Bent Mejding

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Bent Mejding
Født14. januar 1937
Danmark Svendborg
Ektefelle Susse Wold
Beskjeftigelse Fjernsynsskuespiller, teaterskuespiller, filmskuespiller
NasjonalitetDanmark
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Bent Mejding (født 14. januar 1937 i Svendborg) er en dansk skuespiller, instruktør og teaterdirektør. Han ble utdannet som skuespiller i 19571959 ved Teaterdirektørforeningens Skuespillerskole. I 1961 debuterete han som instruktør, samme år som han sammen med sin daværende kone Susanne Theil startet Ungdommens Teater, hvor han var leder frem til 1980. I 19651966 var han dessuten leder av Gladsaxe Teater, og i 19911996 var han meddirektør for Det ny Teater. Han er nå teaterdirektør på Det Kongelige Teater.

Bent Mejding er en av Danmarks store skuespillere og har medvirket i en rekke filmer og TV-serier. I Matador spilte han den etterhvert alkoholiserte advokaten Jørgen Varnæs. Som motspiller hadde han bl.a. sin senere ektefelle, Susse Wold (i rollen som elskerinnen Gitte Graa). I 2007 har vi sett ham som overborgmester Poul Bremer i Dansk TVs "Forbrytelsen". Han vant Robertprisen for årets mannlige birolle for sin rolle som Lindum Svendsen i Drømmen.

Han ble gift første gang i 1959 med skuespilleren Susanne Beathe Rosenkrantz Theil-Jensen, som han har to barn med. Han ble gift for annen gang i 1983 på Hawaii med sin nåværende kone, skuespilleren Susse Wold.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

TV-serier han har medvirket i[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]