Liste over Bolivias presidenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over Bolivias presidenter omfatter statsoverhodene i landet Bolivia i Sør-Amerika.

Nummer President Periode fra Periode til Kommentarer
1 Simón Bolívar Palacios 12. august 1825 29. desember 1825
2 Antonio José de Sucre Alcalá 29. desember 1825 18. april 1828
3 José María Pérez de Urdininea 18. april 1828 2. august 1828
4 José Miguel de Velasco Franco 2. august 1828 18. desember 1828 første mandatperiode
5 Pedro Blanco Soto 26. desember 1828 1. januar 1829
6 José Miguel de Velasco Franco 1. januar 1829 24. mai 1829 andre mandatperiode
7 Andrés de Santa Cruz y Calahumana 24. mai 1829 17. februar 1839
8 José Miguel de Velasco Franco 22. februar 1839 10. juni 1841 tredje mandatperiode
9 Sebastián Ágreda 10. juni 1841 9. juli 1841
10 Mariano Enrique Calvo Cuellar 9. juli 1841 22. september 1841
11 José Ballivián Segurola 27. september 1841 23. desember 1847
12 Eusebio Guilarte Vera 23. desember 1847 2. januar 1848
13 José Miguel de Velasco Franco 18. januar 1848 6. desember 1848 fjärde mandatperioden
14 Manuel Isidoro Belzu Humerez 6. desember 1848 15. august 1855
15 Jorge Córdova 15. august 1855 9. september 1857
16 José María Linares Lizarazu 9. september 1857 14. januar 1861
17 José María Achá Valiente 4. mai 1861 28. desember 1864
18 Mariano Melgarejo Valencia 28. desember 1864 15. januar 1871
19 Agustín Morales Hernández 15. januar 1871 27. november 1872
20 Tomás Frías Ametller 28. november 1872 9. mai 1873 første mandatperiode
21 Adolfo Ballivián Coll 9. mai 1873 31. januar 1874
22 Tomás Frías Ametller 31. januar 1874 4. mai 1876 andre mandatperiode
23 Hilarión Daza Groselle 4. mai 1876 28. desember 1879
24 Narciso Campero Leyes 19. januar 1880 4. september 1884
25 Gregorio Pacheco Leyes 4. september 1884 15. august 1888
26 Aniceto Arce Ruiz 15. august 1888 11. august 1892
27 Mariano Baptista Caserta 11. august 1892 19. august 1896
28 Severo Fernández Alonso Caballero 19. august 1896 12. april 1899
29 José Manuel Pando Solares 25. oktober 1899 14. august 1904
30 Ismael Montes Gamboa 14. august 1904 12. august 1909 første mandatperiode
31 Eliodoro Villazón Montaño 12. august 1909 14. august 1913
32 Ismael Montes Gamboa 14. august 1913 15. august 1917 andre mandatperiode
33 José Gutiérrez Guerra 15. august 1917 12. juli 1920
34 Bautista Saavedra Mallea 28. januar 1921 3. september 1925
35 Felipe Segundo Guzmán 3. september 1925 10. januar 1926
36 Hernando Siles Reyes 10. januar 1926 28. mai 1930
37 Carlos Blanco Galindo 28. juni 1930 5. mars 1931
38 Daniel Salamanca Urey 5. mars 1931 1. desember 1934
39 José Luis Tejada Sorzano 1. desember 1934 16. mai 1936
40 David Toro Ruilova 22. mai 1936 13. juli 1937
41 Germán Busch Becerra 13. juli 1937 23. august 1939
42 Carlos Quintanilla Quiroga 23. august 1939 15. april 1940
43 Enrique Peñaranda del Castillo 15. april 1940 20. desember 1943
44 Gualberto Villarroel López 20. desember 1943 21. juli 1946
45 Néstor Guillén Olmos 21. juli 1946 17. august 1946
46 Tomás Monje Gutiérrez 17. august 1946 10. mars 1947
47 Enrique Hertzog Garaizabal 10. mars 1947 22. oktober 1949
48 Mamerto Urriolagoitia Harriague 24. oktober 1949 16. mai 1951
49 Hugo Ballivián Rojas 16. mai 1951 11. april 1952
50 Víctor Paz Estenssoro 15. april 1952 6. august 1956 første mandatperiode
51 Hernán Siles Zuazo 6. august 1956 6. august 1960 første mandatperiode
52 Víctor Paz Estenssoro 6. august 1960 6. august 1964 andre mandatperiode
53 Víctor Paz Estenssoro 6. august 1964 4. november 1964 tredje mandatperiode
54 René Barrientos Ortuño 5. november 1964 26. mai 1965 første mandatperiode
55 René Barrientos Ortuño 26. mai 1965 2. januar 1966 andre mandatperiode
56 Alfredo Ovando Candía 26. mai 1965 2. januar 1966 første mandatperiode
57 Alfredo Ovando Candía 2. januar 1966 6. august 1966 andre mandatperiode
58 René Barrientos Ortuño 6. august 1966 27. april 1969 tredje mandatperiode
59 Luis Adolfo Siles Salinas 27. april 1969 26. september 1969
60 Alfredo Ovando Candía 26. september 1969 6. oktober 1970 tredje mandatperiode
61 Juan José Torres Gonzáles 7. oktober 1970 21. august 1971
62 Hugo Banzer Suárez 21. august 1971 21. juli 1978 første mandatperiode
63 Juan Pereda Asbún 21. juli 1978 24. november 1978
64 David Padilla Arancibia 24. november 1978 8. august 1979
65 Wálter Guevara Arze 8. august 1979 1. november 1979
66 Alberto Natusch Busch 1. november 1979 16. november 1979
67 Lidia Gueiler Tejada 16. november 1979 17. juli 1980
68 Luis García Meza Tejada 17. juli 1980 4. august 1981
69 Celso Torrelio Villa 4. september 1981 21. juli 1982
70 Guido Vildoso Calderón 21. juli 1982 10. oktober 1982
71 Hernán Siles Zuazo 10. oktober 1982 6. august 1985 andre mandatperiode
72 Víctor Paz Estenssoro 6. august 1985 6. august 1989 fjerde mandatperiode
73 Jaime Paz Zamora 6. august 1989 6. august 1993
74 Gonzalo Sánchez de Lozada 6. august 1993 6. august 1997 første mandatperiode
75 Hugo Banzer Suárez 6. august 1997 7. august 2001 andre mandatperiode
76 Jorge Fernando Quiroga Ramírez 7. august 2001 6. august 2002
77 Gonzalo Sánchez de Lozada 6. august 2002 17. oktober 2003 andre mandatperiode
78 Carlos D. Mesa Gisbert 17. oktober 2003 6. juni 2005
79 Eduardo Rodríguez Veltzé 9. juni 2005 22. januar 2006
80 Juan Evo Morales Ayma 22. januar 2006