Annika Aakjær

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Annika Aakjær
Født6. juli 1982[1]Rediger på Wikidata (41 år)
Aalborg
BeskjeftigelseSanger, skuespiller, stemmeskuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedRytmisk Musikkonservatorium (–2012) (studieretning: sangtekstforfatter)
NasjonalitetKongeriket Danmark
UtmerkelserRobertprisen for årets originale sang (2013) (sammen med: Halfdan E, Søren Siegumfeldt)[2]
Robertprisen for årets originale sang (2023) (sammen med: Aske Bode)[2]
Musikalsk karriere
InstrumentVokal, gitar
Nettstedhttp://annikaaakjaer.com/
IMDbIMDb

Annika Aakjær (født 6. juli 1982) er en dansk låtskriver og skuespiller.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Som en av landets første ble Aakjær opptatt på den nystartede låtskriverutdannelsen på Rytmisk Musikkonservatorium i København[3], hvor hun var ferdig i 2012.

Hennes første album Lille filantrop høstet ros hos anmelderne som spådde henne en stor fremtid.[4] Andre album Missionær fikk også gode anmeldelser[5]. I 2009 medvirket Annika Aakjær i Anne Dorte Michelsens finanskrisekabaret og i 2009-2010 i teaterkonserten Come Together på Østre Gassverk[6]. Annika Aakjær skrev sangene til og medvirket dessuten i Oliver med en Twist på Nørrebro teater i 2011.

Aakjær var nominert til to priser under Årets Steppeulv i 2009 og vant den ene som «Årets håp» og var i 2010 nominert til P3 Guld i kategorien «Talent». Hun var også nominert til «Årets nye danske navn» i Danish Music Awards i 2009. Annika Aakjær fikk i 2012 låtskriverorganisasjonen DJBFAs hederpris. Hun har også skrevet tittelsangen til Gummi T, «Sangen om Gummi T – Hvem ved hvad der er op og ned», og for den vant hun en Robert i kategorien «beste originale sang» i 2013.

Aakjær spiller rollen som Daimi Gentle i filmen Dirch fra 2011, og hun er med i Danmarks Radios julekalender Julestjerner fra 2012, der hun spiller Piil/P.I. Våren 2013 spilte hun tittelrollen i Aarhus Teaters oppsetning av en musikalversjon av Snøhvit.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]