Ulven kommer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ulven kommer
SjangerDramaserie
Prod.landDanmark
Sesonger1
Episoder8
Lengde59 minutter (per episode)
SpråkDansk
Foran kamera
Medvirkende
9 oppføringer
Bjarne Henriksen
Christine Albeck Børge
Peter Plaugborg
Lone Rødbroe
Line Kruse
Justin Geertsen
Rasmus Hammerich
Henning Valin Jakobsen
Christine Exner
Sending
TV-kanalDR
Sideforhold16:9
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Ulven kommer er en dansk dramaserie fra 2020. Serien er produsert av DR og består av åtte episoder. Den omhandler Holly og hennes bror, som blir tvangsfjernet fra familien og akuttplassert i beredskapshjem på grunn av påstander om vold i hjemmet. Sosialarbeider Lars Madsen får da bare noen få uker på seg til å finne ut hvem som snakker sant i familien deres.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Basert på en skole-oppgave blir det antatt at den 14 år gamle Holly har opplevd vold i hjemmet ved flere anledninger, på grunn av stefaren hennes Simon. Saken behandles av sosionom Lars. Holly og hennes yngre halv-bror Theo, som er Simons biologiske sønn, blir plassert hos en fosterfamilie i løpet av denne etterforskningen - og de får ikke lenger ha kontakt med de biologiske foreldrene deres.

Simon, som allerede har et kriminelt rulleblad, og hans kone Dea benekter at det noen gang har foregått vold i hjemmet deres. Theos uttalelser motsier også søsterens påstander. Foreldrene går til søksmål fordi barna ble tatt fra dem. I løpet av serien blir det reist tvil om Hollys anklager virkelig er sanne. På den ene siden diskuteres Simons kriminelle rulleblad, og på den andre siden avdekkes Hollys tidligere løgner.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Priser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Kahr, Kirsten Baltzer (4. oktober 2020). «DR er klar med ny dramaserie: ’Ulven kommer’ i oktober og november» (dansk). DR. Arkivert fra originalen 2. mai 2021. Besøkt 2. mai 2021. «‘Ulven kommer’ tager udgangspunkt i den aktuelle og svære debat om de udsatte børns vilkår og rejser et helt centralt spørgsmål: Hvordan passer vi bedst på hinanden?» 
  2. ^ «Robert Prisen / Årets tv-serie / 2021» (dansk). Robertprisen.dk. Besøkt 2. mai 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata