Alt om min mor

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Alt om min mor
orig. Todo sobre mi madre
Generell informasjon
SjangerDramakomedie
Utgivelsesår1999
Prod.landSpansk
Lengde1 t. 44 min.
SpråkSpansk
Aldersgrense15 (Norge)
Bak kamera
RegiPedro Almodóvar
ProdusentAgustín Almodóvar
Michel Ruben
ManusforfatterPedro Almodóvar
MusikkAlberto Iglesias
Eksterne lenker

Alt om min mor [1] (spansk: Todo sobre mi madre) er en spansk spillefilm fra 1999 regissert av Pedro Almodóvar.

Filmen vant Oscar for beste fremmedspråklige filmden 72. Oscar-utdelingen i 2000.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen sentrerer seg hovedsakelig rundt Manuela, en argentinsk sykepleier som fører tilsyn med Organtransplantasjoner fra Ramón y Cajal Hospital i Madrid. Hun er også alenemor for sønnen Esteban, en tenåring som ønsker å begynne som forfatter. Men på sin 17-årsdag blir Esteban påkjørt av en bil og dør av skadene, samtidig som han fulgte etter skuespillerinnen Huma Rojo i håp om å skaffe autografen hennes. Manuela må deretter diskutere med kollegaene ved sykehuset, om at sønnens hjerte burde transplanteres til en annen mann i La Coruña.

Kort tid senere velger Manuela å si opp jobben sin ved sykehuset, for å reise til Barcelona – ​​hvor hun håper å finne igjen sønnens biologiske far: Lola. Manuela hadde aldri fortalt sønnen sin hvem faren hans egentlig var, akkurat som hun aldri fortalte Lola at de faktisk hadde en sønn sammen. I Barcelona gjenforenes Manuela snart med sin tidligere venn Agrado. Hun blir også dypt involvert i flere nye venner: Rosa, en ung nonne som arbeider ved et krisesenter for prostituerte som har opplevd vold. Huma Rojo, skuespillerinnen som hennes egen sønn hadde beundret – samt den heroinavhengige Nina Cruz, en annen skuespiller og Humas kjæreste.

Livet hennes blir etter hvert flettet sammen med deres når Manuela tar hånd om Rosa under svangerskapet, og arbeider sammen med Huma som hennes personlige assistent. En dag stopper Rosa ved en park hvor hun får øye på farens hund, Sapic, og deretter hennes egen far – som nå sliter med Alzheimers sykdom. Han kjenner ikke lenger igjen sin egen datter, men hunden hans kjenner igjen Rosa. Men Rosa dør kort tid senere når hun føder sønnen sin, og Lola og Manuela gjenforenes til slutt under Rosas begravelse. Men Lola er døende på grunn av av AIDS.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 6. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]