Robert Gustafsson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Robert Gustafsson
Robert Gustafsson, 2015.jpg
FødtCarl Robert Olof Gustafsson
20. desember 1964 (53 år)
Sverige Katrineholm, Sverige
Beskjeftigelse Komiker og skuespiller
Nasjonalitet Sverige

Carl Robert Olof Gustafsson (født 20. desember 1964 i Katrineholm, Sverige) er en svensk skuespiller og komiker.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Robert Gustafsson startet sin karriere på slutten av 1970-tallet, da han spilte i en revy med komikeren Runo Sundberg. Et av hans første TV-oppdrag var barnetvserien Skrotnisse og vennene hans der Gustafsson var en av stemmene. Flere barneprgram ble det da han fikk spille Björnes venn i Björnes magasin på slutten av 1980-tallet. Siden da har det blitt en lang rekke TV-produksjoner, bl.a. Gäster med gester, Rena rama Rolf, Nile City 105,6, Percy Tårar, Parlamentet og Time out.Julen 2005 var han med i SVTs julekalender En decemberdröm, hvor han spilte rollen som sjefen i Underjorden.

Han har også medvirket i mange teaterproduksjoner, bl.a. Bosse Parneviks revy på Cirkus, I manesjen med Glenn Killing på Berns, tittelrollen i Arne AnkaStockholms byteater, Glenn Killing på Grand, Revisorn och lögn i helvete på Chinateatret og Maken til fruer på Oscars. Han turnerte med Robert Wells i Rhapsody in Rock 2002, og fikk testet sin sangstemme. 2004 og 2005 turnerte han med showet Tältprojektet.

Han var bl.a. "reporter" fra SVT i siste sesong av den norske komiserien Åpen post som gikk på NRK-TV i 2002, og medvirket i julekalenderen Jul i TøyengataTVN i 2006. I Norge ble Gustafsson også en hit med typen Bertil Svensson i TV 2-nøttene.

Teaterstykker (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Priser (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]