Yrke: Reporter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kjærlighetseventyr
orig. Professione: reporter
Generell informasjon
Utgivelsesår1975
Prod.landItalia
Lengde126 min.
SpråkItaliensk
Bak kamera
RegiMichelangelo Antonioni
MusikkIvan Vandor
Eksterne lenker

Kjærlighetseventyr (originaltittel: Professione: reporter) er en italiensk spillefilm fra 1975, regissert av Michelangelo Antonioni.

Handling[rediger | rediger kilde]

David Locke er en TV-journalist som lager en dokumentarfilm om Afrika. For å fullføre resten av filmen reiser han til Sahara i det nordlige Tsjad, for å intervjue opprørere som er involvert i borgerkrigen i Tsjad. Han sliter med å finne opprørere å intervjue, og blir ytterligere frustrert når Land Rover han bruker blir sittende fast på en sanddyne. Etter en lengre spasertur gjennom ørkenen tilbake til hotellet hans, oppdager en grundig oppgitt Locke at en engelskmann - som også har bodd ved det samme hotellet, og som han blitt venn med - har dødd over natten på grunn av en hjerte-sykdom.

Locke bestemmer seg for å bytte identitet med Robertson. Locke utgir seg deretter for å være Robertson, og rapporterer om sin egen død ved resepsjonen - hvor hotell-sjefen tar feil av Locke for Robertson, og planen hans går uten problemer. I London har Lockes kone Rachel (spilt av Jenny Runacre) samtidig hatt en affære med en mann som heter Stephen. Rachel føler skyldfølelse, når hun blir informert om ektemannens død - noe hun oppdager gjennom en nekrolog i avisen. Hun henvender seg til Lockes venn, Martin (spilt av Ian Hendry) en TV-produsent, i et forsøk på å komme i kontakt med Robertson - fordi hun ønsker å få vite mer om ektemannens siste dager.

I mellomtiden har Locke, som utgir seg som Robertson, fløyet til München med den døde mannens eiendeler - inkludert avtaleboken hans - som leder ham til et skap på flyplassen. Der oppdager han dokumenter, en prisliste og flere fotokopier som illustrerer våpen. Men etter å ha reist derfra dukker det opp to menn som observerte Locke ved flyplassen, og spør hvorfor han ikke kontaktet dem ved flyplassen. De ber om å få alle dokumentene hans. Etter at Locke har gitt dem papirene han fant i skapet, gir de ham en stor konvolutt med penger og forteller ham at andre halvdel av pengene skal betales i Barcelona. Senere blir de to mennene som arrangerte våpen-avtalen bortført, forhørt og slått ned av leiemordere som opererer på vegne av den tsjadiske regjeringen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

  • Jack Nicholson som Locke
  • Maria Schneider som en ung kvinne
  • Jenny Runacre som Rachel
  • Ian Hendry som Knight
  • Steven Berkoff som Stephen
  • Ambroise Bia som Achebe

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]