Kramvigbrygga

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kramvigbrygga
Kramvigbrygga
StedSørreisa
MuseumsdirektørLisa Gay Bostwick
Åpnet2009
Kart
Kramvigbrygga
69°08′41″N 18°08′01″Ø

Kramvigbrygga er et tidligere forretningslokale i Sørreisa som idag er museum og en del av Midt-Troms Museum. Bygningen ble i 1998 overdratt vederlagsfritt fra M.A. Kramvig A/S til Sørreisa kommune, med sikte på at kommunen og regionmuseet skulle restaurere brygga.

Gjennom tilskudd fra regionmuseet, fylkeskommunen og kommunen har det blitt mulig å sette bygningens førsteetage istand gjennom et omfattende restaureringsarbeid som ble ferdigstilt i 2009.

Huset ble bygget i 1887 som pakkhus for Reisen Forbrugerforening som drev landhandel her. I 1891 ble eiendom, hus og varebeholdning solgt til handelsbetjent Martin Anton Kramvig. Firmaet M.A. Kramvig drev handelsvirksomhet i bygningen fram til 1975.

Bygningen er oppført i bindingsverk i 2,5 etasjer. I flere omganger har den opprinnelige bygningskroppen fått flere tilbygg, hvor den siste skjedde i 1950-årene. I dag framstår den som en sammenhengende bygning i sveitserstil.

Brygga har sin egen venneforening – «Kramvigbryggas venner».

Kramvigbrygga er Sørreisa kommunes tusenårssted, og det statlige tilskuddet kommunen fikk i denne forbindelsen ble brukt til innvendig opprusting av brygga.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]