Liste over paver

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Listen over paver som er gravlagt i Peterskirken

Paven er Den katolske kirkes overhode. Paverekken regnes tilbake til St. Peter.

Det har til tider vært mer enn en pave på et gitt tidspunkt. I ettertid har en av dem fått status som den ekte paven, mens de andre regnes som motpaver. Disse er tatt med i listen, i kursiv, i tråd med Vatikanets praksis.

Listen av paver blir forandret med jevne mellomrom, da en del opplysninger er usikre. Denne listen er basert på den offisielle listen fra Vatikanet, publisert i Den katolske kirkes årbok Annuario Ponteficio.

Liste over paver[rediger | rediger kilde]

Inntil 250[rediger | rediger kilde]

Pontifikat Pavenavn Latinsk navn Dåpsnavn Merknader
3264/67 St. Peter Petrus Simon Peter, Shimon ben Yona, Shomin Kipha, Simeon Kephas Disippel av Jesus Kristus, korsfestet i 64 eller 67 i Roma. Festdag 29. juni (Peter og Paulus) og 22. februar (Peters stol).
6776 Linus Linus Linus Muligens martyr. Festdag 23. september.
7688 St. Kletus (Anakletus) Cletus Cletus eller Anakletus Martyr. Festdag 26. april.
8897 St. Klemens I Clemens Clemens Martyr. Festdag 23. november.
97105 St. Evaristus Evaristus Evaristus Muligens martyr. Festdag 26. oktober.
105115 St. Alexander I Alexander Alexander
115125 St. Sixtus I (Xystus) Sixtus (Xystus) Sixtus (Xystus) Muligens martyr. Festdag 6. april.
125136 St. Telesforus Telesphorus Telesphorus Martyr. Festdag 5. januar
136140 St. Hyginus Hyginus Hyginus Muligens martyr. Festdag 11. januar.
140155 St. Pius I Pius Pius Martyr. Festdag 11. juli
155166 St. Anicetus Anicetus Anicetus Muligens martyr. Festdag 17. april.
166175 St. Soter Soterius Soterius Muligens martyr. Festdag 22. april
175189 St. Eleuterius Eleutherius Eleutherius Fra Albania, muligens martyr. Festdag 6. mai
189199 St. Viktor I Victor Victor
199217 St. Zefyrinus Zephyrinus Zephyrinus
217222 St. Callistus I Callistus Callistus Martyr. Festdag 14. oktober.
217235 Motpave St. Hippolyt Hippolytus Hippolytus Første kjente motpave, og helgenkåret på tross av dette.
222230 St. Urban I Urbanus Urbanus
230235 St. Pontian Pontianus Pontianus
235236 St. Anterus Anterus Anterus
236250 St. Fabian Fabianus Agelilka

250–498[rediger | rediger kilde]

Pontifikat Pavenavn Latinsk navn Dåpsnavn Merknader
251253 St. Kornelius Cornelius Cornelius
251258 Motpave Novatian Novatianus Novatianus
253254 St. Lucius I Lucius Lucius
254257 St. Stefan I Stephanus Stephanus Martyr. Festdag 2. august
257258 St. Sixtus II (Xystus) Sixtus II (Xystus) Sixtus (Xystus) Merknader
260268 St. Dionysius Dionysius Dionysius
269274 St. Felix I Felix I Felix
275283 St. Eutychianus Euthycianus Euthycianus
283296 St. Caius (Gaius) Caius (Gaius) Caius (Gaius)
296304 St. Marcellinus Marcellinus Marcellinus
308309 St. Marcellus Marcellus Marcellus
309310 St. Eusebius Eusebius Eusebius
311314 St. Miltiades Miltiades Miltiades
314335 St. Sylvester I Silvester Silvester
januar 336–oktober 336 St. Markus Marcus Marcus Festdag 7. oktober
337352 St. Julius I Iulius Iulius
352366 St. Liberius Liberius Liberius
355365 Motpave St. Felix II Felix II Felix
366383 St. Damasus I Damasus Damasus
366367 Motpave Ursinus Ursinus Ursinus
38426. november 399 St. Siricius Siricius Siricius Festdag 26. november.
399401 St. Anastasius I Anastasius Anastasius
401417 St. Innocens I Innocens Innocens
417418 St. Zosimus Zosimus Zosimus
418422 St. Bonifatius I Bonifacius Bonifacius
418419 Motpave Eulalius Eulalius Eulalius
422432 St. Celestin Caelestinus Caelestinus
432440 St. Sixtus III (Xystus) Sixtus III (Xystus) Sixtus (Xystus)
440461 St. Leo I (den store) Leo Leo
461468 St. Hilarius Hilarius Hilarius
468483 St. Simplicius Simplicius Simplicius
483492 St. Felix II (III) Felix II (III) Felix
492496 St. Gelasius I Gelasius Gelasius
496498 St. Anastasius II Anastasius II Anastasius

498–752[rediger | rediger kilde]

Pontifikat Pavenavn Latinsk navn Dåpsnavn Merknader
498514 St. Symmachus Symmachus Symmachus
498 og 501505 Motpave Laurentius Laurentius Laurentius
514523 St. Hormisdas Hormisdus Hormisdus
523526 St. Johannes I Ioannes Ioannes
526530 St. Felix III (IV) Felix III Felix
530532 Bonifatius II Bonifacius Bonifacius
september 53014. oktober 530 Motpave Dioskur Dioscurus Dioscurus Fra Alexandria.
533535 Johannes II Ioannes II Mercurius Første pave som skiftet navn ved innsettelse.
535536 St. Agapetus Agapetus Agapetus
536537 St. Sylverius Silverius Silverius Festdag 20. juni.
537555 Vigilius Vigilius Vigilius
556561 Pelagius I Pelagius Pelagius
561574 Johannes III Ioannes III Catalinus
575579 Benedikt I Benedictus I Benedictus
579590 Pelagius II Pelagius II Pelagius
590604 St. Gregor I den store Gregorius Magnus Gregorius Første munk som er valgt til pave
604606 Sabinian Sabinianus Sabinianus
februar 607–november 607 Bonifatius III Bonifacius III Bonifacius
608615 St. Bonifatius IV Bonifacius IV Bonifacius
615618 St. Adeodatus (Deusdedit) Deusdedit (Adeodatus) Adeodatus
619625 Bonifatius V Bonifacius V Bonifacius Fra Napoli.
625638 Honorius I Latinsk navn Dåpsnavn Merknader
oktober 638 og mai 640–oktober 640 Severinus Severinus Severinus
640642 Johannes IV Ioannes IV Ioannes Fra Dalmatia.
642649 Teodor I Theodorus Theodorus Fra Jerusalem.
649655 St. Martin I Martinus Martinus Martyr. Festdag 12. november.
655657 St. Eugenius I Eugenius Eugenius
657672 St. Vitalian Vitalianus Vitalianus Fra Segni, Italia.
672676 Adeodatus II (Deusdedit) Adeodatus (Deusdedit) Adeodatus (Deusdedit) Fra Roma.
676678 Donus Donus Donus Fra Roma.
678681 St. Agatho Agatho Agatho Fra Sicilia.
682683 Leo II Leo II Leo Fra Sicilia.
684685 St. Benedikt II Benedictus II Benedictus Fra Roma.
685686 Johannes V Ioannes V Ioannes
686687 Konon Conon Conon / Konon
september 687–desember 687 Motpave Teodor Theodorus Theodorus
oktober 687–desember 687 Motpave Paschalis Paschalis Paschalis
687701 St. Sergius I Sergius Sergius Fra Syria.
701705 Johannes VI Ioannes VI Ioannes Gresk.
705707 Johannes VII Ioannes VII Ioannes Gresk
januar 708–februar 708 Sisinnius Sisinnius Sisinnius Fra Syria.
708715 Konstantin I Constantinus Constantinus Fra Syria.
715731 St. Gregor II Gregorius II Gregorius Fra Roma.
731741 St. Gregor III Gregorius III Gregorius Fra Syria.
741752 St. Zacharias Zacharias Zacharias Gresk.

752–1003[rediger | rediger kilde]

Pontifikat Pavenavn Latinsk navn Dåpsnavn Merknader
752757 Stefan II (III) Stephanus II Stephanus Fra Roma.
757767 St. Paul I Paulus I Paulus Fra Roma.
767768 Motpave Konstantin (II) Constantinus (II) Constantinus
juli 768 Motpave Filip Philippus Philippus
767772 Stefan III (IV) Stephanus III (IV) Stephanus Fra Sicilia.
772795 Hadrian I Hadrianus Hadrianus Fra Roma.
795816 St. Leo III Leo III Leo Fra Roma.
816817 Stefan IV (V) Stephanus IV (V) Stephanus Fra Roma.
817824 St. Paschalis I Paschalis Paschalis Fra Roma.
824827 Eugenius II Eugenius II Eugenius Fra Roma.
august 827–september 827 Valentin Valentinus Valentinus Fra Roma.
827844 Gregor IV Gregorius IV Gregorius Fra Roma.
januar 844 Motpave Johannes Ioannes Ioannes
844847 Sergius II Sergius II Sergius Fra Roma.
847855 St. Leo IV Leo IV Leo Fra Roma.
855858 Benedikt III Benedictus III Benedictus Fra Roma.
august 85524. september 855 Motpave Atanasius Athaniasius Athanasius Avsatt. Død ca. 878.
858867 St. Nikolas I (den store) Nicolaus (Magnus) Nicolaus Fra Roma.
867872 Hadrian II Hadrianus II Hadrianus Fra Roma.
872882 Johannes VIII Ioannes VIII Ioannes Fra Roma.
882884 Marinus I Marinus Marinus
884885 Hadrian III Hadrianus III Hadrianus Fra Roma.
885891 Stefan V (VI) Stephanus V (VI) Stephanus Fra Roma.
8914. april 896 Formosus Formosus Formosus
11. april 89626. april 896 Bonifatius VI Bonifacius VI Bonifacius Fra Roma.
896897 Stefan VI (VII) Stephanus VII Stephanus Fra Roma.
juli eller august 897–november 897 Romanus (pave) Romanus Romanus Avsatt fra paveembetet.
november 897–desember 897 eller januar 898 Teodor II Theodorus II Theodorus Fra Roma.
898900 Johannes IX Ioannes IX Ioannes Fra Tivoli.
900903 Benedikt IV Benedictus IV Benedictus Fra Roma.
juli 903–september 903 Leo V Leo V Leo Fra Ardea.
903904 Motpave Kristoforus Christophorus Christophorus Fra Roma.
904911 Sergius III Sergius III Sergius Fra Roma.
911913 Anastasius III Anastasius III Anastasius Fra Roma.
913914 Lando Lando Lando Fra Sabina.
914928 Johannes X Ioannes X Ioannes Fra Tossignano (Imola).
mai eller juni 928–desember 928 eller januar 929 Leo VI Leo VI Leo Fra Roma.
929931 Stefan VII (VIII) Stephanus VII (VIII) Stephanus Fra Roma.
931935 Johannes XI Ioannes XI Ioannes Fra Roma.
936939 Leo VII Leo VII Leo Fra Roma.
939942 Stefan VIII (IX) Stephanus VIII (IX) Stephanus Fra Roma.
942946 Marinus II Marinus II Marinus Fra Roma.
946955 Agapetus II Agapetus II Agapetus Fra Roma.
95514. mai 964 Johannes XII Ioannes XII Ottaviano dei conti dei Tuscolo Fra Roma.
963964 Leo VIII Leo VIII Leo Fra Roma.
mai 964–juni 964 Benedikt V Benedictus V Benedictus Fra Roma. Avsatt. Døde 4. juli 965.
965972 Johannes XIII Ioannes XIII Ioannes Fra Roma.
973974 Benedikt VI Benedictus VI Benedictus Fra Roma.
juni 974–juli 974 Motpave Bonifatius (VII) Bonifatius (VII) Francone Fra Roma. Avsatt.
974983 Benedikt VII Benedictus VII Benedictus Fra Roma.
983984 Johannes XIV Ioannes XIV Pietro Fra Pavia.
august 98420. juli 985 Motpave Bonifatius (VII) Bonifatius (VII) Francone Fra Roma. Motpave for 2. gang.
985996 Johannes XV Ioannes XV Ioannes Fra Roma.
996999 Gregor V Gregorius V Bruno av Kärnten (Carinzia) Første tyske pave.
997998 Motpave Johannes (XVI) Ioannes (XVI) Giovanni Filogato Fra Rossano.
9991003 Sylvester II Silvester II Gerbert d'Aurillac Fra Auvergne. Første franske pave.

1003–1254[rediger | rediger kilde]

Pontifikat Pavenavn Latinsk navn Dåpsnavn Merknader
16. mai 10036. november 1003 Johannes XVII Ioannes XVII Sicco Fra Roma.
10031009 Johannes XVIII Ioannes XVIII Giovanni Fasano (Phasanius) Fra Roma.
10091012 Sergius IV Sergius IV Pietro Fra Roma.
10121024 Benedikt VIII Benedictus VIII Teofilatto dei conti di Tuscolo (Theophylactus II)
mai eller juni 1012–juli eller desember 1012 Motpave Gregor (VI) Gregorius (VI)
10241032 Johannes XIX Ioannes XIX Romano dei conti di Tuscolo (Romanus)
10321045 Benedikt IX Benedictus IX Teofilatto dei conti di Tuscolo (Theophylactus III) Abdiserte, gjeninnsatt senere.
januar 1045–mars 1045 Sylvester III Silvester III Giovanni Fra Roma.
10. mars 10451. mai 1045 Benedikt IX Benedictus IX Teofilatto dei conti di Tuscolo (Theophylactus III) Gjeninnsatt, avsatt og senere gjeninnsatt.
10451046 Gregor VI Gregorius VI Giovanni Graziano Fra Roma.
10461047 Klemens II Clemens II Sudiger til Morsleben av Horneburg
oktober 1047–juli 1048 Benedikt IX Benedictus IX Teofilatto dei conti di Tuscolo (Theophylactus III) Pave for tredje gang. Igjen avsatt.
17. juli 10489. august 1048 Damasus II Damasus II Poppo Fra Brixen/Tirol.
10491054 St. Leo IX Leo IX Bruno av Egisheim Fra Alsace (tysk).
10551057 Viktor II Victor II Gebhard av Dollnstein-Hirschberg Fra Schwaben.
10571058 Stefan IX (X) Stephanus IX Frederic de Lorraine Fra Lorraine.
10581059 Motpave Benedikt (X) Benedictus (X) Giovanni Fra Roma.
10581061 Nikolas II Nicolaus II Gérard de Bourgogne Fra Bourgogne.
10611072 Alexander II Alexander II Anselmo Baggio Fra Baggio (Milano).
10611072 Motpave Honorius (II) Honorius Cadalus av Parma Fra Verona.
10731085 St. Gregor VII Gregorius Hildebrand Fra Toscana.
10801099 Motpave Klemens (III) Clemens (III) Wiberto Fra Parma.
108616. september 1087 Den salige Viktor III Victor III Dauferius eller Desiderius Fra Benevento.
12. mars 108829. juli 1099 Den salige Urban II Urbanus II Odo af Lagery Fra Châtillon-sur-Marne.
10991118 Paschalis II Paschalis II Ranieri Fra Bieda eller Galeata.
11001101 Motpave Theoderik Theodericus Avsatt, død 1102
februar 1102–mars 1102 Motpave Albert Albertus
11051111 Motpave Sylvester (IV) Silvester (IV) Maginulfo Fra Roma.
11181119 Gelasius II Gelasius II Giovanni Caetani Fra Gaeta.
11181121 Motpave Gregor (VIII) Gregorius (VIII) Maurizio Burdino
11191124 Callistus II Calistus II Guido (Guy) av Bourgogne Fra Burgund
11241130 Honorius II Honorius II Lamberto Scannabecchi Fra Fiagnano (Imola).
desember 1124 Motpave Celestin (II) Caelestinus (II) Tebaldo Buccapecus Fra Roma.
11301143 Innocens II Innocens II Gregorio Papareschi Fra Roma.
11301138 Motpave Kletus (Anakletus) Anacletus (Cletus) Pietro Pierleoni Fra Roma.
mars 113829. mai 1138 Motpave Viktor (IV) Victor (IV) Gregorio Fra Ceccano.
11431144 Celestin II Caelestinus II Guido Fra Città di Castello.
11441145 Lucius II Lucius II Gerardo Fra Bologna.
11451153 Den salige Eugenius III Eugenius III Bernardo Fra Pisa.
11531154 Anastasius IV Anastasius IV Corrado Fra Roma.
11541159 Hadrian IV Hadrianus IV Nicholas Breakspear Fra Abbot's Langley, Hertfordshire.
11591181 Alexander III Alexander III Rolando Bandinelli Fra Siena.
11591164 Motpave Viktor (IV) Victor (IV) Ottaviano dei signori di Monticelli
11641168 Motpave Paschalis (III) Paschalis (III) Guido di Crema
11681178 Motpave Callistus (III) Calistus (III) Giovanni
11791180 Motpave Innocens (III) Innocens (III) Lando
11811185 Lucius III Lucius III Ubaldo Allucingoli Fra Lucca.
11851187 Urban III Urbanus III Uberto Crivelli Fra Milano.
oktober 118717. desember 1187 Gregor VIII Gregorius VIII Alberto di Morra Fra Benevento.
11871191 Klemens III Clemens III Paolo Scolari Fra Roma.
11911198 Celestin III Caelestinus III Giacinto Bobone Fra Roma.
11981216 Innocens III Innocens III Lotario dei conti di Segni Fra Gavignano (Roma).
12161227 Honorius III Honorius III Cencio Fra Roma.
12271241 Gregor IX Gregorius IX Ugolino dei conti di Segni Fra Anagni.
oktober 124110. november 1241 Celestin IV Caelestinus IV Goffredo da Castiglione Fra Milano.
10. november 1241–juni 1243 interregnum
juni 12437. desember 1254 Innocens IV Innocens IV Sinibaldo Fieschi Fra Lavagna (Genova).

1254–1503[rediger | rediger kilde]

Pontifikat Pavenavn Latinsk navn Dåpsnavn Merknader
12541261 Alexander IV Alexander IV Rinaldo deo signori di Ienne Fra Ienne (Roma).
12612. oktober 1264 Urban IV Urbanus IV Jacques Pantaléon Fra Troyes.
126529. november 1268 Klemens IV Clemens IV Gui Faucoi Fra Saint-Gilles.
29. november 12681. september 1271 interregnum
1. september 127110. januar 1276 Den salige Gregor X Gregorius X Tebaldo Visconti Fra Piacenza.
21. januar 127622. juni 1276 Den salige Innocens V Innocens V Pietro di Tarentaise Fra Savoie.
11. juli 127618. august 1276 Hadrian V Hadrianus V Ottobono Fieschi Fra Genova.
16. september 127620. mai 1277 Johannes XXI Ioannes XXI Pietro de Giuliano Fra Lisboa.
25. november 127722. august 1280 Nikolas III Nicolaus III Giovanni Gaetano Orsini Fra Roma.
22. februar128129. mars 1285 Martin IV Martinus IV Simon de Brion Fransk.
2. april 12853. april 1287 Honorius IV Honorius IV Giacomo Savelli Fra Roma.
22. februar 12884. april 1292 Nikolas IV Nicolaus IV Girolamo (Hieronymus) Fra Lisciano.
4. april 12925. juli 1294 interregnum
5. juli 129413. desember 1294 St. Celestin V Caelestinus V Pietro de Morrone Abdiserte, død 19. mai 1296.
24. desember 129411. oktober 1303 Bonifatius VIII Bonifacius VIII Benedetto Caetani Fra Anagni.
22. oktober 13037. juli 1304 Den salige Benedikt XI Benedictus XI Niccolò di Boccasio Fra Treviso.
5. juni 130520. april 1314 Klemens V Clemens V Bertrand de Got Fra Villandraut (Gironde).
7. august 13164. desember 1334 Johannes XXII Ioannes XXII Jacques D'Euse / Duèse Fra Cahors.
12. mai 132825. august 1330 Motpave Nikolas (V) Nicolaus (V) Pietro Rinalducci Fra Corvari (Rieti).
20. desember 133425. april 1342 Benedikt XII Benedictus XII Jacques Fournier Fra Saverdun.
7. mai 13426. desember 1352 Klemens VI Clemens VI Pierre Roger Fra Maumont (Limoges).
18. desember 135212. september 1362 Innocens VI Innocens VI Étienne Aubert (Stephanus) Fra Monts (Limoges).
28. september 136219. desember 1370 Den salige Urban V Urbanus V Guillaume Grimoard Fra Grizac.
30. desember 137026. mars 1378 Gregor XI Gregorius XI Pierre Roger de Beaufort Fra Rosier d'Égletons (Limoges).
8. april 137815. oktober 1389 Urban VI Urbanus VI Bartolomeo Prignano Fra Napoli.
20. september 137816. september 1394 Motpave Klemens (VII) Clemens (VII) Robert av Genève Fra Genève. Satt i Avignon.
2. november 13891. oktober 1404 Bonifatius IX Bonifacius IX Pietro Tomacelli Fra Napoli.
28. september 139423. mai 1423 Motpave Benedikt (XIII) Benedictus (XIII) Pedro Martinez de Luna Fra Illueca (Aragon). Satt i Avignon.
17. oktober 14046. november 1406 Innocens VII Innocens VII Cosma Migliorati Fra Sulmona.
30. november 14064. juli 1415 Gregor XII Gregorius XII Angelo Correr Fra Venezia.
26. juni 14093. mai 1410 Motpave Alexander (V) Alexander (V) Petros Filargis Fra Kreta. Satt i Pisa.
17. mai 141029. mai 1415 Motpave Johannes (XXIII) Ioannes (XXIII) Baldassare Cossa Fra Napoli. Satt i Pisa.
21. november 141720. februar 1431 Martin V Martinus V Oddo Colonna Fra Genazzano (Roma).
3. mars 143123. februar 1447 Eugenius IV Eugenius IV Gabriele Condulmer Fra Venezia.
5. november 14397. april 1449 Motpave Felix (V) Felix (V) Amedeo VIII duca di Savoia Fra Chambéry.
19. mars 144724. mars 1455 Nikolas V Nicolaus V Tomasso Parentucelli Fra Sarzana.
20. april 14556. august 1458 Callistus III Calistus III Alonso Borja (Alphonso de Borgia) Fra Torre del Canals (Valencia).
19. august 145814. august 1464 Pius II Pius II Enea Silvio Piccolomini Fra Corsignano (Siena).
30. august 146426. juli 1471 Paul II Paulus II Pietro Barbo Fra Venezia.
9. august 147112. august1484 Sixtus IV Sixtus IV Francesco della Rovere Fra Celle (Savona).
29. august 148425. juli 1492 Innocens VIII Innocens VIII Giovanni Battista Cibo Fra Genova.
11. august 149218. august 1503 Alexander VI Alexander VI Rodrigo de Borja (de Borgia) Fra Játiva (Valencia).

1503–1758[rediger | rediger kilde]

Pontifikat Pavenavn Latinsk navn Dåpsnavn Merknader
8. oktober 150318. oktober 1503 Pius III Pius III Francesco Todeschini-Piccolomini Fra Siena.
26. november 150321. februar 1513 Julius II Iulius II Giuliano della Rovere Fra Albisola (Savona)
19. mars 15131. desember 1521 Leo X Leo X Giovanni de'Medici Fra Firenze.
9. januar 152214. september1523 Hadrian VI Hadrianus VI Hadrian Floresz Fra Utrecht. Siste ikke-italienske pave før Johannes Paul II.
19. november 152325. september 1534 Klemens VII Clemens VII Giulio de' Medici Fra Firenze.
13. oktober 153410. november 1549 Paul III Paulus III Alessandro Farnese Fra Canino (Viterbo).
7. februar 155023. mars 1555 Julius III Iulius III Giovanni Maria Ciocchi del Monte Fra Roma.
9. april 15551. mai 1555 Marcellus II Marcellus II Marcello Cervini Fra Montefano (Macerata).
23. mai 155518. august 1559 Paul IV Paulus IV Gian Pietro Carafa Fra Capriglia (Avellino).
26. desember 15599. desember 1565 Pius IV Pius IV Giovan Angelo Medici Fra Milano
7. januar 15661. mai 1572 St. Pius V Pius V Antonio Michele Ghislieri Fra Bosco.
13. mai 157210. april 1585 Gregor XIII Gregorius XIII Ugo Boncompagni Fra Bologna.
24. april 158527. august 1590 Sixtus V Sixtus V Felice Peretti Fra Grottammare.
15. september 159027. september 1590 Urban VII Urbanus VII Giambattista Castagna Fra Roma.
5. desember 159016. oktober 1591 Gregor XIV Gregorius XIV Niccolò Sfondrati Fra Somma Lombarda.
29. oktober 159130. desember 1591 Innocens IX Innocens IX Giovan Antonio Fachinetti Fra Bologna.
30. januar 15923. mars 1605 Klemens VIII Clemens VIII Ippolito Aldobrancini Fra Fano.
1. april 160527. april 1605 Leo XI Leo XI Alessandro de'Medici Fra Firenze.
16. mai 160528. januar 1621 Paul V Paulus V Camillo Borghese Fra Roma.
9. februar 16218. juli 1623 Gregor XV Gregorius XV Alessandro Ludovisi Fra Bologna.
6. august 162329. juli 1644 Urban VIII Urbanus VIII Maffeo Barberini Fra Firenze.
15. september 16447. januar 1655 Innocens X Innocens X Giovanni Battista Pamphilij Fra Roma.
7. april 165522. mai 1667 Alexander VII Alexander VII Fabio Chigi Fra Siena.
20. juni 16679. desember 1669 Klemens IX Clemens IX Giulio Rospigliosi Fra Pistoia.
29. april 167022. juli 1676 Klemens X Clemens X Emilio Altieri Fra Roma.
Pavenavn Latinsk navn Pontifikat Dåpsnavn Merknader
Fra Til
Den salige
Innocens XI
InnocentXI.jpg Innocens XI 21. september 1676 12. august 1689 Benedetto Odeschalchi Fra Como
Alexander VIII Alexander VIII 1.jpg Alexander VIII 6. oktober 1689 1. februar 1691 Pietro Ottoboni Fra Venezia
Innocens XII Pope Innocent XII.jpg Innocens XII 12. juli 1691 27. september 1700 Antonio Pignatelli Fra Spinazzola
Klemens XI Clement XI.jpg Clemens XI 23. november 1700 19. mars 1721 Giovanni Francesco Albani Fra Urbino.
Innocens XIII InnocientXIII.jpg Innocens XIII 8. mai 1721 7. mars 1724 Michelangelo Conti Fra Poli.
Benedikt XIII PopebenedictXIII.jpg Benedictus XIII 29. mai 1724 21. februar 1730 Pietro Francesco Vincenzo Maria Orsini Fra Gravina.
Klemens XII Clement XII.jpg Clemens XII 12. juli 1730 6. februar 1740 Lorenzo Corsini Fra Firenze.
Benedikt XIV Benoit XIV.jpg Benedictus XIV 17. august 1740 3. mai 1758 Prospero Lambertini Fra Bologna.

1758–2014[rediger | rediger kilde]

Pavenavn Latinsk navn Pontifikat Dåpsnavn Merknader
Fra Til
Klemens XIII Clement xii.jpg Clemens XIII 6. juli 1758 2. februar 1769 Carlo Rezzonico Fra Venezia.
Klemens XIV PopeClement-XIV.JPG Clemens XIV 19. mai 1769 22. september 1774 Giovanni Vincenzo Antonio Lorenzo Ganganelli Fra Sant'Arcangelo di Romagna.
Pius VI Popepiusvi.jpg Pius VI 15. februar 1775 29. august 1799 Giannangelo Braschi Fra Cesena.
Pius VII Jacques-Louis David 018.jpg Pius VII 14. mars 1800 20. august 1823 Barnaba Gregorio Chiaramonti Fra Cesena.
Leo XII Leo XII.jpg Leo XII 28. september 1823 10. februar 1829 Annibale della Genga Fra Monticelli di Genga (Fabriano).
Pius VIII Popepiusviii.jpg Pius VIII 31. mars 1829 30. november 1830 Francesco Saverio Castiglioni Fra Cingoli.
Gregor XVI Gregory XVI.jpg Gregorius XVI 2. februar 1831 1. juni 1846 Bartolomeo Alberto Mauro Cappellari Fra Belluno.
Den salige
Pius IX
Pius ix.jpg Pius IX 16. juni 1846 7. februar 1878 Giovanni Maria Mastai Ferretti Fra Senigallia.
Leo XIII Leo-xiii-sm.jpg Leo XIII 20. februar 1878 20. juli 1903 Vincenzo Gioacchino Pecci Fra Carpineto Romano.
Den hellige
Pius X
Kardinál Sarto.jpg Pius X 4. august 1903 20. august 1914 Giuseppe Melchiorre Sarto Fra Riese (Treviso).
Benedikt XV Pope benedict15.jpg Benedictus XV 3. september 1914 22. januar 1922 Giacomo della Chiesa Fra Genova.
Pius XI Paus Pius XI op Zijn Troon.jpg Pius XI 6. februar 1922 10. februar 1939 Achille Ratti Fra Desio.
Den ærverdige
Pius XII
PiusXII12.jpg Pius XII 2. mars 1939 9. oktober 1958 Eugenio Pacelli Fra Roma.
Den hellige
Johannes XXIII
Ioannes XXIII 28. oktober 1958 3. juni 1963 Angelo Giuseppe Roncalli Fra Sotto il Monte (Bergamo).
Den ærverdige
Paul VI
Pope Paul VI. 1967.jpg Paulus VI 21. juni 1963 6. august 1978 Giovanni Battista Montini Fra Concesio (Brescia).
Guds tjener
Johannes Paul I
Albino Luciani, 1969 (3).jpg Ioannes Paulus I 26. august 1978 28. september 1978 Albino Luciani Fra Forno di Canale (Belluno).
Den hellige
Johannes Paul II
John Paul II Medal of Freedom 2004.jpg Ioannes Paulus II 16. oktober 1978 2. april 2005 Karol Józef Wojtyła Fra Wadowice.
Benedikt XVI BentoXVI-15-10052007.jpg Benedictus XVI 19. april 2005 28. februar 2013 (fratrådte) Joseph Alois Ratzinger Fra Marktl am Inn.
Frans Card. Jorge Bergoglio SJ, 2008.jpg Franciscus 13. mars 2013 Jorge Mario Bergoglio Fra Buenos Aires.

Merknader[rediger | rediger kilde]

Nummereringen av paver er feilaktig for tre navn:

  • Stefan II ble feilaktig kalt Stefan III, og dette hang igjen lenge, slik at alle de som tok dette navnet går under to forskjellige nummer. Det reelle er satt først, med det feilaktige i parentes.
  • Det finnes ingen Martin II eller Martin III. Ved en feiltagelse tok man Marinus I og Marinus II for å være samme navn, slik at han som skulle vært Martin II ble Martin IV.
  • Johannes XVI er en motpave, men da hans status var uklar i lang tid går den offisielle pavelisten rett fra Johannes XV til Johannes XVII.
  • Benedikt X er en motpave, men da hans status var uklar i lang tid går den offisielle pavelisten rett fra Benedikt IX til Benedikt XI.