Winter’s Bone

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Winter's Bone
Generell informasjon
SjangerDramafilm
Utgivelsesår2010
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde100 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense15 år (Norge)
Bak kamera
RegiDebra Granik
ProdusentAnne Rosellini
Alix Madigan
ManusforfatterDebra Granik
Anne Rosellini
MusikkDickon Hinchliffe
SjeffotografMichael McDonough
KlippAffonso Gonçalves
Foran kamera
MedvirkendeJennifer Lawrence
John Hawkes
Lauren Sweetser
Garret Dillahunt
Dale Dickey
Prod.selskapArthaus
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Winter's Bone er en prisvinnende amerikansk dramafilm fra 2010, regissert av Debra Granik. Filmen er basert på Daniel Woodrells roman med samme navn. I hovedrollen finner vi Jennifer Lawrence. Filmen tar for seg temaer som nære og fjerne familiebånd, patriarkat, bygdesladder og fattigdommen i Ozark-området, som har ført med seg en oppblomstring av illegale metamfetamin-laber.

Filmen vant Grand Jury Prize: Dramatic Film under Sundance-festivalen i 2010. Den har også blitt nominert til fire Oscar-priser, inkludert beste film og beste kvinnelige skuespiller.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen følger Ree Dolly, en 17 år gammel jente, på leting etter sin far. Faren har stilt huset deres som garanti for kausjonen sin, og siden stukket av. Hvis ikke faren dukker opp, vil familien bli kastet ut og de blir husløse i Ozark-skogen. Når Ree prøver å spore opp faren blir hun møtt av en mur av taushet og trusler hos lokalbefolkningen, men fortsetter å lete blant fattigdommen og metamfetaminproduksjonen som preger nærmiljøet deres.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]