The Ice Storm

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Ice Storm
Generell informasjon
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde113 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiAng Lee
ProdusentAng Lee
James Schamus
Ted Hope
ManusforfatterJames Schamus
Basert påThe Ice Storm 
av Rick Moody
MusikkMychael Danna
SjeffotografFrederick Elmes
KlippTim Squyres
Foran kamera
Medvirkende
Annen informasjon
Budsjett$18 000 000
Totalomsetning$8 038 061
Prod.selskapGood Machine
Canal+ Droits Audiovisuels
DistributørFox Searchlight Pictures
Premiere
  • 12. mai 1997 (1997-05-12) (Cannes)
  • 27. september 1997 (1997-09-27)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

The Ice Storm er en amerikansk dramafilm fra 1997, regissert av Ang Lee og basert på boken med samme navn av Rick Moody fra 1994. Filmen følger to familier under en Thanksgiving-helg i 1973; den forteller hvordan utroskap og sexnysgjerrige barn ødelegger fasaden de har bygget opp. Ensemblet består av Kevin Kline, Joan Allen, Tobey Maguire, Christina Ricci, Elijah Wood og Sigourney Weaver. Sistnevnte vant en BAFTA-pris for beste kvinnelige birolle for skildringen sin. Filmen fikk god kritikk, men ble ingen suksess på kino.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Handlingen finner sted i løpet av Thanksgiving-helgen 1973, rundt to familier: Hoods-famlien (Ben og Elena og deres barn, Paul og Wendy) og deres naboer, Carver-familien (Jim og Janey, og deres barn, Mikey og Sandy). Ben, misfornøyd med både ekteskapet og sin karriere, har en affære med Janey. Elena kjeder seg også i middelklasse-livet sitt, men er usikker på hva hun skal gjøre med dette. Wendy liker seksuelle spill med sine jevnaldrende, samt begge Carver-guttene. Paul har fått romantiske følelser for en med-student, Libbets, men en annen student Francis er også interessert i henne.

Fredag ​​kveld etter Thanksgiving har Ben og Elena en krangel, når hun får vite om hans affære med Janey. Men de fortsetter planene deres om å delta på en fest i nabolaget. Denne sammenkomsten viser seg å være et "nøkkel-fest" hvor ektepar bytter seksuelle partnere når alle kvinnene skal velge andre ektemenns nøkkel fra en bolle. Jim og Janey er også til stede.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]