Anders W. Berthelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anders W. Berthelsen
Født28. september 1969 (50 år)
Rødovre
Beskjeftigelse Skuespiller, filmskuespiller, stemmeskuespiller
Nasjonalitet Danmark
Nettstedhttp://www.anderswberthelsen.dk/
IMDbIMDbRedigér på wikidata

Anders Wodskou Berthelsen (født 28. september 1969 i Rødovre) er en dansk skuespiller.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Anders W. Berthelsen vokste opp i Kolding, hvor faren var selger og moren soneterapeut. Etter grunnkurs på EFGs nytelsesmiddelutdannelse ble han utdannet ved Statens Teaterskole i København i årene 1990 til 1994. Allerede i 1992 medvirket han på Dr. Dantes Teater i stykket Jagten. Etter en rekke teater- og tv-roller debuterte han på film i 1996 i filmen Portland.

Han ble kjent som den litt rå og egosentriske René i DRs serie Taxa som gikk i 1997-1999, og i rollen som Palle i TV-serien Krøniken. Han har hatt teaterroller blant annet på FÅR 302, Betty Nansen Teatret, Sceneriet, Bellevue Teatret, Rialto Teatret, Edison og Privat Teatret. I 2004 spilte han på Husets Teater i Kopier og i 2005 på Folketeatret i Forlad os vores skyld. Anders W. Berthelsen blev kåret til Årets mannlige tv-skuespiller ved Tv-festival 2004 og igjen i 2005 for rollen i Krøniken.

På film har han blant annet medvirket i dogmefilmene Mifunes siste sang av Søren Kragh-Jacobsen (der han spilte Kresten) og Italiensk for begynnere av Susanne Bier (der han spilte presten og enkemannen Andreas). I 2009 hadde han en rolle i filmen Over gaden under vandet, der Sidse Babett Knudsen spiller hovedrollen.

Anders W. Berthelsen giftet seg i 1999 med regissør Christina Pind Rasmussen (23-11-1971).

Filmografi (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Spillefilm[rediger | rediger kilde]

Kortfilm[rediger | rediger kilde]

Tegnefilm (stemme)[rediger | rediger kilde]

TV[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]