Thure Lindhardt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Thure Lindhardt
Født24. desember 1974 (45 år)
København[1]
Far Mogens Lindhardt
Mor Anne Lindhardt
Beskjeftigelse Skuespiller, filmskuespiller
Nasjonalitet Danmark
Utmerkelser Shooting Stars Award (2000), Robertprisen for årets mannlige birolle (2006)
IMDbIMDbRedigér på wikidata

Thure Lindhardt, egentlig Thure Frank Lindhardt (født 24. desember 1974 i København), er en dansk skuespiller.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Thure Lindhardt vokste opp i Roskilde, som barn av Mogens Lindhardt, rektor for Pastoralseminariet i København og Anne Lindhardt.

Han visste fra en tidlig alder, at han gjerne ville bli profesjonell skuespiller, så han gikk på en audition 12 år gammel, til en rolle i Bille Augusts Pelle Erobreren, som han vant. Kort tid etter fikk han også en liten rolle i familiefilmen Negerkys og labre larver. Seinere mot slutten av grunnskolen, skrev han sammen med sin, på det tidspunkt, gode venn, skuespilleren René Hansen, et barneteaterstykke basert på Michael Endes bok, Den uendelige historie, der han spilte hovedrollen.

Etter artium ved Det frie Gymnasium besluttet han seg for at utdanne seg som skuespiller på Skuespillerskolen ved Odense Teater. Han avsluttet utdannelsen i 1998 og debutert profesjonelt i Shopping and fuckingCafé Teateret samme år. Han fikk sitt gjennombrudd i sin debuthovedrolle som en autistisk dreng i Her i nærheden (2000), hvor han spilte sammen med blant andre Ghita Nørby. For sin rolle ble han nominert til både en Bodil som en Robert for beste mannlige hovedrolle.

Filmografi (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 15. des. 2014

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]