Badehotellet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Badehotellet er en dansk drama- og komiserie som har gått på dansk TV 2 siden 2013. Serien handler om ansatte og gjester på et idyllisk dansk kysthotell på slutten av 1920-tallet. Seriens manus er laget av Stig Thorsboe og Hanna Lundblad.

Serien er innspilt ved Svinkløv, Slettestrand og Grønnestrand i Nordjylland.[1]

I Norge har serien gått på TV 2 siden 2015.

Handling[rediger | rediger kilde]

Første sesong[rediger | rediger kilde]

Serien handler om Andersens lille badehotell sommeren 1928. Forskjellige familier, i hovedsak stamgjester på hotellet, møtes. Det er grosserer Madsen med frue og to døtre. Eldstedatteren på 19 mistrives på hotellet og vil heller være på fest med jevnaldrende. Så er det kontorsjef Aurland med sin nakenbadende hustru. Aurland har kjøpt en radio, datidens store nyhet, og forteller om krisene i bankene. Det irriterer fabrikant Frigh, som er på hotellet med hustru og tvillingene sine. Den verdensvante skuespiller Weyse ankommer hotellet med sin hustru nummer tre, som er gravid. Det forhindrer ham ikke i å flørte med andre kvinner. Weyse elsker å sitte ved pianoet og spille og synge. En greve som blir utpresset p.g.a. homofili er også gjest. Han drømmer om å bygge ferieboliger ved badehotellet, og prøver å få med seg grossereren på planene. Grossereren har sine egne planer: å få eldstedatteren bortgiftet til greven. Siste gjestene er en mor og hennes lærersønn. Han er fugle- og blomstertitter. Moren ber til Gud om at sønnen skal finne en kvinne.

Parallelt med borgerskapets lystbetonte ferieliv møter vi tjenerne, hotelldirektør Andersen og hans kuede hustru. Andersen sørger over sin avdøde første kone og over sin sønn som emigrerte til USA. Den nye fru Andersen arbeider selv i hotellet.

Første episode starter med at møllerdatteren Fie får ansettelse ved hotellet. Hun vil tjene nok penger til å betale for oppholdet til sin lungesyke far på et sanatorium i København. Varme følelser oppstår mellom henne og bondedrengen Morten.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle
Rosalinde Mynster Fie Kjær
Morten Hemmingsen Morten Enevoldsen
Amalie Dollerup Amanda Madsen
Ole Thestrup Julius Andersen
Bodil Jørgensen Molly Andersen
Lars Ranthe Grosserer Georg Madsen
Anne Louise Hassing Therese Madsen
Jens Jacob Tychsen Skuespiller Edward Weyse
Neel Rønholt Sibylle Weyse
Bjarne Henriksen Fabrikant Otto Frigh
Anette Støvelbæk Alice Frigh
Birthe Neumann Fru Fjeldsø
Martin Buch Adam Fjeldsø
Peter Hesse Overgaard Kontorchef Hjalmar Aurland
Cecilie Stenspil Helene Aurland

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]