This is England

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
For sangen av The Clash, se This Is England (sang)
This is England
Nasjonalitet Storbritannia Storbritannia
Språk engelsk
Regissør Shane Meadows
Manus Shane Meadows
Produsent Mark Herbert
Medvirkende Thomas Turgoose
Stephen Graham
Jo Hartley
Andrew Shim
Vicky McClure
Musikk Ludovico Einaudi
Filmselskap Warp Films
Utgitt Storbritannia 27. april 2007
Lengde 102 min
Budsjett $1,5 million
IMDb

This Is England er en britisk film fra 2006 skrevet og regissert av Shane Meadows, regissør også av filmer som Dead Man's Shoes og A Room for Romeo Brass. Filmens hovedrolle spilles av Thomas Turgoose. Filmen handler om unge skinheads og forgår i England i juli 1983.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

12 år gamle Shaun havner i slåsskamp mot en gutt som heter Harvey, fordi Harvey kom med en krenkende vits om Shaun`s far - som døde i Falklandskrigen. På vei hjem, møter Shaun en gjeng unge skinheads ledet av Woody. De føler sympati for Shaun og lar ham til å bli med i vennegjengen deres. Alle sammen godtar Shaun som venn, og han utvikler en romanse med en litt eldre jente som heter Smell. Combo - en eldre skinhead - dukker opp etter å ha sonet en fengselsstraff. Combo er en karismatisk men ustabil person med sosiopatiske tendenser, som kommer med nasjonalistiske og rasistiske synspunkter.

Combo vil ha kontroll over hele gjengen, og dette fører til at gruppen splittes. Shaun, Pukey og ett par andre går over til Combo i stedet for å henge med Woody`s apolitiske gruppe. Shaun blir med Combo til et møte med flere andre skinheads. Når Pukey uttrykker tvil over de rasistiske og nasjonalistiske meningene i gruppen, kaster Combo ham ut og sender ham tilbake til Woody. Under en fest, havner Combo og Milky i slåsskamp, hvor Milky blir slått så hardt at han havner i koma. Samtidig som Banjo holder Shaun fast, og ser på slåssingen med redsel.

Etterpå tar de med seg Milky til sykehus. En stund senere sitter Shaun på rommet sitt, og moren Cynthia forsikrer ham om at Milky kommer til å klare seg helt fint. Senere går Shaun bortover en strand, og han kaster en gave - som han tidligere hadde fått fra Combo - ut i sjøen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]