Elnesvågen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Elnesvågen
Elnesvågen from Heiane in winter.JPG
Elnesvågen fra Heiane.
LandNorge Norge
FylkeMøre og Romsdal
KommuneHustadvika
Postnummer6440 Elnesvågen
Areal2,19 km²
Befolkning2 625[a] (2022)
Bef.tetthet1 198,6 innb./km²
Høyde o.h.30 meter
Kart
Elnesvågen
62°50′47″N 7°10′53″Ø

Elnesvågen er et tettsted og administrasjonssentrum i Hustadvika kommune i Møre og Romsdal med 2 625 innbyggere per 1. januar 2022[1]. Elnesvågen er det nest største tettsted i Romsdal, nest etter byen Molde. De fleste i Elnesvågen bor i boligfeltet Hauglia. Bygda ligger i solsiden ned mot Frenfjorden og oppunder fjellene Heiane og Talstadhesten.

Bedrifter, industri, handel[rediger | rediger kilde]

Elnesvågen har sine største hjørnesteinsbedrifter i Hustadmarmor, dumper-produsenten Moxy og Tine meierier. Jarlsbergosten er et kjent produkt som produseres hos sistnevnte. Disse tre kjennetegnes av en høy eksportandel. I sentrum finnes et utvalg av butikker med bl.a. kjøpesentrene Torgsenteret og Bølgen.

Skoler[rediger | rediger kilde]

Elnesvågen har barne-, ungdoms- og videregående skole som alle ligger nær sentrum. Disse heter Haukås skole, Fræna ungdomsskole og Hustadvika videregående skole.

Idrett[rediger | rediger kilde]

Elnesvågen er sentrum for flere idrettslag, blant annet Elnesvågen og Omegn Idrettslag.

Elnesvågen stadion, en kombinert fotball- og friidrettstadion, ble bygd på slutten av 1990-tallet, og holder god standard. Frænahallen ble bygget på midten av 80-tallet og har vært godt brukt hele tiden.

Kultur og foreninger[rediger | rediger kilde]

Nordsjøfestivalen er blitt en årlig begivenhet i august. Den arrangeres av Elnesvågen småbåtforening. Fræna folkebibliotek ligger i 1. etasje i Frænahallen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Tettsteder. Folkemengde og areal, etter kommune.». Statistisk sentralbyrå. 14. desember 2022. Besøkt 21. desember 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]