Liste over Jordans statsministre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over Jordans statsministre gir en oversikt over Jordans statsministre fra 1921 og frem til i dag.

Bilde Navn Livsløp Tiltredelse Avgang Tilknytning
Emiratet Transjordan (1921-1946)
Rashid Tali’a 1876–1926 11. april 1921 15. august 1921 Independence Party
Mazhar Raslan
(1. periode)
 ? 15. august 1921 10. mars 1922 partiløs
Rida pasha alrikabi.jpg 'Ali Rida Basha al-Rikabi
(1. periode)
1864–1943 10. mars 1922 11. februar 1923 militær
Mazhar Raslan
(2. periode, sittende)
 ? 1. februar 1923 5. september 1923 partiløs
Hasan Khalid Abu al-Huda
(1. periode)
1871-1936 5. september 1923 3. mars 1924 partiløs
Rida pasha alrikabi.jpg 'Ali Rida Basha al-Rikabi
(2. periode)
1864–1943 3. mars 1924 26. juni 1926
Hasan Khalid Abu al-Huda
(2. periode)
1871-1936 26. juni 1926 22. februar 1931 partiløs
Abdallah Sarraj  ? 22. februar 1931 18. oktober 1933
Ibrahim Hashem
(1. periode)
1878-1958 18. oktober 1933 28. september 1938 partiløs
Tawfik Abu al-Huda
(1. periode)
1894–1956 28. september 1938 15. oktober 1944 partiløs
Sameer al-Rifai
(1. periode)
1901-1965 15. oktober 1944 19. mai 1945 partiløs
Ibrahim Hashem
(2. periode)
1878-1958 19. mai 1945 25. februar 1946 partiløs
Det hasjimittiske kongeriket Jordan (1946–)
Ibrahim Hashem
(2. periode)
1878-1958 25. mai 1946 4. februar 1947 partiløs
Samir al-Rifai
(2. periode)
1901-1965 4. februar 1947 28. desember 1947 partiløs
Tawfik Abu al-Huda
(2. periode)
1894–1956 28. desember 1947 12. april 1950 partiløs
Said-al-mufti.jpg Sa`id al-Mufti
(1. periode)
1898–1989 12. april 1950 4. desember 1950 partiløs
Sameer al-Rifai
(3. periode)
1901-1965 4. desember 1950 25. juli 1951 partiløs
Tawfik Abu al-Huda
(3. periode)
1894–1956 25. juli 1951 5. mai 1953 partiløs
Fawzi al-Mulki 1910–1962 5. mai 1953 4. mai 1954 partiløs
Tawfik Abu al-Huda
(4. periode)
1894–1956 4. mai 1954 30. mai 1955 partiløs
Said-al-mufti.jpg Sa`id al-Mufti
(2. periode)
1898–1989 30. mai 1955 15. desember 1955 partiløs
Hazza Al-Majali
(1. periode)
1919-1960 15. desember 1955 21. desember 1955 partiløs
Ibrahim Hashem
(3. periode, sittende)
1878-1958 21. desember 1955 8. januar 1956 partiløs
Sameer al-Rifai
(4. periode)
1901-1965 8. januar 1956 22. mai 1956 partiløs
Said-al-mufti.jpg Sa`id al-Mufti
(3. periode)
1898–1989 22. mai 1956 1. juli 1956 partiløs
Ibrahim Hashem
(4. periode)
1878-1958 1. juli 1956 29. oktober 1956 partiløs
Sulayman Nabulsi.jpg Sulayman al-Nabulsi 1908-1976 29. oktober 1956 13. april 1957 National Socialist Party
Abdelhalim al-Nimr  ? 13. april 1957 15. april 1957 National Socialist Party
Hussein al-Jalidi 1895-1962 15. april 1957 24. april 1957 partiløs
Ibrahim Hashem
(5. periode)
1878-1958 24. april 1957 18. mai 1958 partiløs
Sameer al-Rifai
(5. periode)
1901-1965 18. mai 1958 6. mai 1959 partiløs
Hazza` al-Majali
(2. periode)
1919-1960 6. mai 1959 29. august 1960 partiløs
Bahjat Talhouni.JPG Bahjat al-Talhouni
(1. periode)
1913-1994 29. august 1960 28. januar 1962 partiløs
وصفي التل و حيدر محمود.jpg Wasfi al-Tal
(1. periode)
1919-1971 28. januar 1962 27. mars 1963 partiløs
Sameer al-Rifai
(6. periode)
1901-1965 27. mars 1963 21. april 1963 partiløs
Hussein ibn Nasser
(1. periode)
1902-1982 21. april 1963 6. juli 1964 partiløs
Bahjat Talhouni.JPG Bahjat al-Talhouni
(2. periode)
1913-1994 6. juli 1964 14. februar 1965 partiløs
وصفي التل و حيدر محمود.jpg Wasfi al-Tal
(2. periode)
1919-1971 14. februar 1965 4. mars 1967 partiløs
Hussein ibn Nasser
(2. periode)
1902-1982 4. mars 1967 23. april 1967 partiløs
Saad Jumaa 1915-1979 23. april 1967 7. oktober 1967 partiløs
Bahjat Talhouni.JPG Bahjat al-Talhouni
(3. periode)
1913-1994 7. oktober 1967 24. mars 1969 partiløs
Abdelmunim al-Rifai
(2. periode)
1917-1985 24. mars 1969 13. august 1969 partiløs
Bahjat Talhouni.JPG Bahjat al-Talhouni
(4. periode)
1913-1994 13. august 1969 27. juni 1970 partiløs
Abdelmunim al-Rifai
(2. periode)
1917-1985 27. juni 1970 16. september 1970 partiløs
Muhammad Daoud  ? 16. september 1970 26. september 1970 partiløs
Ahmad Toukan 1903–1981 26. september 1970 28. oktober 1970 partiløs
وصفي التل و حيدر محمود.jpg Wasfi al-Tal
(3. periode)
1919-1971 28. oktober 1970 29. november 1971 partiløs
Ahmad al-Lawzi 1925– 29. november 1971 26. mai 1973 partiløs
Zaid al-Rifai
(1. periode)
1936– 26. mai 1973 13. juli 1976 partiløs
Mudar Badran
(1. periode)
1934– 13. juli 1976 19. desember 1979 partiløs
Abdelhamid Sharaf 1939-1980 10. desember 1979 3. juli 1980 partiløs
Kassim al-Rimawi 1918-1982 3. juli 1980 28. august 1980 partiløs
Mudar Badran
(2. periode)
1934– 28. august 1980 10. januar 1984 partiløs
Ahmad Obeidat 1938– 10. januar 1984 4. april 1985 partiløs
Zaid al-Rifai
(2. periode)
1936– 4. april 1985 27. april 1989 partiløs
Zaid ibn Shaker
(1. periode)
1934-2002 27. april 1989 4. desember 1989 partiløs
Mudar Badran
(3. periode)
1934– 4. desember 1989 19. juni 1991 partiløs
Taher al-Masri
(1. periode)
1942– 19. juni 1991 21. november 1991 partiløs
Zaid ibn Shaker
(2. periode)
1934-2002 21. november 1991 29. mai 1993 partiløs
Abdelsalam al-Majali
(1. periode)
1949– 29. mai 1993 7. januar 1995 partiløs
Zaid ibn Shaker
(3. periode)
1934-2002 7. januar 1995 4. februar 1996 partiløs
Abdelkarim al-Kabariti 1949– 4. februar 1996 9. mars 1997 partiløs
Abdelsalam al-Majali
(2. periode)
1925– 9. mars 1997 20. august 1998 partiløs
Fayez al-Tarawneh 1971– 20. august 1998 4. mars 1999 partiløs
Abdelraouf al-Rawabdeh 1939– 4. mars 1999 19. juni 2000 partiløs
Ali Abu al-Ragheb 1946– 19. juni 2000 2. oktober 2003 partiløs
Faisal al-Fayez 1952– 25. oktober 2003 6. april 2005 partiløs
Adnan Badran 1935– 6. april 2005 27. november 2005 partiløs
Marouf al-Bakhit
(1. periode)
1947– 27. november 2005 25. november 2007 partiløs
NaderalDahabi.jpg Nader al-Dahabi 1946- 25. november 2007 14. desember 2009 partiløs
Samir Rifai.jpg Samir Rifai 1966- 14. desember 2009 9. februar 2011 partiløs
Marouf al-Bakhit
(2. periode)
1947- 9. februar 2009 partiløs