Björn Kjellman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Björn Kjellman
Björn Kjellman reading Harry Potter 7-6.JPG
Født4. juni 1963 (55 år)
Östra Grevie
Beskjeftigelse Sanger, skuespiller
Nasjonalitet Sverige

John Björn Sture Kjellman (født 4. juni 1963 i Östra Grevie i Skåne) er en svensk skuespiller og sanger.

Kjellman vokste opp i de skånske byene Trelleborg och Vellinge. Han tok treårig skuespillerutdannelse ved Teaterhögskolan i Malmö fra 1983 til 1987.

Scenedebuten fikk han i 1986Stockholms stadsteater i stykket Danton-saken av Stanisława Przybyszewska. Han har spilt flere hovedroller i populære svenske filmer. Blant disse kan nevnes Adam & Eva, Vägen ut och Klassfesten.

Kjellman har også store kunnskaper om både Melodifestivalen og Eurovision Song Contest. Han var selv med i den svenske finalen i 2006 med balladen balladen "Älskar du livet"; etter avstemningen endte han på nest sisteplass som nummer ni på resultatlisten. Sangen han deltok med ble gitt ut som singel. Han kommenterte Eurovision Song Contest i 1992 og 1996. Han skal kommentere semifinalene og finalen i 2016SR P4, sammen med Carolina Norén.

I 1996 vant Björn Kjellman en pris som Beste Mannlige Musikalartist for sin innsats i stykket Little shop of horrors. I perioden 2004-2006 spilte han Charlotte von Mahlsdorf i stykket Jeg er min egen koneStockholms stadsteater. I 2007-2008 hadde han hovedrollen i en oppsetning av Don Juan i Soho, også dette på Stockholms stadsteater. I 2000 vant han en Guldbagge for Beste Mannlige Hovedrolle i filmen Vägen ut.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]