Søren Pilmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Søren Pilmark
Søren Pilmark (cropped).JPG
Født16. oktober 1955 (62 år)
Danmark
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet Danmark
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Søren Pilmark (født 16. oktober 1955) er en dansk skuespiller og filmregissør. Han er utdannet ved Skuespillerskolen ved Århus Teater i 1977.

Søren Pilmark er blant annet kjent fra sine komiske dager sammen med Per Pallesen. I de siste par årene og frem til nå har Søren Pilmark vært med i en barbershopsyngende vaudevillegruppe som kaller seg Ørkenens Sønner. Henrik Koefoed, Niels Olsen og Asger Reher er de tre andre deltagerne.[1]

Mange kjenner Pilmark fra DSBs reklamer, hvor han opptrer i scener sammen med dukken Harry. Han var programleder for Eurovision Song Contest 2001 i København sammen med Natasja Crone.

Søren Pilmark debuterte i 2006 som filmregissør med kortfilmen Helmer & Søn, som ble nominert til en Oscar for beste kortfilm. Uten at Pilmarks visste det meldte produsenten Kim Magnusson filmen på i kappløpet om verdens mest prestisjefylte filmpris, og Pilmark oppdaget det først da nomineringene ble offentliggjort. Han har fått Robertprisen for årets mannlige birolle i 2005 for Kongekabale. I 1994 ble Pilmark utnevnt til ridder av Dannebrogordenen.

Søren Pilmark er gift med fotomodellen Susanne Pilmark, og sammen har de tre barn. De bor i København NV.

Filmografi i utvalg[rediger | rediger kilde]

Priser og legatutdelinger (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]