Rutete Ninja

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rutete Ninja
orig. Ternet Ninja
Generell informasjon
GenreFilmkomedie
NasjonalitetDanmark
Premiere2018
Lengde81 min.
SpråkDansk
Bak kamera
Regissør(er)Thorbjørn Christoffersen, Anders Matthesen
ManusAnders Matthesen
Produsent(er)Anders Mastrup, Trine Heidegaard, Cemille Matthesen
MusikkChristian Vinten
SjeffotografNiels Grønlykke
KlippKristian Håskjold
Foran kamera
Stemme­skuespiller(e)Anders Matthesen, Alfred Bjerre Larsen, Emma Sehested Høeg, Herman Flesvig
Annen informasjon
FilmformatBredformat
Farve/s.hvFarge
DistributørNordisk Film
Premiere(r)25. desember 2018 (Danmark), 24. mai 2019 (Norge)
Forgjengeringen
OppfølgerRutete Ninja 2
Eksterne lenker

Rutete Ninja (originalnavn: Ternet Ninja) er en dansk animasjonsfilm fra 2018 med Thorbjørn Christoffersen og Anders Matthesen som regissører.

Den er oppfølgeren til filmen Terkel i knipe og handler om 7. klassingen Asgeir som får en rutete ninjadukke i bursdagsgave av sin fulle onkel Stewart. Det viser seg at ninjaen lever og er på jakt etter å hevne seg på den norske eieren av et thailandsk firma som benytter barnearbeid for å produsere leker. Filmen hadde premiere 25. desember 2018 i Danmark og 24. mai 2019 i Norge. I den norske filmen har komikeren Herman Flesvig alle de 113 stemmene utenom én.[1] Filmen varer i 1 time og 21 minutter.

Handling[rediger | rediger kilde]

I Thailand kommer den danske forretningsmannen Philip Eberfrø, for å sjekke ut sin nye fabrikk. Men når en gutt ved et uhell bruker skjerfet hans til å lage en rutete ninja-dukke, slår Eberfrø ham brutalt i hjel. I samme øyeblikk slår et lyn ned, noe som får dukken til å bli besatt av ånden til Taiko Nakamura. Når ninjaen deretter havner på et dansk lasteskip, blir han plukket opp av Stewart Stardust - som gir dukken i bursdagsgave til sin nevø Aske (eller «Alex» i den engelske versjonen)

Etter at ninjaen forsvarer Askes venn fra en bølle som heter Glenn, finner Aske ut at dukken faktisk lever - og de inngår et vennskap. Ninjaen lover å hjelpe Aske, i bytte mot at Aske skal hjelpe dukken med å ta hevn mot Eberfrø (eller «Eppermint» i engelsk versjonen) så Aske og ninjaen utfordrer Glenn til kamp - som Aske vinner. Dette får også Askes kjæreste Jessica til å invitere ham til festen hennes. Men ninjaen mener de burde gå videre med oppdraget, og Aske går motvillig med på dette.

De ankommer Eberfrøs hjem hvor ninjaen forsøker å drepe ham. Men Eberfrø kommer seg unna, og Aske blir sint på ninjaen for å være alt for brutal. Dette gjør at ninjaen får Aske til å fremstå som sinnssyk, noe som fører til at han blir fengslet ved et mentalsykehus. Der inngår de en avtale for å beseire Eberfrø for godt. De legger en pakke kokain i ninja-dukken, og fortsetter til en flyplass. Når Eberfrø igjen skal reise til Thailand, hopper ninjaen på ham og politiet oppdager kokainen i dukken. Dette fører til at Eberfrø blir arrestert.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Priser og nominasjoner[rediger | rediger kilde]

Ved utdelingen av den danske Robertprisen i 2019 var Rutete Ninja nominert i flere kategorier og vant Robertprisen for årets barne- og familiefilm, årets sang og årets adapterte manuskript.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Rutete Ninja» (norsk). Filmweb. Besøkt 26. mai 2019. 
  2. ^ «Robertprisen 2019» (dansk). Robertprisen.dk. Besøkt 30. april 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]