Hopp til innhold

Sommernattens smil

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sommernattens smil
orig. Sommarnattens leende
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår1955
Prod.landSvensk
Lengde1 t. 48 min.
SpråkSvensk
Bak kamera
RegiIngmar Bergman
ManusforfatterIngmar Bergman
MusikkErik Nordgren
SjeffotografGunnar Fischer
Foran kamera
MedvirkendeEva Dahlbeck
Gunnar Björnstrand
Ulla Jacobsson
Jarl Kulle
Harriet Andersson
Margit Carlqvist
Prod.selskapSvensk Filmindustri
Eksterne lenker

Sommernattens smil er en svensk filmkomedie fra 1955, i regi av Ingmar Bergman. Hovedrollene spilles av Eva Dahlbeck, Gunnar Björnstrand, Ulla Jacobsson og Jarl Kulle.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen finner sted i Sverige rundt begynnelsen av det tjuende århundre. Fredrik Egerman er en middelaldrende advokat har vært gift i to år med en 19 år gammel skjønnhet, Anne. Fredrik har en sønn, Henrik, fra ekteskapet med hans avdøde første kone. Henrik er i begynnelsen av tjue-årene, og har en affære med Fredriks unge tjener, Petra.

Mellom hans to ekteskap hadde Fredrik en affære med en fremtredende skuespillerinne, den vakre Desiree Armfeldt, før hun avbrøt forholdet. Desiree har nå en ung sønn som heter Fredrik, født kort tid etter hennes affære med Fredrik Egerman. Desiree har nå en affære med en offiser, greve Carl-Magnus Malcolm. Grevens kone, Charlotte, var en gammel venn av Anne Egerman. Alle karakterene, og deres tjenere, befinner seg derfor i et romantisk virvar som de forsøker å løse midt i sjalusi og hjertesorg.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]