Liste over Naurus presidenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Naurus president
Sittende
Sprent Dabwido

siden 15. november 2011
Terminlengde Tre år, kan fornyes én gang
Første embedsholder Hammer DeRoburt
31. januar 1968

Liste over Naurus presidenter dekker alle Naurus statsledere siden uavhengigheten i 1968.

Den offisielle presidentboligen var fram til 2001 Bush Lodge i Aiwo, men denne ble brent ned under demonstrasjoner mot daværende president René Harris og hans finans- og flyktningepolitikk.

Nr. Navn Innsatt Forlot stillinga
1 Hammer DeRoburt Hammer DeRoburt
(1922–1992)
31. januar 1968 22. desember 1976
2 Bernard Dowiyogo
(1946–2003)
22. desember 1976 19. april 1978
3 Lagumot Harris
(1938–1999)
19. april 1978 15. mai 1978
4 Hammer DeRoburt Hammer DeRoburt
(1922–1992)
2. termin
15. mai 1978 17. september 1986
5 Kennan Adeang
(1942–2011)
17. september 1986 1. oktober 1986
6 Hammer DeRoburt Hammer DeRoburt
(1922–1992)
3. termin
1. oktober 1986 desember 1986
7 Kennan Adeang
(1942–2011)
2. termin
desember 1986 desember 1986
8 Hammer DeRoburt Hammer DeRoburt
(1922–1992)
4. termin
desember 1986 17. august 1989
9 Kenos Aroi
(1942–1991)
17. august 1989 12. desember 1989
10 Bernard Dowiyogo
(1946–2003)
2. termin
12. desember 1989 22. november 1995
11 Lagumot Harris
(1938–1999)
2. termin
22. november 1995 11. november 1996
12 Bernard Dowiyogo
(1946–2003)
3. termin
11. november 1996 26. november 1996
13 Kennan Adeang
(1942–2011)
3. termin
26. november 1996 19. desember 1996
14 Ruben Kun
(1942–)
19. desember 1996 13. februar 1997
15 Kinza Clodumar
(1945–)
13. februar 1997 18. juni 1998
16 Bernard Dowiyogo
(1946–2003)
4. termin
18. juni 1998 27. april 1999
17 René Harris
(1947–2008)
27. april 1999 20. april 2000
18 Bernard Dowiyogo
(1946–2003)
5. termin
20. april 2000 30. mars 2001
19 René Harris
(1947–2008)
2. termin
30. mars 2001 9. januar 2003
20 Bernard Dowiyogo
(1946–2003)
6. termin
9. januar 2003 17. januar 2003
21 René Harris
(1947–2008)
3. termin
17. januar 2003 18. januar 2003
22 Bernard Dowiyogo
(1946–2003)
7. termin
18. januar 2003 10. mars 2003
(døde)
23 Derog Gioura
(1932–2008)
10. mars 2003 29. mai 2003
24 Ludwig Scotty Ludwig Scotty
(1948–)
29. mai 2003 8. august 2003
25 René Harris
(1947–2008)
4. termin
8. august 2003 22. juni 2004
26 Ludwig Scotty Ludwig Scotty
(1948–)
2. termin
22. juni 2004 19. desember 2007
27 Marcus Stephen Marcus Stephen
(1969–)
19. desember 2007 10. november 2011
28 Frederick Pitcher
(1967–)
10. november 2011 15. november 2011
29 Sprent Dabwido
(1972–)
15. november 2011 Nåværende