Liste over Armenias fugler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Denne listen over Armenias fugler inkluderer 365 arter.

Rekkefølge er etter Clements-lista versjon v2015.[1]

De norske navnene følger Norske navn på verdens fugler.[2]

Status på lista:

  • S - Armensk sjeldenhet eller tilfeldig
  • X - Lokalt utryddet
  • NT - Nær truet etter IUCNs rødliste
  • VU - Sårbar etter IUCNs rødliste
  • EN - Sterkt truet etter IUCNs rødliste
  • CR - Kritisk truet etter IUCNs rødliste


Innholdsfortegnelse

Non-passerines: Ender, gjess og svanerFasanerLommerLappedykkereFlamingoerStorkerSkarverPelikanfamilienHegrefamilienIbiser og skjestorkerFiskeørnHaukefamilienTrapperRiksefuglerTranerTrielerAvosettfamilienTjeldfamilienLofamilienSnipefuglerBrakksvalefamilienJoerMåsefuglerTernerSandhønsDuerGjøkfamilienEgentlige uglerNattravnerSeilerfamilienHærfuglIsfuglerBietereRåkerHakkespetterFalkefamilien

Passerines: VarslerePirolfamilienKråkefuglerTimalerLerkefamilienSvalerMeisefamilienPungmeiserStjertmeiserSpettmeiserMurkrypereTrekrypereGjerdesmettfamilienFossekallerFuglekongerCettiidaePhylloscopidaeAcrocephalidaeLocustellidaeCisticolidaeSangerfamilienFluesnapperfamilienTrosterStærfamilienJernspurverErlefamilienSidensvanserCalcariidaeBuskspurverFinkefamilienSpurvefamilien

Referanser        Eksterne lenker

Ender, gjess og svaner[rediger | rediger kilde]

Orden: Anseriformes. Familie: Anatidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
White-fronted.goose.750pix.jpg Tundragås Anser albifrons
Anser erythropus.jpg Dverggås Anser erythropus VU
Greylag Goose (Anser anser).jpg Grågås Anser anser
Rothalsgans.jpg Rødhalsgås Branta ruficollis VU
Juveren-knoppsvane.jpg Knoppsvane Cygnus olor
Bewicks.swan.2.arp.750pix.jpg Dvergsvane Cygnus columbianus
Singschwan jm.JPG Sangsvane Cygnus cygnus
Ruddy.shelduck.arp.2.750pix.jpg Rustand Tadorna ferruginea
Tadorna tadorna (aka).jpg Gravand Tadorna tadorna
Anas strepera.jpg Snadderand Anas strepera
Mareca penelope kuribo cropped.jpg Brunnakke Anas penelope
Ducks Winter.jpg Stokkand Anas platyrhynchos
Shovelerhen05.jpg Skjeand Anas clypeata
Northern Pintail.jpg Stjertand Anas acuta
Garganey duck.jpg Knekkand Anas querquedula
Corhwyaden.jpg Krikkand Anas crecca
Marmaronetta angustirostris, London Wetland Centre, UK - Diliff.jpg Marmorand Marmaronetta angustirostris VU
Netta rufina m.jpg Rødhodeand Netta rufina
Aythya ferina 02.jpg Taffeland Aythya ferina VU
Aythya nyroca16.jpg Hvitøyeand Aythya nyroca NT
Aythya fuligula pair.jpg Toppand Aythya fuligula
Aythya marila3.jpg Bergand Aythya marila
Wwscoter12.JPG Sjøorre Melanitta fusca
Clangula hyemalis Hokkaido20.jpg Havelle Clangula hyemalis S, VU
Bucephala clangula ja 01.jpg Kvinand Bucephala clangula
Smew.both.arp.600pix.jpg Lappfiskand Mergellus albellus
Gaensesaeger.jpg Laksand Mergus merganser
RedBreastMerg23.jpg Siland Mergus serrator
Whiteheadduck.jpg Hvithodeand Oxyura leucocephala EN

Fasaner[rediger | rediger kilde]

Orden: Galliformes. Familie: Phasianidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
See-see Partridge, Ammoperdix griseogularis (5829563744).jpg Sisihøne Ammoperdix griseogularis S
Coturnix coturnix (Lmbuga).jpg Vaktel Coturnix coturnix
Alectoris-chukar-001.jpg Berghøne Alectoris chukar
Tetraogallus caspius.jpg Kurdistanhøne Tetraogallus caspius
Black Francolin.jpg Halsbåndfrankolin Francolinus francolinus
Phasianus colchicus 2 tom (Lukasz Lukasik).jpg Fasan Phasianus colchicus
Perdix perdix (Marek Szczepanek).jpg Rapphøne Perdix perdix
Tetras du caucase jogo 0g.jpg Kaukasusorrfugl Tetrao mlokosiewiczi NT

Lommer[rediger | rediger kilde]

Orden: Gaviiformes. Familie: Gaviidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Plongeon catmarin oisillon.jpg Smålom Gavia stellata
Gavia arctica1.jpg Storlom Gavia arctica

Lappedykkere[rediger | rediger kilde]

Orden: Podicipediformes. Familie: Podicipedidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Zwergtaucher 060319 3.jpg Dvergdykker Tachybaptus ruficollis
Podiceps auritus1.jpg Horndykker Podiceps auritus VU
Podiceps cristatus 3 (Lukasz Lukasik).jpg Gråstrupedykker Podiceps grisegena
Podiceps cristatus 2 (Marek Szczepanek).jpg Toppdykker Podiceps cristatus
Podiceps nigricollis naumann.jpg Svarthalsdykker Podiceps nigricollis

Flamingoer[rediger | rediger kilde]

Orden: Procellariiformes. Familie: Phoenicopteridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Flam.greater.600pix.jpg Rosenflamingo Phoenicopterus roseus

Storker[rediger | rediger kilde]

Orden: Ciconiiformes. Familie: Ciconiidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Ciconia nigra 1 (Marek Szczepanek).jpg Svartstork Ciconia nigra
Ooievaar in het Zwin.jpg Stork Ciconia ciconia

Skarver[rediger | rediger kilde]

Orden: Suliformes. Familie: Phalacrocoracidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Phalacrocorax pygmeus NEUMANN.jpg Dvergskarv Microcarbo pygmeus
Phalacrocorax carbo02.jpg Storskarv Phalacrocorax carbo

Pelikanfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Pelecaniformes. Familie: Pelecanidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Whitepelican edit shadowlift.jpg Hvitpelikan Pelecanus onocrotalus
ComputerHotline - Pelecanus crispus (by) (1).jpg Krøllpelikan Pelecanus crispus VU

Hegrefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Pelecaniformes. Familie: Ardeidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Botaurus stellaris (Marek Szczepanek).jpg Rørdrum Botaurus stellaris
Ixobrychus minutus 3 (Marek Szczepanek).jpg Dvergrørdrum Ixobrychus minutus
Ardea cinerea 2 (Marek Szczepanek).jpg Gråhegre Ardea cinerea
2010-kabini-purple-heron.jpg Purpurhegre Ardea purpurea
Egretta alba 2 (Lukasz Lukasik).jpg Egretthegre Ardea alba
Little Egret (Egretta garzetta)- In Breeding plumage-actively catching prey in Kolkata I IMG 7962.jpg Silkehegre Egretta garzetta
Cattleegretusfs.jpg Kuhegre Bubulcus ibis
Ardeola ralloides -Lake Ravelobe, Ankarafantsika National Park, Madagascar-8.jpg Topphegre Ardeola ralloides
Nycticorax-nycticorax-004.jpg Natthegre Nycticorax nycticorax

Ibiser og skjestorker[rediger | rediger kilde]

Orden: Pelecaniformes. Familie: Threskiornithidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Plegadis falcinellus Syracuse.jpg Bronseibis Plegadis falcinellus
Eurasian Spoonbill.jpg Skjestork Platalea leucorodia

Fiskeørn[rediger | rediger kilde]

Orden: Accipitriformes. Familie: Pandionidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Osprey01usfs.jpg Fiskeørn Pandion haliaetus

Haukefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Accipitriformes. Familie: Accipitridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Black-Winged Kite Elanus caeruleus.jpg Svartvingeglente Elanus caeruleus S
Bartgeier Gypaetus barbatus front Richard Bartz.jpg Lammegribb Gypaetus barbatus NT
Egyptian vulture.jpg Åtselgribb Neophron percnopterus EN
Trzmielojad Pernis apivorus.jpg Vepsevåk Pernis apivorus
Aegypius monachus.jpg Munkegribb Aegypius monachus NT
Gyps fulvus 3.jpg Gåsegribb Gyps fulvus
Short Toed Snake Eagle In Flight.jpg Slangeørn Circaetus gallicus
Aquila pomarina orlik krzykliwyAM.jpg Småskrikørn Clanga pomarina
Greater spotted eagle.jpg Storskrikørn Clanga clanga VU
MH Booted.jpg Dvergørn Hieraaetus pennatus
Steppe Eagle Portrait.jpg Steppeørn Aquila nipalensis EN
Eastern Imperial Eagle.jpg Keiserørn Aquila heliaca VU
Chrysaetos La Cañada 20120114 1.jpg Kongeørn Aquila chrysaetos
Rohrweihe.jpg Sivhauk Circus aeruginosus
Henharrier.jpg Myrhauk Circus cyaneus
Circus macrourus roosting in little rann of kutch.JPG Steppehauk Circus macrourus NT
Monties.jpg Enghauk Circus pygargus
Shikra1.jpg Shikrahauk Accipiter badius
Accipiter brevipes 1.jpg Balkanhauk Accipiter brevipes
Sparrowhawk-Male.JPG Spurvehauk Accipiter nisus
Accipiter gentilisAAP045CA.jpg Hønsehauk Accipiter gentilis
Milvus milvus R(ThKraft).jpg Glente Milvus milvus NT
Milvus migrans front(ThKraft).jpg Svartglente Milvus migrans
Haliaeetus albicilla (Svolvær, 2012).jpg Havørn Haliaeetus albicilla
Buteo lagopus rock.jpg Fjellvåk Buteo lagopus
Poster Buteo buteo.jpg Musvåk Buteo buteo
Long legged buzzard view from below.jpeg Ørnvåk Buteo rufinus

Trapper[rediger | rediger kilde]

Orden: Gruiformes. Familie: Otididae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Otis tarda, Hortobagy, Hungary 1.jpg Stortrappe Otis tarda VU
Houbara035.JPG Steppetrappe Chlamydotis macqueenii X, VU
Tetrax tetrax.jpg Dvergtrappe Tetrax tetrax NT

Riksefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Gruiformes. Familie: Rallidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Crex crex00.jpg Åkerrikse Crex crex
Rallus aquaticus 1 (Marek Szczepanek).jpg Vannrikse Rallus aquaticus
Littlecrake62.jpg Sumprikse Porzana parva
Baillon's crake.jpg Dvergrikse Porzana pusilla
Porzana porzana 3 (Marek Szczepanek).jpg Myrrikse Porzana porzana
PurpleGallinule.jpg Amerikapurpurhøne Porphyrio martinicus S
Porphyrio porphyrio.jpg Sultanhøne Porphyrio porphyrio
Moorhen.slimb.750pix.jpg Sivhøne Gallinula chloropus
Fulica atra no.JPG Sothøne Fulica atra

Traner[rediger | rediger kilde]

Orden: Gruiformes. Familie: Gruidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Demoiselle Cranes at Tal Chappar.jpg Jomfrutrane Anthropoides virgo
Flickr - Rainbirder - Eurasian Crane (Grus grus) (cropped).jpg Trane Grus grus S

Trieler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Burhinidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Burhinus oedicnemus0.jpg Triel Burhinus oedicnemus

Avosettfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Recurvirostridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Black-necked Stilt.jpg Stylteløper Himantopus himantopus
Recurvirostra avosetta - Zoo Frankfurt 4.jpg Avosett Recurvirostra avosetta

Tjeldfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Haematopodidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Haematopus ostralegus Norway.jpg Tjeld Haematopus ostralegus

Lofamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Charadriidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Pluvialis squatarola (summer plumage).jpg Tundralo Pluvialis squatarola
Rohkunborri Pluvialis Apricaria.jpg Heilo Pluvialis apricaria
Kiebitz 050424ausschnitt.jpg Vipe Vanellus vanellus NT
Spur-winged Lapwing (Vanellus spinosus) (21152292885).jpg Sporevipe Vanellus spinosus
SociablePlover.jpg Steppevipe Vanellus gregarius CR
White tailed Lapwing I IMG 9928.jpg Sumpvipe Vanellus leucurus
Greater Sand Plover.jpg Ørkenlo Charadrius leschenaultii
Charadrius asiaticus.jpg Rødbrystlo Charadrius asiaticus
Snowy plover.jpg Hvitbrystlo Charadrius alexandrinus
Charadrius hiaticula He.jpg Sandlo Charadrius hiaticula
Charadrius dubius 4 (Marek Szczepanek).jpg Dverglo Charadrius dubius
Charadrius morinellus male with chicks.jpg Boltit Charadrius morinellus

Snipefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Scolopacidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Xenus cinereus (Alnus).jpg Tereksnipe Xenus cinereus
Actitis hypoleucos - Laem Pak Bia.jpg Strandsnipe Actitis hypoleucos
Tringa ochropus 1 (Marek Szczepanek).jpg Skogsnipe Tringa ochropus
Dunkler Wasserlaeufer1.JPG Sotsnipe Tringa erythropus
Tringa nebularia (Marek Szczepanek).jpg Gluttsnipe Tringa nebularia
Tringa stagnatilis.jpg Damsnipe Tringa stagnatilis
Tringa glareola 2 (Marek Szczepanek).jpg Grønnstilk Tringa glareola
Redshank172.jpg Rødstilk Tringa totanus
Numenius-phaeopus-001.jpg Småspove Numenius phaeopus
Curlew06.jpg Storspove Numenius arquata NT
Uferschnepfe 02.jpg Svarthalespove Limosa limosa NT
Bar-tailed Godwit.jpg Lappspove Limosa lapponica NT
Arenaria interpres (habitus).jpg Steinvender Arenaria interpres
Philomachus pugnax -Diergaarde Blijdorp-8c.jpg Brushane Philomachus pugnax
Limicola falcinellus.jpg Fjellmyrløper Limicola falcinellus
Calidris ferruginea (Marek Szczepanek).jpg Tundrasnipe Calidris ferruginea NT
Calidris temminckii 1 (Marek Szczepanek).jpg Temmincksnipe Calidris temminckii
Calidris-alba-001.jpg Sandløper Calidris alba
Calidris-alpina-001.jpg Myrsnipe Calidris alpina
Littlestint86.jpg Dvergsnipe Calidris minuta
Lymnocryptes minimus (Marek Szczepanek).jpg Kvartbekkasin Lymnocryptes minimus
Gallinago media.jpg Dobbeltbekkasin Gallinago media NT
Gallinago gallinago 6 (Marek Szczepanek).jpg Enkeltbekkasin Gallinago gallinago
Carl Seitz Waldschnepfe.jpg Rugde Scolopax rusticola
Phalaropus lobatus.jpg Svømmesnipe Phalaropus lobatus S

Brakksvalefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Glareolidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Glareola pratincola01.jpg Brakksvale Glareola pratincola
Naumann Glareola pratincola Glareola nordmanni.jpg Steppebrakksvale Glareola nordmanni NT

Joer[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Stercorariidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Pomarineskua86.jpg Polarjo Stercorarius pomarinus
Arcticskua2.jpg Tyvjo Stercorarius parasiticus
Stercorarius longicaudus2.jpg Fjelljo Stercorarius longicaudus S

Måsefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Laridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Larus genei.jpg Smalnebbmåke Chroicocephalus genei
Chroicocephalus ridibundus (summer).jpg Hettemåke Chroicocephalus ridibundus
Littlegull75.jpg Dvergmåke Hydrocoloeus minutus
Larus melanocephalus01.jpg Svartehavsmåke Ichthyaetus melanocephalus
Pallas's Gull (Larus ichthyaetus) W IMG 6665.jpg Steppemåke Ichthyaetus ichthyaetus
Sturmmöwe - Auenlandschaft Hohenrode HA 222 Landkreis Schaumburg.jpg Fiskemåke Larus canus
Larus cachinnans 3 (Marek Szczepanek).jpg Kaspimåke Larus cachinnans
Armenian Gull in flight at Sevan lake, March 2008.jpg Armenermåke Larus armenicus NT
Larus-fuscus-taxbox.jpg Sildemåke Larus fuscus

Terner[rediger | rediger kilde]

Orden: Charadriiformes. Familie: Sternidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Sternula albifrons 2 - Little Swanport.jpg Dvergterne Sternula albifrons
Gull-billed Tern.jpg Sandterne Gelochelidon nilotica
Sterna caspiaPCCA20031225-0908B.jpg Rovterne Hydroprogne caspia
Chlidonias niger.jpg Svartterne Chlidonias niger
Chlidonias leucopterus Mai Po.jpg Hvitvingesvartterne Chlidonias leucopterus
Chlidonias hybrida 2 (Marek Szczepanek).jpg Hvitkinnsvartterne Chlidonias hybrida
Sterna hirundo2.jpg Makrellterne Sterna hirundo
Sterna paradisaea-Norderoog.jpg Rødnebbterne Sterna paradisae S

Sandhøns[rediger | rediger kilde]

Orden: Pteroclidiformes. Familie: Pteroclididae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Pin-tailed sandgrouse (Pterocles alchata).jpg Hvitbuksandhøne Pterocles alchata S
Pterocles sp.jpg Svartbuksandhøne Pterocles orientalis

Duer[rediger | rediger kilde]

Orden: Columbiformes. Familie: Columbidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Rock pigeons on cliffs.jpg Klippedue Columba livia
Columba oenas1.jpg Skogdue Columba oenas
Wood.pigeon.2.arp.750pix.jpg Ringdue Columba palumbus
2006 1031turturduva0224.JPG Turteldue Streptopelia turtur VU
Tourterelle turque.jpg Tyrkerdue Streptopelia decaocto
Laughing dove (Spilopelia senegalensis cambayensis).jpg Palmedue Streptopelia senegalensis

Gjøkfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Cuculiformes. Familie: Cuculidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Clamator glandarius.jpg Skjæregjøk Clamator glandarius
Cuculus canorus.jpg Gjøk Cuculus canorus

Egentlige ugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Strigiformes. Familie: Strigidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Zwergohreulen.jpg Dverghornugle Otus scops
Bubo bubo winter 1.jpg Hubro Bubo bubo
Athene noctua.jpg Kirkeugle Athene noctua
Strixalucoamikosik.jpg Kattugle Strix aluco
Waldohreule in freier Wildbahn.jpg Hornugle Asio otus
Asio-flammeus-001.jpg Jordugle Asio flammeus
Aegolius-funereus-001.jpg Perleugle Aegolius funereus

Nattravner[rediger | rediger kilde]

Orden: Caprimulgiformes. Familie: Caprimulgidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Şivanxapînok.jpg Nattravn Caprimulgus europaeus

Seilerfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Apodiformes. Familie: Apodidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Alpi1.jpg Alpeseiler Apus melba
Apus apus 01.jpg Tårnseiler Apus apus

Hærfugl[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Upupidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
ABUBILLA (Upupa epops).jpg Hærfugl Upupa epops

Isfugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Alcedinidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Common Kingfisher Alcedo atthis.jpg Isfugl Alcedo atthis

Bietere[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Meropidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Merops persicus.jpg Blåkinnbieter Merops persicus S
European bee eater.jpg Bieter Merops apiaster

Råker[rediger | rediger kilde]

Orden: Coraciiformes. Familie: Coraciidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
European roller.jpg Blåråke Coracias garrulus

Hakkespetter[rediger | rediger kilde]

Orden: Piciformes. Familie: Picidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Jynx torquilla no.JPG Vendehals Jynx torquilla
Dendrocopos minor female.jpg Dvergspett Dendrocopos minor
Dendrocopos medius (Marek Szczepanek).jpg Mellomspett Dendrocopos medius
Dendrocopos leucotos 2.jpg Hvitryggspett Dendrocopos leucotos
Buntspecht Dendrocopos major.jpg Flaggspett Dendrocopos major
Dendrocopos syriacus.jpg Syriaspett Dendrocopos syriacus
BlackWoods.jpg Svartspett Dryocopus martius
Grünspecht Picus viridis.jpg Grønnspett Picus viridis

Falkefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Falconiformes. Familie: Falconidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Roetelfalke 05083111.jpg Rødfalk Falco naumanni
Falco tinnunculus.jpg Tårnfalk Falco tinnunculus
Falco vespertinus NAUMANN.jpg Aftenfalk Falco vespertinus NT
Falco columbarius NAUMANN.jpg Dvergfalk Falco columbarius
Falco subbuteo from Kadzidlowo.jpg Lerkefalk Falco subbuteo
Lanner Falcon 800.jpg Slagfalk Falco biarmicus
Falco cherrug 1 (Bohuš Číčel).jpg Tartarfalk Falco cherrugg EN
Audubon-peregrinus.jpg Vandrefalk Falco peregrinus

Varslere[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Laniidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Lanius collurio 4.jpg Tornskate Lanius collurio
Isabelline Shrike (Lanius isabellinus phoenicuroides).JPG Lanius phoenicuroides
Isabellineshrike.jpg Rødhalevarsler Lanius isabellinus
Lanius excubitor 2 (Marek Szczepanek).jpg Varsler Lanius excubitor
Southern grey shrike.jpg Krattvarsler Lanius meridionalis
Schwarzstirnwuerger.jpg Rosenvarsler Lanius minor
Woodchat.jpg Rødhodevarsler Lanius senator

Pirolfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Oriolidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Oriole 2.jpg Pirol Oriolus oriolus

Kråkefugler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Corvidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Garrulus glandarius 1 Luc Viatour.jpg Nøtteskrike Garrulus glandarius
Elster2.jpg Skjære Pica pica
Pyrrhocorax pyrrhocorax -standing-8.jpg Alpekråke Pyrrhocorax pyrrhocorax
Alpine Chough by Jim Higham.jpg Alpekaie Pyrrhocorax graculus
Corvus monedula 01.JPG Kaie Corvus monedula
Corvus frugilegus1.jpg Kornkråke Corvus frugilegus
Corvus corone Rabenkrähe 1.jpg Svartkråke Corvus corone
Wrona Siwa.jpg Kråke Corvus cornix
Corvus corax corax (Kpjas).jpg Ravn Corvus corax

Timaler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Panuridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Beardedtit46.jpg Skjeggmeis Panurus biarmicus

Lerkefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Alaudidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Bimaculated Lark (Melanocorypha bimaculata).jpg Fjellkalanderlerke Melanocorypha bimaculata
Bereşe.jpg Kalanderlerke Melanocorypha calandra
Shorttoedlark59.JPG Dverglerke Calandrella brachydactyla
Calandrella rufescens -Canary Islands -Spain-8.jpg Flekkdverglerke Calandrella rufescens
Galerida cristata (Marek Szczepanek)2.jpg Topplerke Galerida cristata
Melanocorypha leucoptera2.jpg Hvitvingelerke Alauda leucoptera
Alauda arvensis 2.jpg Sanglerke Alauda arvensis
Oriental Skylark I IMG 0571.jpg Orientlerke Alauda gulgula S
Woodlark57.jpg Trelerke Lullula arborea
Shore Lark.jpg Fjellerke Eremophila alpestris

Svaler[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Hirundinidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Uferschwalbe-Naumann.jpg Sandsvale Riparia riparia
Cragmartin22.jpg Klippesvale Ptyonoprogne rupestris
Landsvale.jpg Låvesvale Hirundo rustica
Hirondelles rousselines, St Cassien 2.jpg Amursvale Cecropis daurica
Delichon urbica NRM.jpg Taksvale Delichon urbicum

Meisefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Paridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Coal tit UK09.JPG Svartmeis Periparus ater
Lophophanes cristatus Luc Viatour 4.jpg Toppmeis Lophophanes cristatus
Poecile sp. in France.jpg Balkanmeis Poecile lugubris
Sumpfmeise1.jpg Løvmeis Poecile palustris
Parus caeruleus1.jpg Blåmeis Cyanistes caeruleus
Parus major 4 (Marek Szczepanek).jpg Kjøttmeis Parus major

Pungmeiser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Remizidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Remiz pendulinus.jpg Pungmeis Remiz pendulinus

Stjertmeiser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Aegithalidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Aegithalos caudatus 3 (Marek Szczepanek).jpg Stjertmeis Aegithalos caudatus

Spettmeiser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Sittidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Sitta europaea wildlife 2 1.jpg Spettmeis Sitta europaea
Westernrocknuthatch Sitta neumayer.jpg Klippespettmeis Sitta neumayer
Sitta tephronota, Mardin.jpg Ravinepettmeis Sitta tephronota

Murkrypere[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Tichodromidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Tichodroma muraria02 cropped.jpg Murkryper Tichodroma muraria

Trekrypere[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Certhiidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Certhia familiaris -climbing tree-8 (cropped version).jpg Trekryper Certhia familiaris

Gjerdesmettfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Troglodytidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Troglodytes troglodytes1.jpg Gjerdesmett Troglodytes troglodytes

Fossekaller[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Cinclidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Cinclus cinclus R(ThKraft).jpg Fossekall Cinclus cinclus

Fuglekonger[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Regulidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Regulus regulus0.jpg Fuglekonge Regulus regulus
Regulus ignicapillus.01.jpg Rødtoppfuglekonge Regulus ignicapilla

Cettiidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Cettiidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
37-090505-cettis-warbler-at-Kalloni-east-river.jpg Cettisanger Cettia cetti

Phylloscopidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Phylloscopidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Willow warbler UK09.JPG Løvsanger Phylloscopus trochilus
Phylloscopus collybita (taxobox).jpg Gransanger Phylloscopus collybita
Phylloscopus sindianus 1889.jpg Fjellgransanger Phylloscopus sindianus
Świstunka.jpg Bøksanger Phylloscopus sibilatrix
Phylloscopus nitidus Keulemans.jpg Phylloscopus nitidus
Greenish Warbler I IMG 0565.jpg Østsanger Phylloscopus trochiloides S

Acrocephalidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Acrocephalidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Hippolais pallida Akko Israel 2.jpg Bleksanger Iduna pallida
Upcher's Warbler (Hippolais languida) (8079442053).jpg Gråsanger Hippolais languida
Hippolais icterina1.jpg Gulsanger Hippolais icterina
Acrocephalus melanopogon ad03 CB.jpg Tamarisksanger Acrocephalus melanopogon
Acrocephalus schoenobaenus 1 (Marek Szczepanek).jpg Sivsanger Acrocephalus schoenobaenus
Acrocephalus agricola0.jpg Åkersanger Acrocephalus agricola
Acrocephalus palustris (Marek Szczepanek).jpg Myrsanger Acrocephalus palustris
Acrocephalus scirpaceus.jpg Rørsanger Acrocephalus scirpaceus
Acrocephalus arundinaceus (Marek Szczepanek).jpg Trostesanger Acrocephalus arundinaceus

Locustellidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Locustellidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Flodsangare.jpg Elvesanger Locustella fluviatilis
Locustellaluscinioides.jpg Sumpsanger Locustella luscinioides
Grashoppsangare-070512.jpg Gresshoppesanger Locustella naevia

Cisticolidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Cisticolidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Zitting Cisticola - Cisticola juncidis.JPG Cistussanger Cisticola juncidis

Sangerfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Sylviidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Sylvia atricapilla.jpg Munk Sylvia atricapilla
Sylvia borin (Örebro County).jpg Hagesanger Sylvia borin
Sylvia nisoria.jpg Hauksanger Sylvia nisoria
Sylvia curruca.jpg Møller Sylvia curruca
Eastern Orphean Warbler (Sylvia crassirostris) (8079434316).jpg Sultansanger Sylvia crassirostris
Sylvia mystacea.jpg Steppesanger Sylvia mystacea
Tallareta vulgar 01 (Sylvia communis).jpg Tornsanger Sylvia communis

Fluesnapperfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Muscicapidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
SpottedFlycatcheronfence.jpg Gråfluesnapper Muscicapa striata
Dûvsorik.jpg Hekkskvett Cercotrichas galactotes
Erithacus rubecula (Marek Szczepanek).jpg Rødstrupe Erithacus rubecula
Nightingale yelpin.jpg Hvitstrupenattergal Irania gutturalis
Luscinia luscinia Hartlepool 1.jpg Nattergal Luscinia luscinia
Nachtigall1.jpg Sørnattergal Luscinia megarhynchos S
Luscinia svecica volgae.jpg Blåstrupe Luscinia svecica
Ficedula parva.jpg Dvergfluesnapper Ficedula parva
Ficedula semitorquata NAUMANN.jpg Balkanfluesnapper Ficedula semitorquata
Ficedula.jpg Svarthvit fluesnapper Ficedula hypoleuca
Halsbandschnaepper.jpg Halsbåndfluesnapper Ficedula albicollis
Gekraagderoodstaart2.jpg Rødstjert Phoenicurus phoenicurus
Phoenicurus erythrogastrus ZOO.jpg Hvitvingerødstjert Phoenicurus erythrogastrus S
Hausrotschwanz Brutpflege 2006-05-21-05.jpg Svartrødstjert Phoenicurus ochruros
Monticola saxatilis NAUMANN.jpg Steintrost Monticola saxatilis
Monticola solitarius philippensis.JPG Blåtrostl Monticola solitarius
Saxicola rubetra 2 tom (Marek Szczepanek).jpg Buskskvett Saxicola rubetra
European Stonechat.jpg Svartstrupe Saxicola rubicola
Siberian Stonechat (Saxicola maura)- Male at Bharatpur I IMG 5768.jpg Asiasvartstrupe Saxicola maurus
Oenanthe oenanthe Norway.jpg Steinskvett Oenanthe oenanthe
Çilferşik.jpg Hvitryggsteinskvettl Oenanthe finschii
Oenanthe pleschanka.jpg Svartstrupesteinskvett Oenanthe pleschanka
45-090506-black-eared-wheatear-at-Ipsilou-Monastery-.jpg Middelhavssteinskvett Oenanthe hispanica
SaxicolaCummingiGronvold.jpg Rustgumpsteinskvett Oenanthe xanthoprymna
Oenanthe deserti LipKee.jpg Ørkensteinskvett Oenanthe deserti
Isabelline wheatear (Oenanthe isabellina) male, non-breeding.jpg Isabellasteinskvett Oenanthe isabellina

Troster[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Turdidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Turdus torquatus.jpg Ringtrost Turdus torquatus
Solsort.jpg Svarttrost Turdus merula
Dark Throated Thrush in Temple of Heaven.JPG Taigatrost Turdus ruficollis
Turdus pilaris Linnaeus.jpg Gråtrost Turdus pilaris
Redwing Turdus iliacus.jpg Rødvingetrost Turdus iliacus
Turdus philomelos0.jpg Måltrost Turdus philomelos
Turdus viscivorus juv.jpg Duetrost Turdus viscivorus

Stærfamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Sturnidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Common starling in london.jpg Stær Sturnus vulgaris
Rosy Starling (Sturnus roseus) near Hyderabad W IMG 4837.jpg Rosenstær Pastor roseus

Jernspurver[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Prunellidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Prunella collaris.jpg Alpejernspurv Prunella collaris
Prunella ocularis 1a.jpg Einerjernspurv Prunella ocularis
Dunnock.jpg Jernspurv Prunella modularis

Erlefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Motacillidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Motacilla flava 1 young (Marek Szczepanek).jpg Gulerle Motacilla flava
Citrine Wagtail (Motacilla citreola)- Breeding Male of calcarata race at Bharatpur I IMG 5752.jpg Sitronerle Motacilla citreola
Greywagtail08.jpg Vintererle Motacilla cinerea
Pied Wagtail rear view 700.jpg Linerle Motacilla alba
Anthus campestris-3.jpg Markpiplerke Anthus campestris
Meadow-Pipit.jpg Heipiplerke Anthus pratensis NT
Anthus triviallis (Marek Szczepanek).jpg Trepiplerke Anthus trivialis
Anthus cervinus.jpg Lappiplerke Anthus cervinus
Anthus spinoletta.jpg Vannpiplerke Anthus spinoletta

Sidensvanser[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Bombycillidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Bohemian Wax Wing.jpg Sidensvans Bombycilla garrulus
Cedar Waxwing August 14 2012 Newfoundland PA.jpg Einersidensvans Bombycilla cedrorum S

Calcariidae[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Calcariidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Plectrophenax nivalis1.jpg Snøspurv Plectrophenax nivalis S

Buskspurver[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Emberizidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Emberiza citrinella m.jpg Gulspurv Emberiza citrinella
Emberiza leucocephalos NAUMANN.jpg Hvithodespurv Emberiza leucocephalos S
Emberiza cia Martien Brand.jpg Klippespurv Emberiza cia
GreyNeckedBunting PrasadBR.jpg Rødbrystspurv Emberiza buchanani
Embhor.jpg Hortulan Emberiza hortulana
28-090504-black-headed-bunting-at-first-layby.jpg Svarthodespurv Emberiza melanocephala
Emberiza schoeniclus 1 tom (Marek Szczepanek).jpg Sivspurv Emberiza schoeniclus
Miliaria calandra.jpg Kornspurv Emberiza calandra

Finkefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Fringillidae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Fringilla coelebs (Chaffinch-Buchfink).jpg Bokfink Fringilla coelebs
Fringilla montifringilla 1 (Marek Szczepanek).jpg Bjørkefink Fringilla montifringilla
RhodopechysSanguineus.jpg Rosenvingefink Rhodopechys sanguineus
Bucanetes githagineus -Salinas de Janubio, Lanzarote, Spain-8.jpg Trompeterfink Bucanetes githagineus
Bucanetes mongolicus.JPG Steinfink Bucanetes mongolicus
Desert Finch - Uzbekistan S4E7626-2 (23039952955).jpg Svartnebbfink Rhodospiza obsoleta S
Dompap.jpg Dompap Pyrrhula pyrrhula
Carpodacus erythrinus.jpg Rosenfink Carpodacus erythrinus
Carpodacus rubicilla; Gould & Richter.jpg Fjellrosenfink Carpodacus rubicilla S
Carduelis chloris 2 (Marek Szczepanek).jpg Grønnfink Chlorisis chloris
Loxia curvirostra -Karwendel mountains, Austria.jpg Grankorsnebb Loxia curvirostra
Carduelis spinus 1 tom (Marek Szczepanek).jpg Grønnsisik Spinus spinus
Carduelis carduelis (Lukasz Lukasik).jpg Stillits Carduelis carduelis
Carduelis flavirostris 2.jpg Bergirisk Carduelis flavirostris
Carduelis cannabina 2.jpg Tornirisk Carduelis cannabina
Fire-fronted Serin Nainital Uttarakhand India 31.01.2015.jpg Rødpanneirisk Serinus pusillus
Coccothraustes coccothraustes 1 (Marek Szczepanek).jpg Kjernebiter Coccothraustes coccothraustes

Spurvefamilien[rediger | rediger kilde]

Orden: Passeriformes. Familie: Passeridae

Foto Navn Vitenskapelig navn Status
Passer domesticus Reifel Migratory Bird Sanctuary-16.jpg Gråspurv Passer domesticus
Passer Hispaniolensis Male.JPG Middelhavsspurv Passer hispaniolensis
Tree-Sparrow.jpg Pilfink Passer montanus
Petronia petronia -Ariege, Midi-Pyrenee, France-8-4c.jpg Steinspurv Petronia petronia
Carpospiza brachydactyla.jpg Bleksteinspurv Carpospiza brachydactyla
Snowfinch.jpg Fjellspurv Montifringilla nivalis


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Clements, J. F. (2015). «The eBird/Clements checklist of birds of the world: v2015. The Cornell Lab of Ornithology. Besøkt 29. november 2015. 
  2. ^ «Norske navn på verdens fugler». Norsk Ornitologisk Forening. Besøkt 14. november 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]