Rotten Tomatoes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Rotten Tomatoes
URLhttp://rottentomatoes.com
Kommersielt?Ja
RegistreringValgfritt
Tilgjengelige språkEngelsk
EierFandango Media
Lansert12. august 1998
Alexa-rangering[1]

Rotten Tomatoes er en nettside som setter sammen beskrivelser, informasjoner og anmeldelser av filmer og videospill. Navnet går tilbake til en klisjé fra vaudevilletiden om at publikum kunne finne på å bombardere skuespillerne med råtne tomater (tomatoes) dersom de ikke likte forestillingen.

Nettstedet ble opprettet av Senh Duong som et prosjekt på fritiden og lansert den 12. august 1998.[1] Hans målsetting med Rotten Tomatoes var «å skape et nettsted hvor folk fikk tilgang til omtaler fra en rekke anmeldere i USA».[2] Medarbeiderne i Rotten Tomatoes leter gjennom Internett for å oppdrive så mange anmeldelser og omtaler av nye filmer som mulig, og teller antallet positive og negative anmeldelser.

Et fåtall av filmene er klassifisert som «Certified Fresh». Disse må ha minst 75% positive anmeldelser og være basert på minst 40 anmeldelser (inkludert fem toppkritikere). Disse filmene får et eget emblem. Eksempelvis er den Oscar-belønnede filmen Storbyhavnen «Certified Fresh» med 100%.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Lazarus, David (26. april 2001): «Fresh Look For Rotten Tomatoes / Help from college buddies elevates movie-rating website beyond hobby status». San Francisco Chronicle.
  2. ^ «Senh Duong interview, 2000» Arkivert 27. september 2009 hos Wayback Machine.. Asianconnections.com. 19. august 1999.
  3. ^ «On the Waterfront (1954)», Rotten Tomatoes

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]