Søren Pilmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Søren Pilmark
Søren Pilmark Bogforum Forum Copenhagen.JPG
BogForum 2008 i Forum København
Født 16. oktober 1955 (59 år)
Danmark
Statsborger i Danmark
IMDb IMDb

Søren Pilmark (født 16. oktober 1955) er en dansk skuespiller og filmregissør. Han er utdannet ved Skuespillerskolen ved Århus Teater i 1977.

Søren Pilmark er blant annet kjent fra sine komiske dager sammen med Per Pallesen. I de siste par årene og frem til nå har Søren Pilmark vært med i en barbershopsyngende vaudevillegruppe som kaller seg Ørkenens Sønner. Henrik Koefoed, Niels Olsen og Asger Reher er de tre andre deltagerne.[1]

Mange kjenner Pilmark fra DSB's reklamer, hvor han opptrer i scener sammen med dukken Harry. Han var også med i Det Internationale Melodi Grand Prix i Parken i 2001 sammen med Natasja Crone.

Søren Pilmark debuterte i 2006 som filmregissør med kortfilmen Helmer & Søn, som ble nominert til en Oscar for beste kortfilm. Uten at Pilmarks visste det meldte produsenten Kim Magnusson filmen på i kappløpet om verdens mest prestisjefylte filmpris, og Pilmark oppdaget det først da nomineringene ble offentliggjort. Han har fått Robertprisen for årets mannlige birolle i 2005 for Kongekabale. I 1994 ble Pilmark utnevnt til ridder av Dannebrogordenen.

Søren Pilmark er gift med fotomodellen Susanne Pilmark, og sammen har de tre barn. De bor i København NV.

Filmografi i utvalg[rediger | rediger kilde]

Priser og legatutdelinger (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]