Elnesvågen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Elnesvågen
Elnesvågen from Heiane in winter.JPG
Elnesvågen fra Heiane.
LandNorge Norge
FylkeMøre og Romsdal
KommuneHustadvika
Areal2,12 km²
Befolkning2 635[a] (2020)
Bef.tetthet1 242,9 innb./km²
Høyde over havet30 meter
Postnummer6440 Elnesvågen

Elnesvågen
62°50′47″N 7°10′53″Ø

Elnesvågen er et tettsted og administrasjonssentrum i Hustadvika kommune i Møre og Romsdal med 2 635 innbyggere per 1. januar 2020[1]. Elnesvågen er det nest største tettsted i Romsdal, nest etter byen Molde og foran byen Åndalsnes. De fleste i Elnesvågen bor i boligfeltet Hauglia. Bygda ligger i solsiden ned mot Frenfjorden og oppunder fjellene Heiane og Talstadhesten.

Bedrifter, industri, handel[rediger | rediger kilde]

Elnesvågen har sine største hjørnesteinsbedrifter i Hustadmarmor, dumper-produsenten Moxy og Tine meierier. Jarlsbergosten er et kjent produkt som produseres hos sistnevnte. Disse tre kjennetegnes av en høy eksportandel. I sentrum finnes et utvalg av butikker, samlet rundt Torgsenteret og kjøpesenteret Bølgen.

Skoler[rediger | rediger kilde]

Elnesvågen har barne-, ungdoms- og videregående skole. Disse heter Haukås skole, Fræna ungdomsskole og Fræna videregående skole.

Idrett[rediger | rediger kilde]

Elnesvågen er sentrum for flere idrettslag, blant annet Elnesvågen og Omegn Idrettslag.

Elnesvågen stadion, en kombinert fotball- og friidrettstadion, ble bygd på slutten av 1990-tallet, og holder god standard. Frænahallen ble bygget på midten av 80-tallet og har vært godt brukt hele tiden.

Kultur og foreninger[rediger | rediger kilde]

Nordsjøfestivalen er blitt en årlig begivenhet i august. Den arrangeres av Elnesvågen småbåtforening. Fræna folkebibliotek ligger i 1. etasje i Frænahallen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Tettsteder. Folkemengde og areal, etter kommune.». Statistisk sentralbyrå. 6. oktober 2020. Besøkt 9. oktober 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]