Liste over Guatemalas presidenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over Guatemalas presidenter siden uavhengigheten i 1839.

Innsatt Fratrådte Navn Politisk parti
3. desember 1839 25. februar 1842 Mariano Rivera Paz (1. gang) De liberale
14. desember 1841 14. mai 1842 José Venancio López Requena (fung. for Rivera Paz til 25. februar 1842) De liberale
14. mai 1842 14 desember 1844 Mariano Rivera Paz (2. gang) De liberale
14. desember 1844 16. august 1848 José Rafael Carrera Turcios (1. gang) De konservative
16. august 1848 28. november 1848 Juan Antonio Martínez (fung.) De konservative
28. november 1848 3. januar 1849 José Bernardo Escobar (fung.) De konservative
3. januar 1849 6. november 1851 Mariano Peredes (fung.) De liberale
6. november 1851 14. april 1865 José Rafael Carrera Turcios (2. gang) De konservative
14. april 1865 24. mai 1865 Pedro de Aycinena y Piñol (fung.) De konservative
24. mai 1865 29. juni 1871 Vicente Cerna Sandoval De liberale
29. juni 1871 4. juni 1873 Miguel García Granados Zavala De liberale
4. juni 1873 2. april 1885 Justo Rufino Barrios Auyón De liberale
2. april 1885 5. april 1885 Alejandro M. Sinibaldi (fung.) De liberale
6. april 1885 15. mars 1892 Manuel Lisandro Barillas Bercián (fung. til 15. mars 1886) De konservative
15. mars 1892 8. februar 1898 José María Reina Barrios De konservative
8. februar 1898 15. april 1920 Manuel José Estrada Cabrera (fung. til 2. oktober 1898) De liberale
15. april 1920 10. desember 1921 Carlos Herrera y Luna (fung. til 15. september 1920, statssjef fra 13. juni 1921) Unionistpartiet
10. desember 1921 26. september 1926 José María Orellana Pinto (statssjef til 14. januar 1922, fung. til 4. mars 1922) De liberale
26. september 1926 12. desember 1930 Lázaro Chacón González (fung. til 18. desember 1926) Unionspartiet
12. desember 1930 17. desember 1930 Baudilio Palma (fung.) Unionspartiet
17. desember 1930 2. januar 1931 Manuel María Orellana Contreras (fung.) Unionspartiet
2. januar 1931 14. februar 1931 José María Reina Andrade (fung.) De liberale
14. februar 1931 1. juli 1944 Jorge Ubico y Castañeda De liberale
1. juli 1944 4. juli 1944 Militærregime
bestod av:
Federico Ponce Vaides
Eduardo Villagrán Ariza
Buenaventura Pineda
Militæret
4. juli 1944 20. oktober 1944 Juan Federico Ponce Vaides De liberale
20. oktober 1944 15. mars 1945 Militærregime
bestod av:
Francisco Javier Arana
Jacobo Arbenz Guzman
Jorge Toriello Garrido
Militæret
15. mars 1945 15. mars 1951 Juan José Arévalo Bermejo PAR
15. mars 1951 27. juni 1954 Jacobo Árbenz Guzmán PAR
27. juni 1954 28. juni 1954 Carlos Enrique Díaz de León (fung.) Militæret
28. juni 1954 29. juni 1954 Militærregime
bestod av:
Elfego Hernán Monzón Aguirre
Jose Angel Sanchez
Carlos Enrique Díaz de León
Militæret
29. juni 1954 3. juli 1954 Militærregime
bestod av:
Elfego Hernán Monzón Aguirre
Jose Luis Cruz Salazar
Mauricio Dubois
Militæret
3. juli 1954 7. juli 1954 Militærregime
bestod av:
Elfego Hernán Monzón Aguirre (leder)
Carlos Castillo Armas
Jose Luis Cruz Salazar
Enrique Trinidad Oliva
Mauricio Dubois
Militæret
7. juli 1954 1. september 1954 Militærregime
bestod av:
Carlos Castillo Armas (leder)
Enrique Trinidad Oliva
Elfego Hernán Monzón Aguirre
Militæret
1. september 1954 26. juli 1957 Carlos Castillo Armas Militæret
27. juli 1957 23. oktober 1957 Luis Arturo González López (fung.) PAR
23. oktober 1957 26. oktober 1957 Militærregime
bestod av:
Óscar Mendoza Azurdia (leder)
Roberto Lorenzana Salazar
Gonzalo Yurrita Nova
Militæret
26. oktober 1957 2. mars 1958 Guillermo Flores Avendaño (fung.) Militæret
2. mars 1958 30. mars 1963 José Miguel Ramón Ydígoras Fuentes Militæret/PRDN
30. mars 1963 1. juli 1966 Alfredo Enrique Peralta Azurdia (regjeringssjef til 5. mai 1966 og deretter statssjef) Militæret
1. juli 1966 1. juli 1970 Julio César Méndez Montenegro PR
1. juli 1970 1. juli 1974 Carlos Manuel Arana Osorio Militæret/MLN
1. juli 1974 1. juli 1978 Kjell Eugenio Laugerud García Militæret/MLN/PID
1. juli 1978 23. mars 1982 Fernando Romeo Lucas García Militæret/PID/PR
23. mars 1982 9. juni 1982 Militærregime
bestod av:
José Efraín Ríos Montt (leder)
Horacio Egberto Maldonado Schaad
Francisco Luis Gordillo Martínez
Militæret
9. juni 1982 8. august 1983 José Efraín Ríos Montt (statssjef) Militæret
8. august 1983 14. januar 1986 Óscar Humberto Mejía Victores (statssjef) Militæret
14. januar 1986 14. januar 1991 Marco Vinicio Cerezo Arévalo DCG
14. januar 1991 5. juni 1993 Jorge Antonio Serrano Elías MAS
6. juni 1993 14. januar 1996 Ramiro de León Carpio Uavhengig
14. januar 1996 14. januar 2000 Álvaro Enrique Arzú Irigoyen PAN
14. januar 2000 14. januar 2004 Alfonso Antonio Portillo Cabrera FRG
14. januar 2004 14. januar 2008 Óscar Berger Perdomo GANA
14. januar 2008 14. januar 2012 Álvaro Colom Caballeros UNE
14. januar 2012 d.d. Otto Pérez Molina PP