Hopp til innhold

Drive (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Drive
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 16. september 2011
Norges flagg 21. oktober 2011
Prod.landUSAs flagg USA
SpråkEngelsk
AldersgrenseNorges flagg 15 år. Frarådes ungdom under 15 år. (Norge)
Bak kamera
RegiNicolas Winding Refn
ProdusentMichel Litvak
John Palermo
Marc Platt
Gigi Pritzker
Adam Siegel
ManusforfatterHossein Amini
MusikkCliff Martinez
SjeffotografNewton Thomas Sigel
KlippMatthew Newman
Foran kamera
MedvirkendeRyan Gosling
Carey Mulligan
Bryan Cranston
Christina Hendricks
Ron Perlman
Oscar Isaac
Albert Brooks
Prod.selskapBold Films
Odd Lot Entertainment
Marc Platt Productions
Eksterne lenker

Drive er en amerikansk dramafilm fra 2011, regissert av Nicolas Winding Refn. Manuset er skrevet av Hossein Amini, basert på boken med samme navn av James Sallis.

Filmen handler om en stuntbilsjåfør i Hollywood, som jobber som fluktbilsjåfør på si. Hovedrollen spilles av Ryan Gosling, og andre roller spilles av Carey Mulligan, Bryan Cranston, Christina Hendricks, Ron Perlman, Oscar Isaac, og Albert Brooks.

Filmen ble nominert til en BAFTA for beste film.

En ikke-navngitt sjåfør arbeider som blant annet mekaniker og sjåfør i Los Angeles, California. Jobbene hans administreres av Shannon som eier en butikk, som overtaler de jødiske gangsterne Bernie Rose og Nino om å kjøpe en bil som sjåføren kan kjøre og gjennomføre kriminelle oppdrag for dem. Sjåføreren møter også sin nye nabo, Irene, og hennes lille sønn, Benicio. Men forholdet deres blir avbrutt når Irenes ektemann, Standard Gabriel, blir løslatt fra fengsel. Etter innledende vanskeligheter blir Sjåføren og Standard etter hvert venner.

Standard skylder penger fra sin tid i fengsel, og blir angrepet av en albansk gangster, Cook, som krever at han i løpet av veldig kort tid må betale hele gjelden. Sjåføren går med på å rane en pantelåner sammen med Cooks medskyldige, Blanche. Butikk-eieren skyter Standard. Sjåføren og Blanche blir deretter forfulgt av en annen bil. De gjemmer seg på et motell, hvor sjåføren får vite at pantelån-eieren påstår at Standard var den eneste gjerningsmannen og at ingen penger skal ha blitt stjålet. Men Blanche innrømmer at vesken de stjal faktisk inneholdt en million dollar.

Rolleliste

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]