Terkel i knipe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Terkel i knipe
orig. Terkel i knibe
Nasjonalitet Danmark Danmark
Språk Dansk
Sjanger Animasjon / Komedie
Regissør Stefan Fjeldmark
Thorbjørn Christoffersen
Kresten Vestbjerg Andersen
Manus Mette Heeno
Medvirkende alle stemmer Aksel Hennie (norske stemmer)
Filmselskap CTN
Utgitt 2005
Lengde 77 min
Aldersgrense 11 år[1]
IMDb

Terkel i knipe er en dansk animasjonsfilm fra 2004 som har fått kultstatus både i Danmark og Norge.

Den er basert på en radioføljetong av Anders Matthesen, som har lagt stemmer til samtlige figuerer i originalversjonen av filmen med unntak av Terkels mor, som spilles av Kim Mattheson. Figuren «Onkel Stewart» har også opptrådt i andre sammenhenger, som juleserien Jul på Vesterbro. I den norske versjonen hadde Aksel Hennie alle stemmer, mens det i den engelske ble brukt flere skuespillere.

Filmen har tildels sterk språkbruk, men har til tross for dette 7 års aldersgrense i Danmark. I Norge har filmen 11 års aldersgrense.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Den mislykkede gutten Terkel går i 6. klasse og bor hjemme med sine foreldre. Skolen har fått en ny lærer som heter Gunnar.

Gunnar er fra første stund ute etter Terkel fordi han har satt seg på en edderkopp.

Gunnar dreper nå deres forrige lærer for selv å få jobben. Dette lykkes og han tar klassen med på et prosjekt hvor de skal studere salamandere, men han har en baktanke. Han har stjålet mobilen til Terkels beste venn Jason og sender fra den trusler til Terkel. Terkel blir livredd og løper inn til Gunnar for hjelp.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Medietilsynets begrunnelse: «Denne satiriske animasjonsfilmen handler om en gutt som mobbes og hunses av jevnaldrene og familie. Filmen får 11-års grense. Enkelte brutale scener og grovt språk gjør at filmen frarådes underårige.»

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]