Liste over Canadas generalguvernører

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over Canadas generalguvernører

Nr. Navn Leveår Utnevnt Fratrådt
1 Charles Stanley Monck, 4. vicomte Monck (* 1819 – † 1894) 1. juli 1864 14. november 1868
2 John Young, 1. Baron Lisgar (* 1807 – † 1876) 2. februar 1869 21. juni 1872
3 Frederick Hamilton-Temple-Blackwood, 1. marki av Dufferin og Ava (* 1826 – † 1902) 25. juni 1872 22. oktober 1878
4 John Douglas Sutherland Campbell, 9. hertug av Argyll (* 1845 – † 1914) 25. november 1878 22. oktober 1883
5 Henry Petty-FitzMaurice, 5. marki av Lansdowne (* 1845 – † 1927) 23. oktober 1883 25. mai 1888
6 Frederick Stanley, 16. jarl av Derby, Lord Stanley av Preston (* 1841 – † 1908) 11. juni 1888 15. juli 1893
7 John Hamilton-Gordon, 1. marki av Aberdeen og Temair (* 1847 – † 1934) 18. september 1893 11. november 1898
8 Gilbert Elliot-Murray-Kynynmound, 4. jarl av Minto (* 1845 – † 1914) 12. november 1898 18. november 1904
9 Albert Grey, 4. Earl Grey (* 1851 – † 1917) 10. desember 1904 12. oktober 1911
10 Arthur Wilhelm, hertug av Connaught (* 1850 – † 1942) 13. oktober 1911 11. oktober 1916
11 Victor Cavendish, 9. hertug av Devonshire (* 1868 – † 1938) 11. november 1916 19. juli 1921
12 Julian Byng, vicomte Byng of Vimy (* 1862 – † 1935) 11. august 1921 29. september 1926
13 Freeman Freeman-Thomas, 1. marki av Willingdon (* 1866 – † 1941) 2. oktober 1926 16. januar 1931
14 Vere Ponsonby, 9. jarl av Bessborough (* 1880 – † 1956) 4. april 1931 29. september 1935
15 John Buchan, 1. baron Tweedsmuir (* 1875 – † 1940) 4. november 1935 11. februar 1940
16 Alexander Cambridge, 1. jarl av Athlone (* 1874 – † 1957) 21. juni 1940 16. mars 1946
17 Harold Alexander, 1. jarl Alexander av Tunis (* 1891 – † 1961) 12. april 1946 28. januar 1952
18 Vincent Massey (* 1887 – † 1967) 28. februar 1952 14. september 1959
19 Georges-Philéas Vanier (* 1888 – † 1967) 15. september 1959 5. mars 1967
20 Roland Michener (* 1900 – † 1991) 17. april 1967 13. januar 1974
21 Jules Léger (* 1913 – † 1980) 14. januar 1974 21. januar 1979
22 Edward Schreyer (* 1935) 22. januar 1979 13. mai 1984
23 Jeanne Sauvé (* 1922 – † 1993) 14. mai 1984 28. januar 1990
24 Ramon John Hnatyshyn (* 1934 – † 2002) 29. januar 1990 7. februar 1995
25 Roméo LeBlanc (* 1927) 8. februar 1995 7. oktober 1999
26 Adrienne Clarkson (* 1939) 8. oktober 1999 26. september 2005
27 Michaëlle Jean (* 1957) 27. september 2005 1. oktober 2010
28 David Lloyd Johnston (* 1941) 1. oktober 2010 fortsatt

Administratorer[rediger | rediger kilde]

I perioder hvor embetet har vært ubesatt, har følgende administrert dette: