Liste over stortingsrepresentanter 1928–1930

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over alle stortingsrepresentanter i perioden 1928 til 1930. Listen omfatter alle som ble valgt fast til Stortinget.

Det var totalt 150 representanter, fordelt med 59 til Arbeiderpartiet, 30 til Venstre, 29 til Høyre, 26 til Bondepartiet, 3 til Norges Kommunistiske Parti, 2 til Det Frisinnede Venstre og 1 til Arbeiderdemokratene.


Landkretser[rediger | rediger kilde]

Østfold fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Johannes Olaf Bergersen Arbeiderpartiet
Peder Ludvik Kolstad Bondepartiet
Peter Olai Thorvik Arbeiderpartiet
Gunder Anton Jahren Høyre
Henrik Christian Henriksen Arbeiderpartiet
Andreas Maastad Bondepartiet


Akershus fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Knut Nordanger Arbeiderpartiet
Anders Venger Høyre
Harald Halvorsen Arbeiderpartiet
Thorleif Høilund Arbeiderpartiet
Jon Sundby Bondepartiet
Rolf Thommessen Det Frisinnede Venstre
Harald Gram Høyre


Oslo[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Alfred Martin Madsen Arbeiderpartiet
Carl Joachim Hambro Høyre
Olaf Johansen Arbeiderpartiet
Johan H. Andresen Høyre
Magnus Nilssen Arbeiderpartiet
Arthur Henry Eugen Nordlie Høyre
Helga Aleksandra Karlsen Arbeiderpartiet

Hedmark fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Oscar Wilhelm Nilssen Arbeiderpartiet
Johan Egeberg Mellbye Bondepartiet
Olav Jørgen Sæter Arbeiderpartiet
Knut Torstensen Sjøli Arbeiderpartiet
Olav Andreas Scheflo Norges Kommunistiske Parti Meldte seg ut av NKP i 1928, og inn i DnA i 1929.[1]
Ole Ludvig Bærøe Høyre
Arne Adolf Løfsgaard Bondepartiet

Oppland fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Erik Mathiassen Enge Bondepartiet
Johannes Andreassen Bøe Arbeiderpartiet
Alf Mjøen Arbeiderdemokratene
Kristian Ørud Bondepartiet
Lars Magnus Moen Arbeiderpartiet
Helge Nilsen Thune Bondepartiet

Buskerud fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Christopher Hornsrud Arbeiderpartiet
Jon Reinholdt Aas Høyre
Nils Andreas Steen Arbeiderpartiet
Hans Johan Jensen Arbeiderpartiet
Harald Saue Bondepartiet


Vestfold fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Hans Kristian Sørensen Kaldager Høyre
Johan Mathiassen Arbeiderpartiet
Svend Foyn Bruun Høyre
Richard Nilsen Tvedten Bondepartiet


Telemark fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Olav Martinius Knutsen Steinnes Arbeiderpartiet
Gjermund Nilsen Grivi Venstre
Olav Aslakson Versto Arbeiderpartiet
Jens Hundseid Bondepartiet
Olav Sannes Venstre


Aust-Agder fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Nils Hjelmtveit Arbeiderpartiet
Torjus Værland Venstre
Jacob Maurice Ørbæk Høyre
Halvor Rolvsson Olstad Bondepartiet


Vest-Agder fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Gunnuf Jakobsen Eiesland Venstre
Gabriel Endresen Moseid Bondepartiet
Alfred Udland Arbeiderpartiet
Nils Salveson Belland Venstre


Rogaland fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Hans Jørgensen Aarstad Venstre
Nils Martinsen Kverneland Bondepartiet
Emil Aase Arbeiderpartiet
Karl Korneliussen Kleppe Venstre
Otto Georg Jahn Reimers Bondepartiet


Hordaland fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Ole Monsen Mjelde Venstre
Jakob Nilsson Vik Bondepartiet
Olav Jensen Myklebust Venstre
Kornelius Olai Bergsvik Arbeiderpartiet
Lauritz Johan Annaniassen Tvedt Høyre
Knut Olson Markhus Venstre
Andreas Johan Rasmusson Garnes Bondepartiet
Jon Jørundson Mannsåker Venstre


Sogn og Fjordane fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Kristofer Pedersen Indrehus Venstre
Anfin Øen Bondepartiet
Per Klingenberg Hestetun Venstre
Anders Matias Abrahamsen Lothe Arbeiderpartiet
Gjert Andreasson Hegrenæs Bondepartiet

Møre fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Anders Rasmussen Vassbotn Venstre
Rasmus Olsen Langeland Bondepartiet
Olav Eysteinson Fjærli Venstre
Olav Berntsen Oksvik Arbeiderpartiet
Johan Martin Jakobsen Strand Venstre
Lars Sverkeson Romundstad Bondepartiet
Ole Rasmus Knutsen Flem Venstre


Sør-Trøndelag fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Johan Nygaardsvold Arbeiderpartiet
John Iversen Wolden Venstre
Martin Halvorsen Handberg Bondepartiet
Svend Larsen Skaardal Arbeiderpartiet
Johan Sedelen Stinessen Venstre
Peder Næsset Bondepartiet


Nord-Trøndelag fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Albert Moen Arbeiderpartiet
Ivar Kirkeby-Garstad Bondepartiet
Håkon Five Venstre
Johan Wiik Arbeiderpartiet
Ole Langhammer Bondepartiet

Nordland fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Andreas Johan Hagerup Hansen Moan Arbeiderpartiet
Johan Jæger Caroliussen Venstre
Eilert Hagerup Prytz Pedersen Præsteng Høyre
Cornelius Lind Enge Arbeiderpartiet
Nils Kristian Nilsen Mjaavatn Bondepartiet
Anton Olai Normann Ingebrigtsen Djupvik Venstre
Johan Edvard Paulsen Høyre
Jakob Karsten Olsen Gavlen Arbeiderpartiet


Troms fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Kristian Pedersen Tønder Arbeiderpartiet
Wilhelm Aldor Ingebrigtsen Arbeiderpartiet
Lorents Vilhelm Dass Hansen Venstre
Meyer Nilsen Foshaug Arbeiderpartiet
Alfons Johan Johansen Arbeiderpartiet


Finnmark fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Kristian Herman Berg Arbeiderpartiet
Ole Konrad Steinholt Arbeiderpartiet
Johan Martin Mjøen Venstre

Bykretser[rediger | rediger kilde]

Halden, Sarpsborg, Fredrikstad, Moss, Drøbak[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Ludvig Elmar Hegge Olsen Enge Arbeiderpartiet
Wilhelm Blakstad Høyre
Haakon Oliver Karlsen Arbeiderpartiet
Harald Sigvard Bakke Høyre

Hamar, Kongsvinger, Lillehammer, Gjøvik (Kjøpstedene i Hedmark og Oppland fylker)[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Christian Fredrik Monsen Arbeiderpartiet
Erling Bühring-Dehli Høyre
Edvin Sevrin Endresen Arbeiderpartiet

Hønefoss, Drammen, Kongsberg[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Harald Haare Arbeiderpartiet
Sven Adolf Svensen Høyre
Andreas Nygaard Arbeiderpartiet

Notodden, Skien, Porsgrund, Brevik, Kragerø, Risør, Arendal, Grimstad[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Ove Andersen Høyre
Ole Kristian Hafnor Arbeiderpartiet
Jonas Pedersen Venstre
Christofer Olivius Ferslew Høyre
Ola Solberg Arbeiderpartiet


Holmestrand, Horten, Tønsberg, Sandefjord, Larvik[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Knut Michael Spæren Høyre
Anton Marius Jenssen Arbeiderpartiet
Christian Blom Høyre
Kristian Albert Christiansen Arbeiderpartiet

Kristiansand, Mandal, Flekkefjord, Stavanger, Haugesund[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Børge Olsen-Hagen Arbeiderpartiet
John Norem Høyre
Rasmus Tveteraas Venstre
Ole Johan Olsen Arbeiderpartiet
Tørris Heggelund Høyre
Einar Jørgensen Venstre
Ingvald Førre Arbeiderpartiet

Bergen[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Henrik Ameln Høyre
Johan Samuelsen Arbeiderpartiet
Ingvald Berentin Aase Norges Kommunistiske Parti
Johan Ludwig Mowinckel Venstre
Johan Henrik Bollmann Det Frisinnede Venstre


Ålesund, Molde, Kristiansund[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Anton Ludvik Alvestad Arbeiderpartiet
Torgeir Anderssen-Rysst Venstre
Endre Magnus Witzøe Høyre


Trondhjem, Levanger[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/suppleanter
Ivar Lykke Høyre
Sverre Støstad Arbeiderpartiet
Worm Darre-Jenssen Høyre
Ivar Aarseth Arbeiderpartiet
Olaf Løhre Norges Kommunistiske Parti

Bodø, Narvik, Tromsø, Hammerfest, Vardø, Vadsø[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Johan Erik Vangberg Arbeiderpartiet
Olaf Fjalstad Høyre
Julius Bastian Olsen Arbeiderpartiet
Arnold Holmboe Venstre

Referanser[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

"(En del av) De data som er benyttet i denne publikasjonen er hentet fra Norsk samfunnsvitenskapelig datatjenestes Politikerarkiv. NSD er ikke ansvarlig for hverken analysen av dataene, eller for de tolkninger som her er gjort."