Hopp til innhold

Elnesvågen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Elnesvågen
Elnesvågen fra Heiane.
LandNorges flagg Norge
FylkeMøre og Romsdal
KommuneHustadvika
Postnummer6440 Elnesvågen
Areal2,22 km²
Befolkning2 684[a] (2023)
Bef.tetthet1 209 innb./km²
Høyde o.h.30 meter
Kart
Elnesvågen
62°50′47″N 7°10′53″Ø

Elnesvågen er et tettsted og administrasjonssentrum i Hustadvika kommune i Møre og Romsdal med 2 684 innbyggere per 1. januar 2023[1]. Elnesvågen er det nest største tettsted i Romsdal, nest etter byen Molde. De fleste i Elnesvågen bor i boligfeltet Hauglia. Bygda ligger i solsiden ned mot Frenfjorden og oppunder fjellene Heiane og Talstadhesten.

Bedrifter, industri, handel[rediger | rediger kilde]

Elnesvågen har sine største hjørnesteinsbedrifter i Hustadmarmor, dumper-produsenten Moxy og Tine meierier. Jarlsbergosten er et kjent produkt som produseres hos sistnevnte. Disse tre kjennetegnes av en høy eksportandel. I sentrum finnes et utvalg av butikker med bl.a. kjøpesentrene Torgsenteret og Bølgen.

Skoler[rediger | rediger kilde]

Elnesvågen har barne-, ungdoms- og videregående skole som alle ligger nær sentrum. Disse heter Haukås skole, Fræna ungdomsskole og Hustadvika videregående skole.

Idrett[rediger | rediger kilde]

Elnesvågen er sentrum for flere idrettslag, blant annet Elnesvågen og Omegn Idrettslag.

Elnesvågen stadion, en kombinert fotball- og friidrettstadion, ble bygd på slutten av 1990-tallet, og holder god standard. Frænahallen ble bygget på midten av 80-tallet og har vært godt brukt hele tiden.

Kultur og foreninger[rediger | rediger kilde]

Nordsjøfestivalen er blitt en årlig begivenhet i august. Den arrangeres av Elnesvågen småbåtforening. Fræna folkebibliotek ligger i 1. etasje i Frænahallen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Tettsteders befolkning og areal». Statistisk sentralbyrå. 12. desember 2023. Besøkt 12. desember 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]