Bagdad Café

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bagdad Café
orig. Bagdad Café
Generell informasjon
Utgivelsesår1987
Prod.landUSA
Lengde1 t. 35 min. min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørPercy Adlon
ManusforfatterEleonore Adlon, Percy Adlon, Christopher Doherty
MusikkBob Telson
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Bagdad Café er en amerikansk film fra 1987, regissert av Percy Adlon, med Marianne Sägebrecht i hovedrollen.[1] Filmmusikken var skrevet av Bob Telson, og sangen Calling You ble en stor hit rundt om i verden.[2]

I 1989 ble den tildelt en Amandapris som beste utenlandske film på filmfestivalen i Haugesund.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

De tyske turistene Jasmin Münchgstettner (spilt av Marianne Sägebrecht) fra Rosenheim og ektemannen hennes krangler voldsomt samtidig som de kjører gjennom en ørken. Jasmin stormer sint ut av bilen, og finner snart veien til en isolert rasteplass som blir drevet av Brenda (spilt av CCH Pounder) og hun har blitt uvenner med hennes ektemann og de planlegger å skille lag. Jasmin begynner å leie ett rom ved ett lite motell i nærheten. Brenda blir etter hvert nær venn med Jasmin, og lar henne arbeide ved en cafe.

Denne cafeen besøkes av en rekke forskjellige fargerike karakterer, inkludert en underlig tidligere Hollywood-ansatt og en glamorøs tatovør. Brenda`s sønn (spilt av Darron Flagg) dukker også opp, og spiller blant annet ett stykke komponert av Johann Sebastian Bach på piano. Gradvis blir Jasmin god venn med alle de forskjellige menneskene hun møter der, og hun bidrar til en lysere tilværelse.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Bagdad Cafe (1987) - IMDb». Besøkt 22. april 2019. 
  2. ^ Hutchinson, Pamela (28. august 2018). «How we made Bagdad Café». The Guardian (engelsk). ISSN 0261-3077. Besøkt 22. april 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]