkanlegg i sentrum
Suldal Rogaland Plassen og amfiet bak kulturhuset Kommunens informasjonsside[død lenke]
Sund Hordaland Glesnes handelssted Les mer her
Sunndal Møre og Romsdal Øratorget
Surnadal Møre og Romsdal Surnadal kulturhus Offisiell hjemmeside
Sveio Hordaland Har ikke eget sted Ryvarden Kulturfyr ble vurdert, men aldri vedtatt
Svelvik Vestfold Nordre del av Batteriøya i sentrum En bautastein markerer tusenårsstedet
Sykkylven Møre og Romsdal Auremarka
Søgne Vest-Agder Kultursenteret Søgne Gamle Prestegård Offisiell hjemmeside
Sømna Nordland Sted ved Kirkehaugen i Vik Tusenårstrær er plantet ved kirkevegen
Søndre Land Oppland Fallselva Les mer her
Sør-Aurdal Oppland Bangsmoen med Vangen og Ulekyrkjetomta Les mer her
Sørfold Nordland Har ikke eget sted
Sør-Fron Oppland Hundorp, Dale-Gudbrands gard Les mer her
Sør-Odal Hedmark Galleri Lyshuset Galleriets hjemmeside
Sørreisa Troms Kramvigbrygga Informasjon på kommunens hjemmeside
Sørum Akershus Urskog-Hølandsbanen Urskog-Hølandsbanens hjemmeside
Sør-Varanger Finnmark Kulturhuset Malmklang Les mer her
Tana Finnmark
Time Rogaland Bryne Mølle Les mer her
Tingvoll Møre og Romsdal Kirketunet som tingsted Les mer her
Tinn Telemark Vemork kraftstasjon Les mer her
Tjeldsund Nordland Tjeldsund museum
Tjøme Vestfold Plass på Verdens ende Les mer her
Tokke Telemark Vest-Telemark Museum i Eidsborg
Tolga Hedmark Tolgen Hytteplass Les mer her
Torsken Troms Grunnfarnesbotn Les mer her
Tranøy Troms Tranøya Gammel kirkested fra 1700-tallet
Tromsø Troms Skansen (Tromsø)
Trondheim Trøndelag Fem ulike steder i byen Les mer her
Sør-Trøndelag fylkes tusenårssted, Sverresborg Trøndelag Folkemuseum, ligger i byen.
Trysil Hedmark Kongeparken i Nybergsund
Træna Nordland Trænahallen Les mer her
Trøgstad Østfold Skjønhuag torv
Tustna Møre og Romsdal Kråksundet notnaust og sjøbruksmuseum
Tvedestrand Aust-Agder Rådhuset og bryggen Aust-Agder fylkes tusenårsted, Nes Verk, ligger i kommunen.
Tydal Trøndelag Brekka bygdetun Informasjon på kommunens hjemmeside Les mer her
Tynset Hedmark Forsamlingslokalet Rambu
Tysfjord Nordland Korsnes Les mer her
Tysnes Hordaland Olavsgildet på Onarheim Les mer her
Tysvær Rogaland Lars Hertervig Plass ved Aksdal kirke Plassen er oppkalt etter maleren Lars Hertevig
Tønsberg Vestfold Slottsfjellet Les mer her
Ullensaker Akershus Landskapsverneområdet Nordbytjernet Informasjon på kommunens hjemmeside
Ullensvang Hordaland Utne sentrum Les mer her
Ulstein Møre og Romsdal Rådhusplenen Les mer her
Ulvik Hordaland Almenningen
Utsira Rogaland Allmenningen i Nordevågen
Vadsø Finnmark Har ikke eget sted
Vaksdal Hordaland Skipshelleren Les mer her
Valle Aust-Agder Skoleområdet Les mer her
Vang Oppland Høre stavkirke og området rundt
Vanylven Møre og Romsdal Har ikke eget sted Tusenårstrær ble plantet, les mer her
Vardø Finnmark Vardø by er Finnmark fylkes tusenårssted
Vefsn Nordland Dolstad
Vega Nordland Vega bygdemuseum
Vegårshei Aust-Agder Myraparken Les mer her
Vennesla Vest-Agder Setesdalsbanen
Verdal Trøndelag Stiklestad Nasjonale Kultursenters offisielle hjemmeside
Verran Trøndelag Ikke valgt pr. 09.2005
Vestby Akershus Vestby Prestegård
Vestnes Møre og Romsdal Området mellom Kattaholmen og statuen av Hammerås i Sjøgata på Helland
Vestre Slidre Oppland Gardbergfeltet med Einangssteinen Stedet var også med i fylkesfinalen om å bli Opplands fylkestusenårssted
Vestre Toten Oppland Kirkestallene ved Ås kirke
Vestvågøy Nordland Vikingmuseet på Borg
Vevelstad Nordland
Vikna Trøndelag Norveg
Vik Sogn og Fjordane FridtjofparkenVangsnes
Vindafjord Rogaland Parkanlegg på Sandeid og parken «Joa-Kari» i Ølen Kommunen er slått sammen med Ølen Les mer her
Vinje Telemark Mjonøy
Volda Møre og Romsdal Uppheimsplassen i Volda sentrum Les mer her
Voss Hordaland Vangskyrkja og det tilgrensende Prestegardslandet Les mer her
Værøy Nordland Skolegården på Værøy skole
Vågan Nordland Prosjektet Vágamot/Storvågan Lofotmuseets hjemmeside
Vågsøy Sogn og Fjordane Moldøen Les mer her
Vågå Oppland Vågå kulturhus
Våler Hedmark Møteplass ved Sparebanken-Hedmarks lokaler Les mer her
Våler Østfold Kirkebygden
Øksnes Nordland Myre havn
Ølen Rogaland Parken «Joa-Kari» i sentrum av Ølen Les mer her
Ørland Trøndelag Austråttgården Kommunens informasjonsside
Ørskog Møre og Romsdal Lerkelunden Les mer her
Ørsta Møre og Romsdal Svendsengarden i Ørsta sentrum
Østre Toten Oppland Hoffsvangen
Øvre Eiker Buskerud Sted i Hokksund Les mer her
Øyer Oppland Stav Les mer her
Øygarden Hordaland Området ved Kystmuseet Kystmuseets hjemmeside
Øystre Slidre Oppland Folkebiblioteket Les mer her
Åfjord Trøndelag Dragseid gravfelt Kommunens hjemmeside
Ål Buskerud Ål folkepark
Ålesund Møre og Romsdal Molja og Molovegen
Åmli Aust-Agder Elvarheim Museum
Åmot Hedmark Nesvangen
Årdal Sogn og Fjordane Torgene på Årdalstangen og i Øvre Årdal
Ås Akershus Rådhuskvartalet
Åseral Vest-Agder Har ikke eget sted
Åsnes Hedmark Utsikten parkanlegg

Se også[rediger | rediger kilde]