Bent Mejding

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Bent Mejding
Født14. januar 1937
Danmark Svendborg
Ektefelle Susse Wold (1983–)
Beskjeftigelse Fjernsynsskuespiller, teaterskuespiller, filmskuespiller
Nasjonalitet Danmark
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Bent Mejding (født 14. januar 1937 i Svendborg) er en dansk skuespiller, instruktør og teaterdirektør. Han ble utdannet som skuespiller i 19571959 ved Teaterdirektørforeningens Skuespillerskole. I 1961 debuterete han som instruktør, samme år som han sammen med sin daværende kone Susanne Theil startet Ungdommens Teater, hvor han var leder frem til 1980. I 19651966 var han dessuten leder av Gladsaxe Teater, og i 19911996 var han meddirektør for Det ny Teater. Han er nå teaterdirektør på Det Kongelige Teater.

Bent Mejding er en av Danmarks store skuespillere og har medvirket i en rekke filmer og TV-serier. I Matador spilte han den etterhvert alkoholiserte advokaten Jørgen Varnæs. Som motspiller hadde han bl.a. sin senere ektefelle, Susse Wold (i rollen som elskerinnen Gitte Graa). I 2007 har vi sett ham som overborgmester Poul Bremer i Dansk TVs "Forbrytelsen". Han vant Robertprisen for årets mannlige birolle for sin rolle som Lindum Svendsen i Drømmen.

Han ble gift første gang i 1959 med skuespilleren Susanne Beathe Rosenkrantz Theil-Jensen, som han har to barn med. Han ble gift for annen gang i 1983 på Hawaii med sin nåværende kone, skuespilleren Susse Wold.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

TV-serier han har medvirket i[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]