Liste over nåværende statsledere

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Ambox outdated serious.svg
Trenger oppdatering: Denne artikkelen eller seksjonen er ikke oppdatert med ny utvikling eller ny informasjon.
Du kan hjelpe Wikipedia med å oppdatere den.

Liste over nåværende statsledere tar for seg statsledere for suverene stater i verden akkurat nå. Både statsoverhoder og regjeringssjefer er tatt med.

Liste over nåværende statsoverhoder og regjeringssjefer over suverene stater[rediger | rediger kilde]

Stater Statsoverhode Regjeringssjef
Afghanistan Afghanistan
President Hamid Karzai
Albania Albania President Bujar Nishani Statsminister Sali Berisha
Algerie Algerie President Abdelaziz Bouteflika Statsminister Abdelmalek Sellal
Andorra Andorra Fyrst Joan-Enric Vives i Sicília
Fyrst François Hollande
Statsminister Antoni Martí
Angola Angola
Antigua og Barbuda Antigua og Barbuda Dronning Elizabeth II av Antigua og Barbuda[1]
Generalguvernør Louise Lake-Tack
Statsminister Baldwin Spencer
Argentina Argentina
Armenia Armenia President Serzh Sargsyan Statsminister Tigran Sargsyan
Aserbajdsjan Aserbajdsjan President Ilham Aliyev Statsminister Artur Rasizade
Australia Australia Dronning Elisabeth II av Australia[1]
Generalguvernør Quentin Bryce
Statsminister Kevin Rudd
Bahamas Bahamas Dronning Elisabeth II av Bahamas[1]
Generalguvernør Arthur Foulkes
Statsminister Perry Christie
Bahrain Bahrain Kong Hamad ibn Isa al-Khalifah Statsminister Khalifah ibn Sulman al-Khalifah
Bangladesh Bangladesh President Zillur Rahman Statsminister Sheikh Hasina
Barbados Barbados Dronning Elizabeth II av Barbados[1]
Generalguvernør Elliott Belgrave
Statsminister Freundel Stuart
Belgia Belgia Kong Filip/Philippe Statsminister Elio Di Rupo
Belize Belize Dronning Elizabeth II av Belize[1]
Generalguvernør Colville Young
Statsminister Dean Barrow
Benin Benin President Yayi Boni Statsminister Pascal Koupaki
Bhutan Bhutan Kong Jigme Khesar Namgyal Statsminister Jigme Thinley
Bolivia Bolivia
President Evo Morales
Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina Formann for presidentskapet Bakir Izetbegović
Presidentskapsmedlem Željko Komšić

Presidentskapsmedlem Nebojša Radmanović
Statsminister Vjekoslav Bevanda
Botswana Botswana
President Ian Khama
Brasil Brasil
President Dilma Rousseff
Brunei Brunei
Sultan Hassanal
Bulgaria Bulgaria President Rosen Plevneliev Statsminister Boǐko Borisov
Burkina Faso Burkina Faso President Blaise Compaoré Statsminister Luc-Adolphe Tiao
Burma Burma
Burundi Burundi
Canada Canada Dronning Elisabeth II av Canada[1]
Generalguvernør David Lloyd Johnston
Statsminister Stephen Harper
Chile Chile
Colombia Colombia
Costa Rica Costa Rica
Cuba Cuba
President Raúl Castro
Danmark Danmark Dronning Margrethe II Statsminister Helle Thorning-Schmidt
Djibouti Djibouti President Ismail Omar Guelleh Statsminister Dileita Mohamed Dileita
Dominica Dominica President Eliud Williams Statsminister Roosevelt Skerrit
Den dominikanske republikk Den dominikanske republikk
President Danilo Medina
Ecuador Ecuador
President Rafael Correa
Egypt Egypt President Adli Mansour (fung.) Statsminister Hasim al-Beblawi (fung.)
Ekvatorial-Guinea Ekvatorial-Guinea President Teodoro Obiang Nguema Mbasogo Statsminister Vicente Ehate Tomi
Elfenbenskysten Elfenbenskysten President Alassane Ouattara Statsminister Daniel Kablan Duncan
El Salvador El Salvador
President Mauricio Funes
Eritrea Eritrea
President Isaias Afwerki
Estland Estland President Toomas Hendrik Ilves Statsminister Andrus Ansip
Etiopia Etiopia President Girma Wolde-Giorgis Statsminister Hailemariam Desalegn
Fiji Fiji President Epeli Nailatikau Fungerende statsminister Frank Bainimarama
Filippinene Filippinene
Finland Finland President Sauli Niinistö Statsminister Jyrki Katainen
De forente arabiske emirater De forente arabiske emirater President Khalifa bin Zayed Al-Nahyan Statsminister Mohammed bin Rashid Al Maktoum
Frankrike Frankrike President François Hollande Statsminister Jean-Marc Ayrault
Gabon Gabon President Ali Bongo Ondimba Statsminister Raymond Ndong Sima
Gambia Gambia
President Yahya Jammeh
Georgia Georgia President Mikheil Saakashvili Statsminister Bidzina Ivanisjvili
Ghana Ghana
Grenada Grenada Dronning Elisabeth II av Grenada[1]
Generalguvernør Carlyle Glean
Statsminister Tillman Thomas
Guatemala Guatemala
Guinea Guinea President Alpha Condé Statsminister Mohamed Said Fofana
Guinea-Bissau Guinea-Bissau President Manuel Serifo Nhamadjo (fungerende) Statsminister Rui Duarte de Barros (fungerende)
Guyana Guyana President Donald Ramotar Statsminister Sam Hinds
Haiti Haiti President Michel Martelly Statsminister Laurent Lamothe
Hellas Hellas President Karolos Papoulias Statsminister Antonis Samaras
Honduras Honduras
Hviterussland Hviterussland President Aleksandr Lukasjenko Statsminister Mikhail Mjasnikovitsj
India India President Pranab Mukherjee Statsminister Manmohan Singh
Indonesia Indonesia
Irak Irak President Jalal Talabani
Visepresident Adil Abdul Mahdi
VisepresidentTariq al-Hashimi
Statsminister Nouri al-Maliki
Iran Iran
Øverste leder, Ali Khamenei
President Mahmoud Ahmadinejad
Irland Irland President Michael D. Higgins Statsminister Enda Kenny
Island Island President Ólafur Ragnar Grímsson Statsminister Sigmundur Davíð Gunnlaugsson
Israel Israel President Shimon Peres Statsminister Benjamin Netanyahu
Italia Italia President Giorgio Napolitano Statsminister Mario Monti
Jamaica Jamaica Dronning Elisabeth II av Jamaica[1]
Generalguvernør Patrick Allen
Statsminister Portia Simpson-Miller
Japan Japan Keiser Akihito Statsminister Yoshihiko Noda
Jemen Jemen President Abd al-Rab Mansur al-Hadi Statsminister Muḥammad Basindawa
Jordan Jordan Kong Abdullah II av Jordan Statsminister Abdullah Nsour
Kambodsja Kambodsja Kong Sihamoni Statsminister Hun Sen
Kamerun Kamerun President Paul Biya Statsminister Philémon Yang
Kapp Verde Kapp Verde President Jorge Carlos Fonseca Statsminister José Maria Neves
Kasakhstan Kasakhstan President Nursultan Nazarbayev Statsminister Serik Akhmetov
Kenya Kenya President Mwai Kibaki Statsminister Raila Odinga
Folkerepublikken Kina Folkerepublikken Kina President Xi Jinping Premierminister Li Keqiang
Republikken Kina Republikken Kina President Ma Ying-jeou Premierminister Wu Den-yih
Kirgisistan Kirgisistan President Almasbek Atambajev Statsminister Zhantoro Satybaldiyev
Kiribati Kiribati
President Anote Tong
Komorene Komorene
Republikken Kongo Republikken Kongo
Den demokratiske republikken Kongo Den demokratiske republikken Kongo President Joseph Kabila Statsminister Augustin Matata Ponyo
Kosovo Kosovo President Atifete Jahjaga Statsminister Hashim Thaçi
Kroatia Kroatia President Ivo Josipović Statsminister Zoran Milanović
Kuwait Kuwait Emir Sabah al-Amhad al-Jabir as-Sabah Statsminister Jaber Al-Hamad Al-Sabah
Kypros Kypros
Laos Laos President Choummaly Sayasone Statsminister Thongsing Thammavong
Latvia Latvia President Andris Bērziņš Statsminister Valdis Dombrovskis
Lesotho Lesotho Kong Letsie III av Lesotho Statsminister Thomas Thabane
Libanon Libanon President Michel Sleiman Statsminister Najib Mikati
Liberia Liberia
Libya Libya President i Nasjonalforsamlingen Mohamed Yousef el-Magariaf Statsminister Ali Zeidan
Liechtenstein Liechtenstein Fyrst Hans-Adam II
Regentfyrste Alois
Statsminister Klaus Tschütscher
Litauen Litauen President Dalia Grybauskaitė Statsminister Andrius Kubilius
Luxembourg Luxembourg Storhertug Henri Statsminister Jean-Claude Juncker
Madagaskar Madagaskar President Andry Rajoelina Statsminister Omer Beriziky
Republikken Makedonia Republikken Makedonia President Gjorge Ivanov Statsminister Nikola Gruevski
Malawi Malawi
President Joyce Banda
Malaysia Malaysia Kong Abdul Halim Mu'adzam Shah Statsminister Najib Razak
Maldivene Maldivene
Mali Mali President Amadou Toumani Touré Statsminister Cheick Modibo Diarra
Malta Malta President George Abela Statsminister Lawrence Gonzi
Marokko Marokko Kong Muhammad VI Statsminister Abdelilah Benkirane
Marshalløyene Marshalløyene
Mauritania Mauritania President Mohamed Ould Abdel Aziz Statsminister Moulaye Ould Mohamed Laghdaf
Mauritius Mauritius President Kailash Purryag Statsminister Navinchandra Ramgoolam
Mexico Mexico
Mikronesiaføderasjonen Mikronesiaføderasjonen
President Manny Mori
Moldova Moldova Fungerende president Nicolae Timofti Statsminister Vlad Filat
Monaco Monaco Fyrst Albert II Statsminister Michel Roger
Mongolia Mongolia President Tsakhiagijn Elbegdorzj Statsminister Norov Altanhuyag
Montenegro Montenegro President Filip Vujanović Statsminister Igor Lukšić
Mosambik Mosambik President Armando Guebuza Statsminister Alberto Vaquina
Namibia Namibia President Hifikepunye Pohamba Statsminister Nahas Angula
Nauru Nauru
President Sprent Dabwido
Nederland Nederland Kong Willem-Alexander Statsminister Mark Rutte
Nepal Nepal President Ram Baran Yadav Statsminister Baburam Bhattarai
New Zealand New Zealand Dronning Elisabeth II av New Zealand[1]
Generalguvernør Jerry Mateparae
Statsminister John Key
Nicaragua Nicaragua
President Daniel Ortega
Niger Niger President Mahamadou Issoufou Statsminister Brigi Rafini
Nigeria Nigeria
Nord-Korea Nord-Korea
Formann for den øverste folkeforsamlingen Kim Yong-nam Statsminister Choe Yong-rim
Norge Norge Kong Harald V Statsminister Erna Solberg
Oman Oman
Sultan Qaboos
Pakistan Pakistan President Asif Ali Zardari Statsminister Raja Pervez Ashraf
Palau Palau
Palestina Palestina President Mahmoud Abbas Statsminister Salam Fayyad
Panama Panama
Papua Ny-Guinea Papua Ny-Guinea Dronning Elisabeth II av Papua Ny-Guinea[1]
Generalguvernør Michael Ogio
Statsminister Peter O'Neill
Paraguay Paraguay
President Federico Franco
Peru Peru President Ollanta Humala Statsminister René Cornejo Díaz
Polen Polen President Bronisław Komorowski Statsminister Donald Tusk
Portugal Portugal President Aníbal Cavaco Silva Statsminister Pedro Passos Coelho
Qatar Qatar Emir Tamim ibn Hamad Al Thani Statsminister Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani
Romania Romania President Traian Băsescu Statsminister Victor Ponta
Russland Russland President Vladimir Putin Statsminister Dmitrij Medvedev
Rwanda Rwanda President Paul Kagame Statsminister Pierre Habumuremyi
Saint Kitts og Nevis Saint Kitts og Nevis Dronning Elisabeth II av Saint Kitts og Nevis[1]
Generalguvernør Cuthbert Sebastian
Statsminister Denzil Douglas
Saint Lucia Saint Lucia Dronning Elisabeth II av Saint Lucia[1]
Generalguvernør Pearlette Louisy
Statsminister Kenny Anthony
Saint Vincent og Grenadinene Saint Vincent og Grenadinene Dronning Elisabeth II av Saint Vincent og Grenadinene[1]
Generalguvernør Frederick Ballantyne
Statsminister Ralph Gonsalves
Salomonøyene Salomonøyene Dronning Elisabeth II av Salomonøyene[1]
Generalguvernør Frank Kabui
Statsminister Gordon Darcy Lilo
Samoa Samoa O le Ao o le Malo Tufuga Efi Statsminister Tuila'epa Sailele Malielegaoi
San Marino San Marino
Capitani Reggenti Italo Righi
Capitani Reggenti Maurizio Rattini
São Tomé og Príncipe São Tomé og Príncipe President Manuel Pinto da Costa Statsminister Patrice Trovoada
Saudi-Arabia Saudi-Arabia
Senegal Senegal President Macky Sall Statsminister Abdoul Mbaye
Den sentralafrikanske republikk Den sentralafrikanske republikk President Michel Djotodia Statsminister Faustin-Archange Touadéra
Serbia Serbia President Tomislav Nikolić Statsminister Ivica Dačić
Seychellene Seychellene
President James Michel
Sierra Leone Sierra Leone
Singapore Singapore President Tony Tan Keng Yam Statsminister Lee Hsien Loong
Slovakia Slovakia President Ivan Gašparovič Statsminister Robert Fico
Slovenia Slovenia President Danilo Türk Statsminister Janez Janša
Somalia Somalia President Hassan Sheikh Mohamud Statsminister Abdi Farah Shirdon Saaid
Spania Spania Kong Juan Carlos Statsminister Mariano Rajoy
Sri Lanka Sri Lanka President Mahinda Rajapakse Statsminister D. M. Jayaratne
Storbritannia Storbritannia Dronning Elisabeth II av Storbritannia Statsminister David Cameron
Sudan Sudan
Surinam Surinam
President Dési Bouterse
Sveits Sveits
Sverige Sverige Kong Karl XVI Gustav Statsminister Fredrik Reinfeldt
Swaziland Swaziland Kong Mswati III av Swaziland Statsminister Barnabas Sibusiso Dlamini
Sør-Afrika Sør-Afrika
President Jacob Zuma
Sør-Korea Sør-Korea President Lee Myung-bak Statsminister Kim Hwang-sik
Sør-Sudan Sør-Sudan
Syria Syria President Bashar al-Assad Statsminister Wael al-Halki
Tadsjikistan Tadsjikistan President Emomalii Rahmon Statsminister Oqil Oqilov
Tanzania Tanzania President Jakaya Kikwete Statsminister Mizengo Pinda
Thailand Thailand Kong Rama IX Statsminister Yingluck Shinawatra
Togo Togo President Faure Gnassingbé Statsminister Arthème Séléagodji Ahoomey-Zunu
Tonga Tonga Konge Tupou VI av Tonga Statsminister Sialeʻataongo Tuʻivakanō
Trinidad og Tobago Trinidad og Tobago President George Maxwell Richards Statsminister Kamla Persad-Bissessar
Tsjad Tsjad President Idriss Déby Statsminister Emmanuel Nadingar
Tsjekkia Tsjekkia President Václav Klaus Statsminister Petr Nečas
Tunisia Tunisia President Al-Munsif al-Marzuqi Statsminister Hamadi al-Jibali
Turkmenistan Turkmenistan
Tuvalu Tuvalu Dronning Elisabeth II av Tuvalu[1]
Generalguvernør Iakoba Italeli
Statsminister Enele Sopoaga
Tyrkia Tyrkia President Abdullah Gül Statsminister Recep Tayyip Erdoğan
Tyskland Tyskland President Joachim Gauck Forbundskansler Angela Merkel
Uganda Uganda President Yoweri Museveni Statsminister Amama Mbabazi
Ukraina Ukraina Fungerende president Oleksandr Turtsjynov Fungerende statsminister Arsenij Jatsenjuk
Ungarn Ungarn President János Áder Statsminister Viktor Orbán
Uruguay Uruguay
President José Mujica
USA USA
President Barack Obama
Usbekistan Usbekistan President Islam Karimov Statsminister Shavkat Mirziyojev
Vanuatu Vanuatu President Iolu Abil Statsminister Sato Kilman
Vatikanstaten Vatikanstaten Pave Frans President av Guvernementet Giuseppe Bertello
Venezuela Venezuela
Fungerende president Nicolás Maduro
Vest-Sahara Vest-Sahara President Mohamed Abdelaziz Statsminister Abdelkader Taleb Oumar
Vietnam Vietnam President Trương Tấn Sang Statsminister Nguyễn Tấn Dũng
Zambia Zambia
President Michael Sata
Zimbabwe Zimbabwe President Robert Mugabe Statsminister Morgan Tsvangirai
Østerrike Østerrike President Heinz Fischer Kansler Werner Faymann
Øst-Timor Øst-Timor President Taur Matan Ruak Statsminister Xanana Gusmão

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o I samvelderikene, med unntak av hjemlandet Storbritannia, blir statsoverhodet dronning Elisabeth II representert av en generalguvernør.
  2. ^ Kim Jong-il's Funeral Gets Underway, Chosun Ilbo 28. desember 2011