Forbrytelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Forbrytelsen
orig. Forbrydelsen
Generell informasjon
SjangerDrama / Krim
Prod.landDansk
Sesonger3
Episoder40
SpråkDansk
Foran kamera
MedvirkendeSofie Gråbøl
Søren Malling
Bjarne Henriksen
Ann Eleonora Jørgensen
Bak kamera
Skaper(e)Søren Sveistrup
ManusMichael W. Horsten, Torleif Hoppe, Søren Sveistrup, Per Daumiller
RegiCharlotte Sieling, Kristoffer Nyholm, Hans Fabian Wullenweber, Birger Larsen, Morten Arnfred, Henrik Ruben Genz, Morten Køhlert, Natasha Arthy, Mikkel Serup, Kathrine Windfeld
TittelmusikkFrans Bak
MusikkFrans Bak
FotoEric Kress, Bo Tengberg, Magnus Nordenhof Jønck, Jørgen Johansson, Marcel Zyskind, Rasmus Arrildt, Niels Reedtz Johansen
Prod.selskapDR
Sending
Periode7. januar 200725. november 2012
TV-kanalDR1
Sideforhold16:9
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Forbrytelsen (orig: Forbrydelsen) er en dansk drama- og kriminalserie som gikk på DR1 fra 2007 til 2012. Det er tre sesonger av den danske serien. Serien har oppnådd stor internasjonal suksess og det har også blitt laget en Amerikansk versjon.

Hovedroller[rediger | rediger kilde]

Øvrige roller[rediger | rediger kilde]

Farshad Kholghi, Solbjørg Højfeldt, Troels II Munk, Laura Christensen, Cyron Melville, Laura Drasbæk, Tina Gylling Mortensen, Anne Marie Helger, Ole Boisen, Julie Ølgaard, Peter Gilsfort, Morten Lützhøft.

Sesong 2[rediger | rediger kilde]

Seriens første avsnitt tar utgangspunkt i mordet på en kvinnelig advokat som blir funnet mishandlet og drept. Ti dager etter drapet blir drapssjefen Lennart Brix overbevist om at det ikke er en alminnelig sak og prøver å få Sarah Lund tilbake, i den forhåpning at hun kan skynde sakens oppklaring. Lund har imidlertid flyttet til provinsen, hvor hun arbeider som betjent etter at hun er blitt degradert fra sin stilling som visekriminalkommissær. Lund er dog ikke begeistret for forslaget og mener at det ikke er en god idé å vende tilbake, men aksepterer å kikke gjennom saken.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]