Robert Gustafsson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Robert Gustafsson
Robert på Åhlens.JPG
Født Carl Robert Olof Gustafsson
20. desember 1964 (50 år)
Sverige Katrineholm, Sverige
Yrke Komiker og skuespiller
Statsborger i Sverige

Carl Robert Olof Gustafsson (født 20. desember 1964 i Katrineholm, Sverige) er en svensk skuespiller og komiker.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Robert Gustafsson startet sin karriere på slutten av 1970-tallet, da han spilte i en revy med komikeren Runo Sundberg. Et av hans første TV-oppdrag var barnetvserien Skrotnisse og vennene hans der Gustafsson var en av stemmene. Flere barneprgram ble det da han fikk spille Björnes venn i Björnes magasin på slutten av 1980-tallet. Siden da har det blitt en lang rekke TV-produksjoner, bl.a. Gäster med gester, Rena rama Rolf, Nile City 105,6, Percy Tårar, Parlamentet og Time out.Julen 2005 var han med i SVTs julekalender En decemberdröm, hvor han spilte rollen som sjefen i Underjorden.

Han har også medvirket i mange teaterproduksjoner, bl.a. Bosse Parneviks revy på Cirkus, I manesjen med Glenn Killing på Berns, tittelrollen i Arne AnkaStockholms byteater, Glenn Killing på Grand, Revisorn och lögn i helvete på Chinateatret og Maken til fruer på Oscars. Han turnerte med Robert Wells i Rhapsody in Rock 2002, og fikk testet sin sangstemme. 2004 og 2005 turnerte han med showet Tältprojektet.

Han var bl.a. "reporter" fra SVT i siste sesong av den norske komiserien Åpen post som gikk på NRK-TV i 2002, og medvirket i julekalenderen Jul i TøyengataTVN i 2006. I Norge ble Gustafsson også en hit med typen Bertil Svensson i TV 2-nøttene.

Teaterstykker (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Priser (utvalg)[rediger | rediger kilde]