Liste over stortingsrepresentanter 1928–1930

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over alle stortingsrepresentanter i perioden 1928 til 1930. Listen omfatter alle som ble valgt fast til Stortinget.

Det var totalt 150 representanter, fordelt med 59 til Det norske Arbeiderparti, 30 til Venstre, 29 til Høyre, 26 til Bondepartiet, 3 til Norges Kommunistiske Parti, 2 til Det Frisinnede Venstre og 1 til Arbeiderdemokratene.


Landkretser[rediger | rediger kilde]

Østfold fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Johannes Olaf Bergersen Det norske Arbeiderparti
Peder Ludvik Kolstad Bondepartiet
Peter Olai Thorvik Det norske Arbeiderparti
Gunder Anton Jahren Høyre
Henrik Christian Henriksen Det norske Arbeiderparti
Andreas Maastad Bondepartiet


Akershus fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Knut Monssen Nordanger Det norske Arbeiderparti
Anders Venger Høyre
Harald Halvorsen Det norske Arbeiderparti
Thorleif Høilund Det norske Arbeiderparti
Jon Sundby Bondepartiet
Rolf Thommessen Det Frisinnede Venstre
Harald Gram Høyre


Oslo[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Alfred Martin Madsen Det norske Arbeiderparti
Carl Joachim Hambro Høyre
Olaf Johansen Det norske Arbeiderparti
Johan H. Andresen Høyre
Magnus Nilssen Det norske Arbeiderparti
Arthur Henry Eugen Nordlie Høyre
Helga Aleksandra Karlsen Det norske Arbeiderparti

Hedmark fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Oscar Wilhelm Nilssen Det norske Arbeiderparti
Johan Egeberg Mellbye Bondepartiet
Olav Jørgen Sæter Det norske Arbeiderparti
Knut Torstensen Sjøli Det norske Arbeiderparti
Olav Andreas Scheflo Norges Kommunistiske Parti Meldte seg ut av NKP i 1928, og inn i DnA i 1929.[1]
Ole Ludvig Bærøe Høyre
Arne Adolf Løfsgaard Bondepartiet

Oppland fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Erik Mathiassen Enge Bondepartiet
Johannes Andreassen Bøe Det norske Arbeiderparti
Alf Mjøen Arbeiderdemokratene
Kristian Ørud Bondepartiet
Lars Magnus Moen Det norske Arbeiderparti
Helge Nilsen Thune Bondepartiet

Buskerud fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Christopher Hornsrud Det norske Arbeiderparti
Jon Reinholdt Aas Høyre
Nils Andreas Steen Det norske Arbeiderparti
Hans Johan Jensen Det norske Arbeiderparti
Harald Saue Bondepartiet


Vestfold fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Hans Kristian Sørensen Kaldager Høyre
Johan Mathiassen Det norske Arbeiderparti
Svend Foyn Bruun Høyre
Richard Nilsen Tvedten Bondepartiet


Telemark fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Olav Martinius Knutsen Steinnes Det norske Arbeiderparti
Gjermund Nilsen Grivi Venstre
Olav Aslakson Versto Det norske Arbeiderparti
Jens Hundseid Bondepartiet
Olav Sannes Venstre


Aust-Agder fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Nils Hjelmtveit Det norske Arbeiderparti
Torjus Værland Venstre
Jacob Maurice Ørbæk Høyre
Halvor Rolvsson Olstad Bondepartiet


Vest-Agder fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Gunnuf Jakobsen Eiesland Venstre
Gabriel Endresen Moseid Bondepartiet
Alfred Udland Det norske Arbeiderparti
Nils Salveson Belland Venstre


Rogaland fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Hans Jørgensen Aarstad Venstre
Nils Martinsen Kverneland Bondepartiet
Emil Aase Det norske Arbeiderparti
Karl Korneliussen Kleppe Venstre
Otto Georg Jahn Reimers Bondepartiet


Hordaland fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Ole Monsen Mjelde Venstre
Jakob Nilsson Vik Bondepartiet
Olav Jensen Myklebust Venstre
Kornelius Olai Bergsvik Det norske Arbeiderparti
Lauritz Johan Annaniassen Tvedt Høyre
Knut Olson Markhus Venstre
Andreas Johan Rasmusson Garnes Bondepartiet
Jon Jørundson Mannsåker Venstre


Sogn og Fjordane fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Kristofer Pedersen Indrehus Venstre
Anfin Øen Bondepartiet
Per Klingenberg Hestetun Venstre
Anders Matias Abrahamsen Lothe Det norske Arbeiderparti
Gjert Andreasson Hegrenæs Bondepartiet

Møre fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Anders Rasmussen Vassbotn Venstre
Rasmus Olsen Langeland Bondepartiet
Olav Eysteinson Fjærli Venstre
Olav Berntsen Oksvik Det norske Arbeiderparti
Johan Martin Jakobsen Strand Venstre
Lars Sverkeson Romundstad Bondepartiet
Ole Rasmus Knutsen Flem Venstre


Sør-Trøndelag fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Johan Nygaardsvold Det norske Arbeiderparti
John Iversen Wolden Venstre
Martin Halvorsen Handberg Bondepartiet
Svend Larsen Skaardal Det norske Arbeiderparti
Johan Sedelen Stinessen Venstre
Peder Næsset Bondepartiet


Nord-Trøndelag fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Albert Moen Det norske Arbeiderparti
Ivar Kirkeby-Garstad Bondepartiet
Håkon Five Venstre
Johan Wiik Det norske Arbeiderparti
Ole Langhammer Bondepartiet

Nordland fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Andreas Johan Hagerup Hansen Moan Det norske Arbeiderparti
Johan Jæger Caroliussen Venstre
Eilert Hagerup Prytz Pedersen Præsteng Høyre
Cornelius Lind Enge Det norske Arbeiderparti
Nils Kristian Nilsen Mjaavatn Bondepartiet
Anton Olai Normann Ingebrigtsen Djupvik Venstre
Johan Edvard Paulsen Høyre
Jakob Karsten Olsen Gavlen Det norske Arbeiderparti


Troms fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Kristian Pedersen Tønder Det norske Arbeiderparti
Wilhelm Aldor Ingebrigtsen Det norske Arbeiderparti
Lorents Vilhelm Dass Hansen Venstre
Meyer Nilsen Foshaug Det norske Arbeiderparti
Alfons Johan Johansen Det norske Arbeiderparti


Finnmark fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Kristian Herman Berg Det norske Arbeiderparti
Ole Konrad Steinholt Det norske Arbeiderparti
Johan Martin Mjøen Venstre

Bykretser[rediger | rediger kilde]

Halden, Sarpsborg, Fredrikstad, Moss, Drøbak[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Ludvig Elmar Hegge Olsen Enge Det norske Arbeiderparti
Wilhelm Blakstad Høyre
Haakon Oliver Karlsen Det norske Arbeiderparti
Harald Sigvard Bakke Høyre

Hamar, Kongsvinger, Lillehammer, Gjøvik (Kjøpstedene i Hedmark og Oppland fylker)[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Christian Fredrik Monsen Det norske Arbeiderparti
Erling Bühring-Dehli Høyre
Edvin Sevrin Endresen Det norske Arbeiderparti

Hønefoss, Drammen, Kongsberg[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Harald Haare Det norske Arbeiderparti
Sven Adolf Svensen Høyre
Andreas Nygaard Det norske Arbeiderparti


Notodden, Skien, Porsgrund, Brevik, Kragerø, Risør, Arendal, Grimstad[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Ove Andersen Høyre
Ole Kristian Hafnor Det norske Arbeiderparti
Jonas Pedersen Venstre
Christofer Olivius Ferslew Høyre
Ola Solberg Det norske Arbeiderparti


Holmestrand, Horten, Tønsberg, Sandefjord, Larvik[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Knut Michael Spæren Høyre
Anton Marius Jenssen Det norske Arbeiderparti
Christian Blom Høyre
Kristian Albert Christiansen Det norske Arbeiderparti

Kristiansand, Mandal, Flekkefjord, Stavanger, Haugesund[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Børge Olsen-Hagen Det norske Arbeiderparti
John Norem Høyre
Rasmus Tveteraas Venstre
Ole Johan Olsen Det norske Arbeiderparti
Tørris Heggelund Høyre
Einar Jørgensen Venstre
Ingvald Severin Johannessen Førre Det norske Arbeiderparti


Bergen[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Henrik Ameln Høyre
Johan Samuelsen Det norske Arbeiderparti
Ingvald Berentin Aase Norges Kommunistiske Parti
Johan Ludwig Mowinckel Venstre
Johan Henrik Bollmann Det Frisinnede Venstre


Ålesund, Molde, Kristiansund[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Anton Ludvik Alvestad Det norske Arbeiderparti
Torgeir Anderssen-Rysst Venstre
Endre Magnus Witzøe Høyre


Trondhjem, Levanger[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/suppleanter
Ivar Lykke Høyre
Sverre Støstad Arbeiderpartiet
Worm Darre-Jenssen Høyre
Ivar Aarseth Arbeiderpartiet
Olaf Løhre Norges Kommunistiske Parti

Bodø, Narvik, Tromsø, Hammerfest, Vardø, Vadsø[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Johan Erik Vangberg Det norske Arbeiderparti
Olaf Fjalstad Høyre
Julius Bastian Olsen Det norske Arbeiderparti
Arnold Holmboe Venstre

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

kildevilkår[død lenke] "(En del av) De data som er benyttet i denne publikasjonen er hentet fra Norsk samfunnsvitenskapelig datatjenestes Politikerarkiv. NSD er ikke ansvarlig for hverken analysen av dataene, eller for de tolkninger som her er gjort."