Robert Gustafsson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Robert Gustafsson
Robert Gustafsson in 2015.jpg
FødtCarl Robert Olof Gustafsson
20. desember 1964 (56 år)
KatrineholmRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Komiker / Skuespiller
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata

Carl Robert Olof Gustafsson (født 20. desember 1964 i Katrineholm) er en svensk skuespiller og komiker.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Robert Gustafsson startet sin karriere på slutten av 1970-tallet, da han spilte i en revy med komikeren Runo Sundberg. Et av hans første TV-oppdrag var dukkeserien Skrotnisse og vennene hans der Gustafsson hadde en av originalstemmene. Etter det spilte han Björnes venn i Björnes magasin på slutten av 1980-tallet. Siden fulgte en rekke TV-produksjoner, blant annet Gäster med gester, Rena rama Rolf, Nile City 105,6, Percy Tårar, Parlamentet og Time out. Julen 2005 var han med i SVTs julekalender En decemberdröm, hvor han spilte rollen som sjefen i Underjorden.

Han har også medvirket i flere teaterproduksjoner, blant annet Bosse Parneviks revy på Cirkus, I manesjen på Berns, Glenn Killing på Grand, Revisorn och lögn i helveteChinateatret og Maken til fruerOscars. I 2002 turnerte han med Robert Wells i Rhapsody in Rock 2002 og fikk dermed testet sin sangstemme. I 2004 og 2005 turnerte han med showet Tältprojektet.

Han har også medvirket i norske TV-produksjoner. Blant annet spilte han rollen som "reporter" fra SVT i siste sesong av det norske humorprogrammet Åpen post som gikk på NRK i 2002. Han hadde også en rolle i den humoristiske julekalenderen Jul i Tøyengata (2006) og i TV 2-nøttene.

Priser (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]