Liste over stater

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er en liste over stater per september 2012, det vil si selvstendige politiske enheter i det internasjonale systemet, som oppfyller Montevideo-konvensjonen og er anerkjent av minst én annen stat. Se også listen over FNs medlemsland.

Palestina og Vest-Sahara er ikke med på denne listen, ettersom de er under fremmed okkupasjon.[1][2] Somaliland er heller ikke tatt med, siden det ikke er anerkjent av noen andre stater.[3]


Innhold: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Se også Eksterne lenker

A[rediger | rediger kilde]

Stat Hovedstad Areal km² Innbyggere
antall
Innbyggere
per km²
Abkhasia Sukhumi 3&503&8600&8 600 3&505&320000&320 000 3&501&37.2&37,2
Afghanistan Kabul 3&505&652230&652 230 3&507&33400000&33 400 000 3&501&44.6&44,6
Albania Tirana 3&504&28748&28 748 3&506&2800000&2 800 000 3&502&104.17&104,17
Algerie Algier 3&506&2381741&2 381 741 3&507&37400000&37 400 000 3&501&14.5&14,5
Andorra Andorra la Vella 3&502&468&468 3&504&85000&85 000 3&502&181.6&181,6
Angola Luanda 3&506&1246700&1 246 700 3&507&20900000&20 900 000 3&501&10.5&10,5
Antigua og Barbuda Saint John's 3&502&443&443 3&504&87000&87 000 3&502&196.4&196,4
Argentina Buenos Aires 3&506&2780400&2 780 400 3&507&40800000&40 800 000 3&501&14.9&14,9
Armenia Jerevan 3&504&29743&29 743 3&506&3300000&3 300 000 3&501&99.7&99,7
Aserbajdsjan Baku 3&504&86600&86 600 3&506&9300000&9 300 000 3&501&96.7&96,7
Australia Canberra 3&506&7741220&7 741 220 3&507&22000000&22 000 000 3&500&2.8&2,8

B[rediger | rediger kilde]

Stat Hovedstad Areal km² Innbyggere
antall
Innbyggere
per km²
Bahamas Nassau 3&504&13880&13 880 3&505&400000&400 000 3&501&22.3&22,3
Bahrain Manama 3&502&760&760 3&506&1300000&1 300 000 3&502&971.1&971,1
Bangladesh Dhaka 3&505&143998&143 998 3&508&152900000&152 900 000 3&503&1084.2&1 084,2
Barbados Bridgetown 3&502&430&430 3&505&286000&286 000 3&502&665.1&665,1
Belgia Brussel 3&504&30528&30 528 3&507&11100000&11 100 000 3&502&341.4&341,4
Belize Belmopan 3&504&22966&22 966 3&505&315000&315 000 3&501&13.7&13,7
Benin Porto-Novo 3&505&112622&112 622 3&506&9400000&9 400 000 3&501&80.4&80,4
Bhutan Thimpu 3&504&38394&38 394 3&505&700000&700 000 3&501&18.2&18,2
Bolivia Sucre 3&506&1098581&1 098 581 3&507&10800000&10 800 000 3&500&9.1&9,1
Bosnia-Hercegovina Sarajevo 3&504&51197&51 197 3&506&3800000&3 800 000 3&501&90.3&90,3
Botswana Gaborone 3&505&581730&581 730 3&506&1900000&1 900 000 3&500&3.5&3,5
Brasil Brasília 3&506&8514877&8 514 877 3&508&194300000&194 300 000 3&501&23.6&23,6
Brunei Bandar Seri Begawan 3&503&5765&5 765 3&505&400000&400 000 3&501&68.5&68,5
Bulgaria Sofia 3&505&110879&110 879 3&506&7200000&7 200 000 3&501&64.5&64,5
Burkina Faso Ouagadougou 3&505&274200&274 200 3&507&17500000&17 500 000 3&501&59.2&59,2
Burundi Bujumbura 3&504&27830&27 830 3&507&10600000&10 600 000 3&502&354.4&354,4

C[rediger | rediger kilde]

Stat Hovedstad Areal km² Innbyggere
antall
Innbyggere
per km²
Canada Ottawa 3&506&9984670&9 984 670 3&507&34900000&34 900 000 3&500&3.4&3,4
Chile Santiago de Chile 3&505&756102&756 102 3&507&17400000&17 400 000 3&501&22.1&22,1
Colombia Bogotá 3&506&1138910&1 138 910 3&507&47400000&47 400 000 3&501&38.8&38,8
Costa Rica San José 3&504&51100&51 100 3&506&4500000&4 500 000 3&501&88.4&88,4
Cuba Havanna 3&505&110860&110 860 3&507&11200000&11 200 000 3&502&103.5&103,5

D[rediger | rediger kilde]

Stat Hovedstad Areal km² Innbyggere
antall
Innbyggere
per km²
Danmark
. . med Færøyene (FO)
. . og Grønland (GL)


København
* Thorshavn
* Nuuk


3&504&43094&43 094
3&503&1393&1 393 FO
3&506&2166086&2 166 086 GL
3&506&2210573&2 210 573 tot.
3&506&5516000&5 516 000 
3&504&49000&49 000 FO
3&504&57500&57 500 GL
3&506&5622500&5 622 500  tot.
3&502&128&128 
3&501&35.2&35,2 FO
3&498&0.03&0,03 GL
3&500&2.5&2,5 tot.
De forente arabiske emirater Abu Dhabi 3&504&83600&83 600 3&506&8100000&8 100 000 3&501&95.5&95,5
Den demokratiske republikken Kongo Kinshasa 3&506&2344858&2 344 858 3&507&69100000&69 100 000 3&501&30.2&30,2
Den dominikanske republikk Santo Domingo 3&504&48670&48 670 3&507&10100000&10 100 000 3&502&201.8&201,8
Den sentralafrikanske republikk Bangui 3&505&622984&622 984 3&506&4600000&4 600 000 3&500&7.8&7,8
Djibouti Djibouti 3&504&23200&23 200 3&505&900000&900 000 3&501&31.9&31,9
Dominica Roseau 3&502&751&751 3&504&73000&73 000 3&501&97.2&97,2

E[rediger | rediger kilde]

Stat Hovedstad Areal km² Innbyggere
antall
Innbyggere
per km²
Ecuador Quito 3&505&283561&283 561 3&507&14900000&14 900 000 3&501&52.2&52,2
Egypt Kairo 3&506&1001450&1 001 450 3&507&82300000&82 300 000 3&501&80.4&80,4
Ekvatorial-Guinea Malabo 3&504&28051&28 051 3&505&700000&700 000 3&501&23.2&23,2
Elfenbenskysten Yamoussoukro 3&505&322463&322 463 3&507&20600000&20 600 000 3&501&65.3&65,3
El Salvador San Salvador 3&504&21041&21 041 3&506&6300000&6 300 000 3&502&287.6&287,6
Eritrea Asmara 3&505&117600&117 600 3&506&5600000&5 600 000 3&501&49.3&49,3
Estland Tallinn 3&504&45228&45 228 3&506&1300000&1 300 000 3&501&28.5&28,5
Etiopia Addis Abeba 3&506&1104300&1 104 300 3&507&87000000&87 000 000 3&501&79.7&79,7

F[rediger | rediger kilde]

Stat Hovedstad Areal km² Innbyggere
antall
Innbyggere
per km²
Fiji Suva 3&504&18274&18 274 3&505&800000&800 000 3&501&47.9&47,9
Filippinene Manila 3&505&300000&300 000 3&507&96200000&96 200 000 3&502&333&333
Finland Helsinki 3&505&338145&338 145 3&506&5400000&5 400 000 3&501&15.5&15,5
Frankrike Paris 3&505&551500&551 500 3&507&63600000&63 600 000 3&502&113.9&113,9

G[rediger | rediger kilde]

Stat Hovedstad Areal km² Innbyggere
antall
Innbyggere
per km²
Gabon Libreville 3&505&267667&267 667 3&506&1600000&1 600 000 3&500&5.8&5,8
Gambia Banjul 3&504&11295&11 295 3&506&1800000&1 800 000 3&502&161.5&161,5
Georgia Tbilisi 3&504&69700&69 700 3&506&4500000&4 500 000 3&501&66&66
Ghana Accra 3&505&238533&238 533 3&507&25500000&25 500 000 3&502&100.2&100,2
Grenada St. George's 3&502&344&344 3&505&108000&108 000 3&502&314&314
Guatemala Guatemala by 3&505&108889&108 889 3&507&15000000&15 000 000 3&502&124.4&124,4
Guinea Conakry 3&505&245857&245 857 3&507&11500000&11 500 000 3&501&42&42
Guinea-Bissau Bissau 3&504&36125&36 125 3&506&1600000&1 600 000 3&501&43.3&43,3
Guyana Georgetown 3&505&214969&214 969 3&505&800000&800 000 3&500&3.5&3,5

H[rediger | rediger kilde]

Stat Hovedstad Areal km² Innbyggere
antall
Innbyggere
per km²
Haiti Port-au-Prince 3&504&27750&27 750 3&507&10300000&10 300 000 3&502&350.3&350,3
Hellas Athen 3&505&131957&131 957 3&507&10800000&10 800 000 3&501&81.5&81,5
Honduras Tegucigalpa 3&505&112090&112 090 3&506&8400000&8 400 000 3&501&71.3&71,3
Hviterussland Minsk 3&505&207600&207 600 3&506&9500000&9 500 000 3&501&46.3&46,3

I[rediger | rediger kilde]

Stat Hovedstad Areal km² Innbyggere
antall
Innbyggere
per km²
India New Delhi 3&506&3287263&3 287 263 3&509&1259700000&1 259 700 000 3&502&356.9&356,9
Indonesia Jakarta 3&506&1904569&1 904 569 3&508&241000000&241 000 000 3&502&127.6&127,6
Irak Bagdad 3&505&438317&438 317 3&507&33700000&33 700 000 3&501&67.7&67,7
Iran Teheran 3&506&1648195&1 648 195 3&507&78900000&78 900 000 3&501&46.7&46,7
Irland Dublin 3&504&70273&70 273 3&506&4700000&4 700 000 3&501&65.8&65,8
Island Reykjavík 3&505&103000&103 000 3&505&309000&309 000 3&500&3&3
Israel Jerusalem 3&504&22072&22 072 3&506&7900000&7 900 000 3&502&333.2&333,2
Italia Roma 3&505&301340&301 340 3&507&60900000&60 900 000 3&502&192.8&192,8

J[rediger | rediger kilde]

Stat Hovedstad Areal km² Innbyggere
antall
Innbyggere
per km²
Jamaica Kingston 3&504&10991&10 991 3&506&2700000&2 700 000 3&502&259&259
Japan Tokyo 3&505&377915&377 915 3&508&127600000&127 600 000 3&502&335.5&335,5
Jemen Sanaá 3&505&527968&527 968 3&507&25600000&25 600 000 3&501&44.5&44,5
Jordan Amman 3&504&89342&89 342 3&506&6300000&6 300 000 3&501&71.7&71,7

K[rediger | rediger kilde]

Stat Hovedstad Areal km² Innbyggere
antall
Innbyggere
per km²
Kambodsja Phnom Penh 3&505&181035&181 035 3&507&15000000&15 000 000 3&501&79.8&79,8
Kamerun Yaoundé 3&505&475440&475 440 3&507&20900000&20 900 000 3&501&40.6&40,6
Kapp Verde Praia 3&503&4033&4 033 3&505&509000&509 000 3&502&126.2&126,2
Kasakhstan Astana 3&506&2724900&2 724 900 3&507&16800000&16 800 000 3&500&5.7&5,7
Kenya Nairobi 3&505&580367&580 367 3&507&43900000&43 900 000 3&501&69&69
Folkerepublikken Kina Beijing 3&506&9596961&9 596 961 3&509&1358100000&1 358 100 000 3&502&138.6&138,6
Kirgisistan Bisjkek 3&505&199951&199 951 3&506&5700000&5 700 000 3&501&27.6&27,6
Kiribati South Tarawa 3&502&811&811 3&505&100000&100 000 3&502&122.1&122,1
Komorene Moroni 3&503&2235&2 235 3&505&800000&800 000 3&502&345.9&345,9
Republikken Kongo Brazzaville 3&505&342000&342 000 3&506&4200000&4 200 000 3&501&12.1&12,1
Kosovo Priština 3&504&10887&10 887 3&506&2300000&2 300 000 3&502&166.7&166,7
Kroatia Zagreb 3&504&56594&56 594 3&506&4300000&4 300 000 3&501&79.3&79,3
Kuwait Kuwait (by) 3&504&17818&17 818 3&506&2900000&2 900 000 3&502&156.5&156,5
Kypros Nikosia 3&503&9251&9 251 3&506&1200000&1 200 000 3&502&119.2&119,2

L[rediger | rediger kilde]

Stat Hovedstad Areal km² Innbyggere
antall
Innbyggere
per km²
Laos Vientiane 3&505&236800&236 800 3&506&6500000&6 500 000 3&501&26.9&26,9
Latvia Riga 3&504&64589&64 589 3&506&2000000&2 000 000 3&501&34.3&34,3
Lesotho Maseru 3&504&30355&30 355 3&506&2200000&2 200 000 3&501&63.3&63,3
Libanon Beirut 3&504&10400&10 400 3&506&4300000&4 300 000 3&502&396.6&396,6
Liberia Monrovia 3&505&111369&111 369 3&506&4200000&4 200 000 3&501&33.1&33,1
Libya Tripoli 3&506&1759540&1 759 540 3&506&6500000&6 500 000 3&500&3.7&3,7
Liechtenstein Vaduz 3&502&160&160 3&504&36500&36 500 3&502&218.8&218,8
Litauen Vilnius 3&504&65300&65 300 3&506&3043000&3 043 000 3&501&50.3&50,3
Luxembourg Luxembourg 3&503&2586&2 586 3&505&500000&500 000 3&502&192.6&192,6

M[rediger | rediger kilde]

Stat Hovedstad Areal km² Innbyggere
antall
Innbyggere
per km²
Madagaskar Antananarivo 3&505&587041&587 041 3&507&21900000&21 900 000 3&501&36.3&36,3
Makedonia Skopje 3&504&25713&25 713 3&506&2100000&2 100 000 3&501&80.6&80,6
Malawi Lilongwe 3&505&118484&118 484 3&507&15900000&15 900 000 3&502&130.4&130,4
Malaysia Kuala Lumpur 3&505&329847&329 847 3&507&29000000&29 000 000 3&501&85.7&85,7
Maldivene Malé 3&502&298&298 3&505&300000&300 000 3&503&1328.9&1 328,9
Mali Bamako 3&506&1240192&1 240 192 3&507&16000000&16 000 000 3&501&11.1&11,1
Malta Valletta 3&502&316&316 3&505&407000&407 000 3&503&1288&1 288
Marokko Rabat 3&505&446550&446 550 3&507&32600000&32 600 000 3&501&70.8&70,8
Marshalløyene Majuro 3&502&181&181 3&504&55000&55 000 3&502&364.6&364,6
Mauritania Nouakchott 3&506&1030700&1 030 700 3&506&3600000&3 600 000 3&500&3.1&3,1
Mauritius Port Louis 3&503&2040&2 040 3&506&1300000&1 300 000 3&502&634.3&634,3
Mexico Mexico by 3&506&1964375&1 964 375 3&508&116100000&116 100 000 3&501&57.3&57,3
Mikronesiaføderasjonen Palikir 3&502&702&702 3&505&107000&107 000 3&502&152.4&152,4
Moldova Chișinău 3&504&33851&33 851 3&506&4100000&4 100 000 3&502&127.5&127,5
Monaco Monaco 3&500&2&2 3&504&35900&35 900 3&504&15250&15 250
Mongolia Ulan Bator 3&506&1564116&1 564 116 3&506&2900000&2 900 000 3&500&2&2
Montenegro Podgorica 3&504&13812&13 812 3&505&667000&667 000 3&501&48.3&48,3
Mosambik Maputo 3&505&799380&799 380 3&507&23700000&23 700 000 3&501&27.6&27,6
Myanmar Naypyidaw 3&505&676578&676 578 3&507&54600000&54 600 000 3&501&78.9&78,9

N[rediger | rediger kilde]

Stat Hovedstad Areal km² Innbyggere
antall
Innbyggere
per km²
Namibia Windhoek 3&505&824292&824 292 3&506&2400000&2 400 000 3&500&2.6&2,6
Nauru Yaren 3&501&21&21 3&504&10000&10 000 3&502&442.9&442,9
Nederland Amsterdam 3&504&41543&41 543 3&507&16700000&16 700 000 3&502&404&404
Nepal Katmandu 3&505&147181&147 181 3&507&30900000&30 900 000 3&502&196.7&196,7
New Zealand Wellington 3&505&267710&267 710 3&506&4400000&4 400 000 3&501&15.9&15,9
Nicaragua Managua 3&505&130730&130 730 3&506&6000000&6 000 000 3&501&46&46
Niger Niamey 3&506&1267000&1 267 000 3&507&16300000&16 300 000 3&501&12.5&12,5
Nigeria Lagos 3&505&923768&923 768 3&508&170100000&170 100 000 3&502&164.8&164,8
Nord-Korea P'yŏngyang 3&505&120538&120 538 3&507&24600000&24 600 000 3&502&188.8&188,8
Nord-Kypros Lefkoşa 3&503&3355&3 355 3&505&265000&265 000 3&501&76.5&76,5
Norge Oslo 3&505&323802&323 802 3&506&5000000&5 000 000 3&501&14.4&14,4

O[rediger | rediger kilde]

Stat Hovedstad Areal km² Innbyggere
antall
Innbyggere
per km²
Oman Muskat 3&505&309501&309 501 3&506&2773479&2 773 479 3&500&9.2&9,2

P[rediger | rediger kilde]

Stat Hovedstad Areal km² Innbyggere
antall
Innbyggere
per km²
Pakistan Islamabad 3&505&796095&796 095 3&508&180400000&180 400 000 3&502&231.6&231,6
Palau Melekeok 3&502&459&459 3&504&21000&21 000 3&501&45.8&45,8
Panama Panama by 3&504&75420&75 420 3&506&3600000&3 600 000 3&501&45.2&45,2
Papua Ny-Guinea Port Moresby 3&505&462840&462 840 3&506&7000000&7 000 000 3&501&13.1&13,1
Paraguay Asunción 3&505&406752&406 752 3&506&6700000&6 700 000 3&501&15.7&15,7
Peru Lima 3&506&1285216&1 285 216 3&507&30100000&30 100 000 3&501&23.3&23,3
Polen Warszawa 3&505&312685&312 685 3&507&38200000&38 200 000 3&502&123&123
Portugal Lisboa 3&504&92090&92 090 3&507&10600000&10 600 000 3&502&116.6&116,6

Q[rediger | rediger kilde]

Stat Hovedstad Areal km² Innbyggere
antall
Innbyggere
per km²
Qatar Doha 3&504&11586&11 586 3&506&1900000&1 900 000 3&501&72.6&72,6

R[rediger | rediger kilde]

Stat Hovedstad Areal km² Innbyggere
antall
Innbyggere
per km²
Romania Bukarest 3&505&238391&238 391 3&507&21400000&21 400 000 3&501&92.1&92,1
Russland Moskva 3&507&17098242&17 098 242 3&508&143200000&143 200 000 3&500&8.2&8,2
Rwanda Kigali 3&504&26338&26 338 3&507&10800000&10 800 000 3&502&419.8&419,8

S[rediger | rediger kilde]

Stat Hovedstad Areal km² Innbyggere
antall
Innbyggere
per km²
Saint Kitts og Nevis Basseterre 3&502&261&261 3&504&50000&50 000 3&502&191.6&191,6
Saint Lucia Castries 3&502&616&616 3&505&161000&161 000 3&502&261.4&261,4
Saint Vincent og Grenadinene Kingstown 3&502&389&389 3&505&104000&104 000 3&502&267.4&267,4
Salomonøyene Honiara 3&504&28896&28 896 3&505&559000&559 000 3&501&19.3&19,3
Samoa Apia 3&503&2831&2 831 3&505&192000&192 000 3&501&67.8&67,8
San Marino San Marino (by) 3&501&61&61 3&504&32300&32 300 3&502&508.2&508,2
São Tomé og Príncipe São Tomé 3&502&964&964 3&505&176000&176 000 3&502&182.6&182,6
Saudi-Arabia Riad 3&506&2149690&2 149 690 3&507&28700000&28 700 000 3&501&12&12
Senegal Dakar 3&505&196722&196 722 3&507&13100000&13 100 000 3&501&62.6&62,6
Serbia Beograd 3&504&77474&77 474 3&506&7100000&7 100 000 3&501&94.8&94,8
Seychellene Victoria 3&502&455&455 3&504&88000&88 000 3&502&193.4&193,4
Sierra Leone Freetown 3&504&71740&71 740 3&506&6100000&6 100 000 3&501&83.1&83,1
Singapore Singapore 3&502&687&687 3&506&5300000&5 300 000 3&503&6744.6&6 744,6
Slovakia Bratislava 3&504&49035&49 035 3&506&5400000&5 400 000 3&502&111.6&111,6
Slovenia Ljubljana 3&504&20273&20 273 3&506&2100000&2 100 000 3&501&98.8&98,8
Somalia Mogadishu 3&505&637657&637 657 3&507&10100000&10 100 000 3&501&15.9&15,9
Spania Madrid 3&505&505370&505 370 3&507&46200000&46 200 000 3&501&92&92
Sri Lanka Colombo 3&504&65610&65 610 3&507&21200000&21 200 000 3&502&327.9&327,9
Storbritannia London 3&505&243610&243 610 3&507&63200000&63 200 000 3&502&255.9&255,9
Sudan Khartoum 3&506&1886068&1 886 068 3&507&33500000&33 500 000 3&501&18.9&18,9
Surinam Paramaribo 3&505&163820&163 820 3&505&500000&500 000 3&500&3&3
Sveits Bern 3&504&41277&41 277 3&506&8000000&8 000 000 3&502&184.7&184,7
Sverige Stockholm 3&505&450295&450 295 3&506&9500000&9 500 000 3&501&20.2&20,2
Swaziland Mbabane 3&504&17364&17 364 3&506&1200000&1 200 000 3&501&78&78
Syria Damaskus 3&505&185180&185 180 3&507&22500000&22 500 000 3&502&119.9&119,9
Sør-Afrika Pretoria 3&506&1219090&1 219 090 3&507&51100000&51 100 000 3&501&40.3&40,3
Sør-Korea Seoul 3&504&99720&99 720 3&507&48900000&48 900 000 3&502&487.7&487,7
Sør-Ossetia Tskhinvali 3&503&3885&3 885 3&504&75000&75 000 3&501&19.3&19,3
Sør-Sudan Juba 3&505&619745&619 745 3&506&9400000&9 400 000 3&500&9.1&9,1

T[rediger | rediger kilde]

Stat Hovedstad Areal km² Innbyggere
antall
Innbyggere
per km²
Tadsjikistan Dusjanbe 3&505&143100&143 100 3&506&7100000&7 100 000 3&501&52.3&52,3
Taiwan eller offisielt: Republikken Kina Taipei 3&504&35980&35 980 3&507&23300000&23 300 000 3&502&639.9&639,9
Tanzania Dodoma 3&505&947300&947 300 3&507&47700000&47 700 000 3&501&44.2&44,2
Thailand Bangkok 3&505&513120&513 120 3&507&69900000&69 900 000 3&502&130.7&130,7
Togo Lomé 3&504&56785&56 785 3&506&6000000&6 000 000 3&502&116&116
Tonga Nuku'alofa 3&502&747&747 3&505&123000&123 000 3&502&164.7&164,7
Transnistria Tiraspol 3&503&3567&3 567 3&505&555347&555 347 3&502&155.7&155,7
Trinidad og Tobago Port of Spain 3&503&5128&5 128 3&506&1300000&1 300 000 3&502&239.7&239,7
Tsjad N'Djamena 3&506&1284000&1 284 000 3&507&11800000&11 800 000 3&500&8.2&8,2
Tsjekkia Praha 3&504&78867&78 867 3&507&10500000&10 500 000 3&502&129.4&129,4
Tunisia Tunis 3&505&163610&163 610 3&507&10800000&10 800 000 3&501&64.7&64,7
Turkmenistan Asjkhabad 3&505&488100&488 100 3&506&5200000&5 200 000 3&501&10.1&10,1
Tuvalu Funafuti 3&501&26&26 3&504&10500&10 500 3&502&403.8&403,8
Tyrkia Ankara 3&505&783562&783 562 3&507&74900000&74 900 000 3&501&99.3&99,3
Tyskland Berlin 3&505&357121&357 121 3&507&81800000&81 800 000 3&502&230.5&230,5

U[rediger | rediger kilde]

Stat Hovedstad Areal km² Innbyggere
antall
Innbyggere
per km²
Uganda Kampala 3&505&241038&241 038 3&507&35600000&35 600 000 3&502&138.6&138,6
USA Washington, D.C. 3&506&9826675&9 826 675 3&508&313900000&313 900 000 3&501&31.6&31,6
Ukraina Kiev 3&505&603550&603 550 3&507&45600000&45 600 000 3&501&75.2&75,2
Ungarn Budapest 3&504&93028&93 028 3&506&9900000&9 900 000 3&502&107.4&107,4
Uruguay Montevideo 3&505&176215&176 215 3&506&3400000&3 400 000 3&501&19.9&19,9
Usbekistan Tasjkent 3&505&447400&447 400 3&507&29800000&29 800 000 3&501&62.3&62,3

V[rediger | rediger kilde]

Stat Hovedstad Areal km² Innbyggere
antall
Innbyggere
per km²
Vanuatu Port Vila 3&504&12189&12 189 3&505&222000&222 000 3&501&18.2&18,2
Vatikanstaten Vatikanstaten 3&502&829&829 3&499&0.44&0,44 3&503&1884.1&1 884,1
Venezuela Caracas 3&505&912050&912 050 3&507&29700000&29 700 000 3&501&29.8&29,8
Vietnam Hanoi 3&505&331210&331 210 3&507&89000000&89 000 000 3&502&270.4&270,4

Z[rediger | rediger kilde]

Stat Hovedstad Areal km² Innbyggere
antall
Innbyggere
per km²
Zambia Lusaka 3&505&752618&752 618 3&507&13700000&13 700 000 3&501&17.9&17,9
Zimbabwe Harare 3&505&390757&390 757 3&507&12600000&12 600 000 3&501&29.8&29,8

Ø[rediger | rediger kilde]

Stat Hovedstad Areal km² Innbyggere
antall
Innbyggere
per km²
Østerrike Wien 3&504&83871&83 871 3&506&8500000&8 500 000 3&501&97.9&97,9
Øst-Timor Dili 3&504&14874&14 874 3&506&1100000&1 100 000 3&501&77.7&77,7

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Soroeta Liceras, Juan (6. oktober 2011). «Palestine and Western Sahara». Pambazuka. Besøkt 14. mars 2012. 
  2. ^ Khoury, Rana B. (15. juni 2001). «Western Sahara and Palestine: A Comparative Study of Colonialisms, Occupations, and Nationalisms». British Society for Middle Eastern Studies. Besøkt 14. mars 2012. 
  3. ^ «Svar på eit skriftleg spørsmål om Somaliland». Utenriksdepartementet. 14. desember 2007. Besøkt 14. mars 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]