Maria Larssons evige øyeblikk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Maria Larssons evige øyeblikk
orig. Maria Larssons eviga ögonblick
Generell informasjon
Utgivelsesår2008
Bak kamera
RegiJan Troell
ProdusentThomas Stenderup
ManusforfatterNiklas Rådström
Jan Troell
Agneta Ulfsäter-Troell
MusikkMatti Bye
Foran kamera
MedvirkendeMaria Heiskanen
Mikael Persbrandt
Jesper Christensen
m.fl.
Prod.selskapGöta Film
Sandrew Metronome
Motlys
m.fl.
Eksterne lenker

Maria Larssons evige øyeblikk er en svensk film fra 2008 i regi av Jan Troell. I hovedrollene er Mikael Persbrandt, Maria Heiskanen og Jesper Christensen.

Handlingen[rediger | rediger kilde]

Filmen handler om Maria Larsson (Maria Heiskanen) som i begynnelsen av 1900-tallet vinner et kamera på et lotteri. Med en fyllik til mann (Mikael Persbrandt) og en stadig voksende barneskare tvinges hun samtidig å kjempe for et anstendig familieliv, med kameraet gjemt og glemt. Når hun går for å pantsatte den møter hun den danske fotografen Sebastian Pedersen (Jesper Christensen) og hennes liv tar en ny venning.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen hadde kinopremiere den 24. september 2008, men den hadde forhåndsvisning den 26. juni 2008, under BergmanveckanGotland. Filmen var nominert som en av to filmer, i kategorien Masters i Toronto Film Festival. Noen dager før den svenske premieren ble det klart at filmen er Sveriges Oscarsbidrag. I desember 2008 ble den nominert til en Golden Globe i kategorien beste utenlandske film, men filmen vant ingen pris.

Når nomineringene til Guldbaggen 2009 ble offentliggjort den 30. desember 2008 viste det seg at filmen var nominert i samtlige åtte kategorier den kunne bli nominert i – som er rekord i antall nomineringer.

Ved Guldbaggegalen den 12. januar 2009 ble den tildelt følgende priser:

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]