Liste over stortingsrepresentanter 2021–2025

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Coat of Arms of Norway.svg
Norges politiske system



Liste over alle stortingrepresentanter i perioden 2021 til 2025 Listen omfatter alle som ble valgt til Stortinget ved stortingsvalget 2021, 13. september 2021.

Det er totalt 169[1] representanter. Det ble valgt 150 distriktsmandater i tillegg til ett utjevningsmandat fra hvert fylke (i alt 19). I henhold til Grunnlovens paragraf 68, tiltrer de nye stortingsrepresentantene den første «søgnedagen» (virkedagen) i oktober, altså fredag 1. oktober 2021.

Representanter[rediger | rediger kilde]

Kolonne 2 angir rekkefølgen innen det enkelte fylke. «Utj» betyr utjevningsmandat.

Gro-Anita Mykjåland er valgt inn i to fylker og skal etter valgloven sjøl bestemme hvilket hun foretrekker.

Fintelling pågår ennå. Endelig kåring av utjevningsmandater skjer i møte i riksvalgstyret 28. september.

Sete Navn Parti Valgkrets Merknad/Supleant
1 1 Mørland, Tellef IngeTellef Inge Mørland Ap Aust-Agder
2 2 Harberg, SveinSvein Harberg H Aust-Agder
3 3 Mykjåland, Gro-AnitaGro-Anita Mykjåland Sp Aust-Agder
4 Utj Nilsen, Marius ArionMarius Arion Nilsen Frp Aust-Agder
5 1 Biktjørn Foss, Ingunn AliceIngunn Alice Biktjørn Foss H Vest-Agder
6 2 Henriksen, KariKari Henriksen Ap Vest-Agder
7 3 Ropstad, Kjell IngolfKjell Ingolf Ropstad KrF Vest-Agder
8 4 Meininger Saudland, GisleGisle Meininger Saudland Frp Vest-Agder
9 5 Gro-Anita Mykjåland Sp Vest-Agder
10 Utj Wetrhus Thorsvik, IngvildIngvild Wetrhus Thorsvik V Vest-Agder
11 1 Sanner, Jan ToreJan Tore Sanner H Akershus
12 2 Huitfeldt, AnnikenAnniken Huitfeldt Ap Akershus
13 3 Wilhelmsen Trøen, ToneTone Wilhelmsen Trøen H Akershus
14 4 Myrli, SverreSverre Myrli Ap Akershus
15 5 Limi, Hans AndreasHans Andreas Limi Frp Akershus
16 6 Gjelsvik, SigbjørnSigbjørn Gjelsvik Sp Akershus
17 7 Asheim, HenrikHenrik Asheim H Akershus
18 8 Moflag, TuvaTuva Moflag Ap Akershus
19 9 Raja, AbidAbid Raja V Akershus
20 10 Bergstø, KirstiKirsti Bergstø SV Akershus
21 11 Linnestad, Anne KristineAnne Kristine Linnestad H Akershus
22 12 Aukrust, ÅsmundÅsmund Aukrust Ap Akershus
23 13 Gulati, HimanshuHimanshu Gulati Frp Akershus
24 14 Bastholm, Une AinaUne Aina Bastholm MdG Akershus
25 15 Kristensen, TuridTurid Kristensen H Akershus
26 16 Tveit Rødby, Else MarieElse Marie Tveit Rødby Sp Akershus
27 17 Hussaini, ManiMani Hussaini Ap Akershus
28 18 Sneve Martinussen, MarieMarie Sneve Martinussen R Akershus
29 Utj Hårek Elvenes H Akershus
30 1 Gharahkhani, MasudMasud Gharahkhani Ap Buskerud
31 2 Helleland, TrondTrond Helleland H Buskerud
32 3 Lundteigen, Per OlafPer Olaf Lundteigen Sp Buskerud
33 4 Christoffersen, LiseLise Christoffersen Ap Buskerud
34 5 Wold, MortenMorten Wold Frp Buskerud
35 6 Bruflot, SandraSandra Bruflot H Buskerud
36 7 Røed, Even A.Even A. Røed Ap Buskerud
37 Utj Lie, KathyKathy Lie SV Buskerud
38 1 Sjåstad, RunarRunar Sjåstad Ap Finnmark
39 2 Adelsten Iversen, GeirGeir Adelsten Iversen Sp Finnmark
40 3 Sivertsen Næss, MarianneMarianne Sivertsen Næss Ap Finnmark
41 4 Ojala, IreneIrene Ojala PF Finnmark
42 Utj Strifeldt, Bengt RuneBengt Rune Strifeldt Frp Finnmark
43 1 Trettebergstuen, AnetteAnette Trettebergstuen Ap Hedmark
44 2 Slagsvold Vedum, TrygveTrygve Slagsvold Vedum Sp Hedmark
45 3 Sandtrøen, Nils KristenNils Kristen Sandtrøen Ap Hedmark
46 4 Enger Mehl, EmilieEmilie Enger Mehl Sp Hedmark
47 5 Molberg, Anna IreneAnna Irene Molberg H Hedmark
48 6 Selnes, LiseLise Selnes Ap Hedmark
49 Utj Johnsen, Tor AndréTor André Johnsen Frp Hedmark
50 1 Solberg, ErnaErna Solberg H Hordaland
51 2 Mjøs Persen, MarteMarte Mjøs Persen Ap Hordaland
52 3 Njåstad, Helge AndreHelge Andre Njåstad Frp Hordaland
53 4 Trellevik, Ove BerntOve Bernt Trellevik H Hordaland
54 5 Hovland, Odd HaraldOdd Harald Hovland Ap Hordaland
55 6 Toppe, KjerstiKjersti Toppe Sp Hordaland
56 7 Lysbakken, AudunAudun Lysbakken SV Hordaland
57 8 Frølich, Peter ChristianPeter Christian Frølich H Hordaland
58 9 Knutsen, EigilEigil Knutsen Ap Hordaland
59 10 Hjemdal, SiljeSilje Hjemdal Frp Hordaland
60 11 Eskeland, Liv KariLiv Kari Eskeland H Hordaland
61 12 Ulstein, Dag-IngeDag-Inge Ulstein KrF Hordaland
62 13 Marhaug, SofieSofie Marhaug R Hordaland
63 14 Bjørke, Nils T.Nils T. Bjørke Sp Hordaland
64 15 Monsen Merkesdal, LindaLinda Monsen Merkesdal Ap Hordaland
65 Utj Rotevatn, SveinungSveinung Rotevatn V Hordaland
66 1 Listhaug, SylviSylvi Listhaug Frp Møre og Romsdal
67 2 Kjølmoen, Per VidarPer Vidar Kjølmoen Ap Møre og Romsdal
68 3 Klinge, JennyJenny Klinge Sp Møre og Romsdal
69 4 Orten, HelgeHelge Orten H Møre og Romsdal
70 5 Sve, FrankFrank Sve Frp Møre og Romsdal
71 6 Ask Bakke, Åse KristinÅse Kristin Ask Bakke Ap Møre og Romsdal
72 7 Lien, Geir IngeGeir Inge Lien Sp Møre og Romsdal
73 Utj Kjerstad, Birgit OlineBirgit Oline Kjerstad SV Møre og Romsdal
74 1 Selnes Skjæran, BjørnarBjørnar Selnes Skjæran Ap Nordland
75 2 Mossleth, SivSiv Mossleth Sp Nordland
76 3 Thorheim, Bård LudvigBård Ludvig Thorheim H Nordland
77 4 Nilsen, MonaMona Nilsen Ap Nordland
78 5 Olsen, Dagfinn HenrikDagfinn Henrik Olsen Frp Nordland
79 6 Nordlund, WillfredWillfred Nordlund Sp Nordland
80 7 Mathisen, ØysteinØystein Mathisen Ap Nordland
81 8 Fagerås, Mona LillMona Lill Fagerås SV Nordland
82 Utj Geir-Asbjørn Jørgensen R Nordland
83 1 Aasrud, RigmorRigmor Aasrud Ap Oppland
84 2 Knutsdatter Strand, MaritMarit Knutsdatter Strand Sp Oppland
85 3 Støstad, RuneRune Støstad Ap Oppland
86 4 Jønnes, Kari-AnneKari-Anne Jønnes H Oppland
87 5 Fasteraune, BengtBengt Fasteraune Sp Oppland
88 Utj Hagen, Carl-IvarCarl-Ivar Hagen Frp Oppland
89 1 Eriksen Søreide, IneIne Eriksen Søreide H Oslo
90 2 Gahr Støre, JonasJonas Gahr Støre Ap Oslo
91 3 Kaski, Kari ElisabethKari Elisabeth Kaski SV Oslo
92 4 Astrup, NikolaiNikolai Astrup H Oslo
93 5 Gunaratnam, KamzyKamzy Gunaratnam Ap Oslo
94 6 Melby, GuriGuri Melby V Oslo
95 7 Berg, Lan Marie NguyenLan Marie Nguyen Berg MdG Oslo
96 8 Moxnes, BjørnarBjørnar Moxnes R Oslo
97 9 Nordby Lunde, HeidiHeidi Nordby Lunde H Oslo
98 10 Barth Eide, EspenEspen Barth Eide Ap Oslo
99 11 Abdi Hussein, MarianMarian Abdi Hussein SV Oslo
100 12 Tybring-Gjedde, ChristianChristian Tybring-Gjedde Frp Oslo
101 13 Kapur, Mudassar HussainMudassar Hussain Kapur H Oslo
102 14 Elvestuen, OlaOla Elvestuen V Oslo
103 15 Sundnes, Trine LiseTrine Lise Sundnes Ap Oslo
104 16 Hansson, RasmusRasmus Hansson MdG Oslo
105 17 Aydar, SeherSeher Aydar R Oslo
106 18 Sjalg Unneland, AndreasAndreas Sjalg Unneland SV Oslo
107 19 Tybring-Gjedde, MathildeMathilde Tybring-Gjedde H Oslo
108 Utj Almeland, GrundeGrunde Almeland V Oslo
109 1 Bru, TinaTina Bru H Rogaland
110 2 Tajik, HadiaHadia Tajik Ap Rogaland
111 3 Steffensen, RoyRoy Steffensen Frp Rogaland
112 4 Stensland, SveinungSveinung Stensland H Rogaland
113 5 Tvedt Solberg, TorsteinTorstein Tvedt Solberg Ap Rogaland
114 6 Pollestad, GeirGeir Pollestad Sp Rogaland
115 7 Bollestad, OlaugOlaug Bollestad KrF Rogaland
116 8 Halleland, TerjeTerje Halleland Frp Rogaland
117 9 Hagerup, MargretMargret Hagerup H Rogaland
118 10 Madland, Tove EliseTove Elise Madland Ap Rogaland
119 11 Fiskaa, IngridIngrid Fiskaa SV Rogaland
120 12 Ness Klungland, Lisa MarieLisa Marie Ness Klungland Sp Rogaland
121 13 Stokkebø, AleksanderAleksander Stokkebø H Rogaland
122 Utj Kristjánsson, MímirMímir Kristjánsson R Rogaland
123 1 Sande, ErlingErling Sande Sp Sogn og Fjordane
124 2 Vereide, TorbjørnTorbjørn Vereide Ap Sogn og Fjordane
125 3 Grotle, OlveOlve Grotle H Sogn og Fjordane
126 Utj Bjørlo, AlfredAlfred Bjørlo V Sogn og Fjordane
127 1 Lien Aasland, TerjeTerje Lien Aasland Ap Telemark
128 2 Sem-Jacobsen, ÅslaugÅslaug Sem-Jacobsen Sp Telemark
129 3 Farahmand, MahmoudMahmoud Farahmand H Telemark
130 4 Vågslid, LeneLene Vågslid Ap Telemark
131 5 Hoksrud, BårdBård Hoksrud Frp Telemark
132 Utj Drevland Lund, TobiasTobias Drevland Lund R Telemark
133 1 Myrseth, CecilieCecilie Myrseth Ap Troms
134 2 Borch, SandraSandra Borch Sp Troms
135 3 Amundsen, Per-WillyPer-Willy Amundsen Frp Troms
136 4 Svardal Bøe, ErlendErlend Svardal Bøe H Troms
137 5 Foshaug, Nils-OleNils-Ole Foshaug Ap Troms
138 Utj Knag Fylkesnes, TorgeirTorgeir Knag Fylkesnes SV Troms
139 1 Kjerkol, IngvildIngvild Kjerkol Ap Nord-Trøndelag
140 2 Arnstad, MaritMarit Arnstad Sp Nord-Trøndelag
141 3 Sørvik, TerjeTerje Sørvik Ap Nord-Trøndelag
142 4 Tyldum, Per OlavPer Olav Tyldum Sp Nord-Trøndelag
143 Utj André Nikolai Skjelstad V Nord-Trøndelag
144 1 Hansen, Eva KristinEva Kristin Hansen Ap Sør-Trøndelag
145 2 Hofstad Helleland, LindaLinda Hofstad Helleland H Sør-Trøndelag
146 3 Borten Moe, OlaOla Borten Moe Sp Sør-Trøndelag
147 4 Asphjell, JoroddJorodd Asphjell Ap Sør-Trøndelag
148 5 Haltbrekken, LarsLars Haltbrekken SV Sør-Trøndelag
149 6 Haugen Bjørnstad, SivertSivert Haugen Bjørnstad Frp Sør-Trøndelag
150 7 Leirtrø, KirstiKirsti Leirtrø Ap Sør-Trøndelag
151 8 Holm Lønseth, MariMari Holm Lønseth H Sør-Trøndelag
152 9 Greni, HeidiHeidi Greni Sp Sør-Trøndelag
153 Utj Bae Nyholt, HegeHege Bae Nyholt R Sør-Trøndelag
154 1 Aasen-Svensrud, Maria-KarineMaria-Karine Aasen-Svensrud Ap Vestfold
155 2 Larsen, ErlendErlend Larsen H Vestfold
156 3 Vasvik, TrulsTruls Vasvik Ap Vestfold
157 4 Stordalen, MortenMorten Stordalen Frp Vestfold
158 5 Westgaard-Halle, Lene CamillaLene Camilla Westgaard-Halle H Vestfold
159 6 Kleveland, KathrineKathrine Kleveland Sp Vestfold
160 Utj Wold, GreteGrete Wold SV Vestfold
161 1 Nygård, Jon-IvarJon-Ivar Nygård Ap Østfold
162 2 Schou, IngjerdIngjerd Schou H Østfold
163 3 Bjørnebekk-Waagen, EliseElise Bjørnebekk-Waagen Ap Østfold
164 4 Myhrvold, Ole AndréOle André Myhrvold Sp Østfold
165 5 Wiborg, ErlendErlend Wiborg Frp Østfold
166 6 Pettersen, TageTage Pettersen H Østfold
167 7 Lauvås, Stein ErikStein Erik Lauvås Ap Østfold
168 8 Wøyen Funderud, KjerstinKjerstin Wøyen Funderud Sp Østfold
169 Utj Øvstegård, Freddy AndréFreddy André Øvstegård SV Østfold

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Listen opplyser om fast møtende vararepresentanter som følge av dødsfall eller regjeringsoppgaver, men utelater vararepresentanter som møter pga svangerskapspermisjon, sykdom eller andre private forhold