Din myke hud

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Din myke hud
orig. La peau douce
Generell informasjon
Sjangerdrama-tragedie
Utgivelsesår1964
Prod.landFrankrike
Lengde113 min.
Språkfransk
Bak kamera
RegiFrançois Truffaut
ProdusentFrançois Truffaut
ManusforfatterFrançois Truffaut, Jean-Louis Richard
MusikkGeorges Delerue
SjeffotografRaoul Coutard
Foran kamera
MedvirkendeSe egen liste
Eksterne lenker

Din myke hud[1] (fransk originaltittel La peau douce) er en fransk film fra 1964, regissert av François Truffaut med Jean Desailly og Françoise Dorléac i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Pierre Lachenay, en berømt forfatter og redaktør for et litterært magasin, skal fly til Lisboa. En venn kjører ham til en flyplass, og de rekker flyet akkurat i tide. På flyet får han snart øyekontakt med en vakker flyvertinne som heter Nicole. Pierre sjekker inn på Hotel Tivoli, og skal deretter delta på en konferanse. Han holder et foredrag med tittelen "Balzac and Money" basert på en av bøkene hans.

Tilbake på hotellet møter han Nicole, og ser hvilket hotell-rom hun overnatter ved. Pierre og Nicole snakker sammen hele natten. De neste par ukene tilbringer de tid sammen mellom flyvningene hennes. De tilbringer kvelden på en nattklubb, og har deretter sex i leiligheten hennes. Etter hvert mistenker hans kone gjennom femten år, Franca, ham for å ha en affære. Samtidig som Pierre opplever problemer og krangling i forholdet sitt med Nicole.

Roller[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Din myke hud på filmweb.no» (norsk). Besøkt 31. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]