Liste over stortingsrepresentanter 1993–1997

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mandatfordelingen etter Stortingsvalget 1993

██ Rød Valgallianse

██ Sosialistisk Venstreparti

██ Arbeiderpartiet

██ Senterpartiet

██ Kristelig Folkeparti

██ Venstre

██ Høyre

██ Fremskrittspartiet

Liste over stortingsrepresentanter 1993–1997 omfatter alle som ble valgt til stortingsrepresentanter for perioden 1993 til 1997, og deres fast møtende vararepresentanter.[1][2]

Stortingsvalget 1993 endte med at de 165 representantplassene ble fordelt med 67 til Arbeiderpartiet, 32 til Senterpartiet, 28 til Høyre, 13 til Sosialistisk Venstreparti, 13 til Kristelig Folkeparti, 10 til Fremskrittspartiet, 1 til Venstre, og 1 til Rød Valgallianse (Erling Folkvord som RVs første, eneste og siste representant).[1][2]

De 8 utjevningsmandatene gikk til Akershus (2), Buskerud (1), Oslo (2), Rogaland (1) og Telemark (2).

Gro Harlem Brundtland og Thorbjørn Jagland var statsministre denne perioden. Gro Harlem Brundtland og Thorbjørn Jagland var statsministre denne perioden.
Gro Harlem Brundtland og Thorbjørn Jagland var statsministre denne perioden.

Etter valget fortsatte Gro Harlem Brundtlands tredje regjering. Da Brundtland gikk av, ble den avløst av en ny Ap-regjering, Thorbjørn Jaglands regjering, 25. oktober 1996. Kirsti Kolle Grøndahl var stortingspresident denne perioden.

Aust-Agder[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Brit Hoel Arbeiderpartiet
Terje Sandkjær Senterpartiet
Gunnar Halvorsen Arbeiderpartiet
Tore A. Liltved Høyre

Vest-Agder[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Aud Blattmann Arbeiderpartiet
Jon Lilletun Kristelig Folkeparti
Sigurd Manneråk Senterpartiet
Ansgar Gabrielsen Høyre
Rolf Terje Klungland Arbeiderpartiet

Akershus[rediger | rediger kilde]

2 utjevningsmandater.

Navn Parti Kommentarer
Anneliese Dørum Arbeiderpartiet
Kaci Kullmann Five Høyre
Solveig Torsvik Arbeiderpartiet
Jan Petersen Høyre
Anne Enger Lahnstein Senterpartiet
Vidar Bjørnstad Arbeiderpartiet
Fridtjof Frank Gundersen Fremskrittspartiet
Kjell Engebretsen Arbeiderpartiet
Eva R. Finstad Høyre
Paul Chaffey Sosialistisk Venstreparti
Grethe Fossli Arbeiderpartiet
Jan Tore Sanner Høyre
Valgerd Svarstad Haugland Kristelig Folkeparti Utjevningsmandat
Stephen Bråthen Fremskrittspartiet Utjevningsmandat

Buskerud[rediger | rediger kilde]

1 utjevningsmandat.

Navn Parti Kommentarer
Thorbjørn Jagland Arbeiderpartiet Statsminister (fra 25. oktober 1996), Vidar Brynsplass møtte
Kirsti Kolle Grøndahl Arbeiderpartiet
Hallgrim Berg Høyre
Per Olaf Lundteigen Senterpartiet
Erik Dalheim Arbeiderpartiet
Sigrun Eng Arbeiderpartiet
Arild Hiim Høyre
Roy N. Wetterstad Fremskrittspartiet Utjevningsmandat

Finnmark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Karl Eirik Schjøtt-Pedersen Arbeiderpartiet Medlem av regjeringen Jagland (fra 25. oktober 1996), Gunnar Mathisen møtte
Johanne Gaup Senterpartiet
Mimmi Bæivi Arbeiderpartiet
Reidar Johansen Sosialistisk Venstreparti

Hedmark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Sigbjørn Johnsen Arbeiderpartiet Medlem av regjeringen Brundtland III (til 25. oktober 1996) Grethe G. Fossum møtte
Sylvia Brustad Arbeiderpartiet Medlem av regjeringen Jagland (fra 25.oktober 1996, til 30. september 1997), Grethe G. Fossum møtte
Ragnhild Queseth Haarstad Senterpartiet
Eirin Faldet Arbeiderpartiet
Magnar Sortåsløkken Sosialistisk Venstreparti
Ola D. Gløtvold Senterpartiet
Einar Olav Skogholt Arbeiderpartiet
Bjørn Hernæs Høyre

Hordaland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Hallvard Bakke Arbeiderpartiet
Magnus Stangeland Senterpartiet
Oddvard Nilsen Høyre
Grete Knudsen Arbeiderpartiet Medlem av regjeringen Brundtland III (til 25. oktober 1996) Leif Lund møtte

Medlem av regjeringen Jagland (fra 25. oktober 1996), Leif Lund møtte

Are Næss Kristelig Folkeparti
Ranveig Frøiland Arbeiderpartiet Medlem av regjeringen Jagland (fra 18. desember 1996), Gard Folkvord møtte
Bjørg Hope Galtung Senterpartiet
Erna Solberg Høyre
Kjellbjørg Lunde Sosialistisk Venstreparti
Olav Akselsen Arbeiderpartiet
Lars Sponheim Venstre
Hans J. Røsjorde Fremskrittspartiet
Rita Tveiten Arbeiderpartiet
John Dale Senterpartiet
Anita Apelthun Sæle Kristelig Folkeparti

Møre og Romsdal[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Laila Kaland Arbeiderpartiet
Gudmund Restad Senterpartiet
Asmund Kristoffersen Arbeiderpartiet
Kjell Magne Bondevik Kristelig Folkeparti
Anders Talleraas Høyre
Jørgen Holte Senterpartiet
Karita Bekkemellem Orheim Arbeiderpartiet
Eli Sollied Øveraas Senterpartiet
May-Helen Molvær Grimstad Kristelig Folkeparti
Ottar Kaldhol Arbeiderpartiet Statssekretær i regjeringen Brundtland III (til 7. januar 1994) Kjell Terje Fevåg møtte

Nordland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Gunnar Breimo Arbeiderpartiet
Peter Angelsen Senterpartiet
Hill-Marta Solberg Arbeiderpartiet Medlem av regjeringen Brundtland III (fra 24. januar 1994, til 25. oktober 1996) Bjørnar Olsen møtte

Medlem av regjeringen Jagland (fra 25. oktober 1996), Bjørnar Olsen møtte

Lisbeth Holand Sosialistisk Venstreparti
Petter Thomassen Høyre
Inga Kvalbukt Senterpartiet
Ragna Berget Jørgensen Arbeiderpartiet
Odd Eriksen Arbeiderpartiet
Odd Roger Enoksen Senterpartiet
Dag Jostein Fjærvoll Kristelig Folkeparti
Inge Myrvoll Sosialistisk Venstreparti
Tomas Norvoll Arbeiderpartiet

Oppland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Haakon Blankenborg Arbeiderpartiet
Syver Berge Senterpartiet
Berit Brørby Arbeiderpartiet
Johan M. Nyland Arbeiderpartiet
Marit Tingelstad Senterpartiet
Marie Brenden Arbeiderpartiet
Dag C. Weberg Høyre

Oslo[rediger | rediger kilde]

2 utjevningsmandater.

Navn Parti Kommentarer
Gro Harlem Brundtland Arbeiderpartiet Statsminister (til 25. oktober 1996), Rune E. Kristiansen møtte
Jan P. Syse Høyre
Thorbjørn Berntsen Arbeiderpartiet Medlem av regjeringen Brundtland III (til 25. oktober 1996) Inger Lise Husøy møtte

Medlem av regjeringen Jagland (fra 25. oktober 1996), Rune E. Kristiansen møtte

Per-Kristian Foss Høyre
Jens Stoltenberg Arbeiderpartiet Medlem av regjeringen Brundtland III (til 25. oktober 1996) Anders Hornslien møtte

Medlem av regjeringen Jagland (fra 25. oktober 1996), Inger Lise Husøy møtte

Carl I. Hagen Fremskrittspartiet
Annelise Høegh Høyre
Marit Nybakk Arbeiderpartiet
Erik Solheim Sosialistisk Venstreparti
Bjørn Tore Godal Arbeiderpartiet Medlem av regjeringen Brundtland III (til 25. oktober 1996) Dagny Gärtner Hovig møtte

Medlem av regjeringen Jagland (fra 25. oktober 1996), Anders Hornslien møtte

Kristin Krohn Devold Høyre
Erling Folkvord Rød Valgallianse
Grete Faremo Arbeiderpartiet Medlem av regjeringen Brundtland III (til 25. oktober 1996) Per Skau møtte

Medlem av regjeringen Jagland (fra 25. oktober 1996, til 18. desember 1996), Dagny Gärtner Hovig møtte

Arne Haukvik Senterpartiet
Anders C. Sjaastad Høyre
Ellen Chr. Christiansen Fremskrittspartiet Utjevningsmandat
Kristin Halvorsen Sosialistisk Venstreparti Utjevningsmandat

Rogaland[rediger | rediger kilde]

1 utjevningsmandat.

Navn Parti Kommentarer
Tore Nordtun Arbeiderpartiet
Magnhild Meltveit Kleppa Senterpartiet
Gunnar Fatland Høyre
Einar Steensnæs Kristelig Folkeparti
Oddbjørg Ausdal Starrfelt Arbeiderpartiet
Unn Aarrestad Senterpartiet
Magnar Sætre Arbeiderpartiet
Jan Simonsen Fremskrittspartiet
Thorhild Widvey Høyre
Hilde Frafjord Johnson Kristelig Folkeparti
Eilef A. Meland Sosialistisk Venstreparti Utjevningsmandat

Sogn og Fjordane[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Kjell Opseth Arbeiderpartiet Medlem av regjeringen Brundtland III (til 25. oktober 1996)
Reidar Sandal møtte (til 22. desember 1995 da Sandal ble medlem av regjeringen),
Marit Lefdal møtte (fra 22. desember 1995)

Medlem av regjeringen Jagland (fra 25. oktober 1996), Marit Lefdal møtte

Jorunn Ringstad Senterpartiet
Astrid Marie Nistad Arbeiderpartiet
Håkon Steinar Giil Senterpartiet
Lars Gunnar Lie Kristelig Folkeparti

Telemark[rediger | rediger kilde]

2 utjevningsmandater.

Navn Parti Kommentarer
Ragnhild Barland Arbeiderpartiet
Sigvald Oppebøen Hansen Arbeiderpartiet
Terje Riis-Johansen Senterpartiet
Bent Hegna Arbeiderpartiet
Ingvald Godal Høyre
Solveig Sollie Kristelig Folkeparti
Børre Rønningen Sosialistisk Venstreparti Utjevningsmandat
John I. Alvheim Fremskrittspartiet Utjevningsmandat

Troms[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
William Engseth Arbeiderpartiet
Tor Nymo Senterpartiet
Ranja Hauglid Arbeiderpartiet
Svein Ludvigsen Høyre
Rolf Ketil Bjørn Sosialistisk Venstreparti
Rita H. Roaldsen Senterpartiet

Nord-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Roger Gudmundseth Arbeiderpartiet
Johan J. Jakobsen Senterpartiet
Aud Gaundal Arbeiderpartiet
Marit Arnstad Senterpartiet
Jon Olav Alstad Arbeiderpartiet
Jorunn Hageler Sosialistisk Venstreparti

Sør-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Gunhild Øyangen Arbeiderpartiet Medlem av regjeringen Brundtland III (til 25. oktober 1996) Jan Otto Fredagsvik møtte
Ulf Guttormsen Arbeiderpartiet
Tove Kari Viken Senterpartiet
Harald Ellefsen Høyre
Ola Røtvei Arbeiderpartiet
Øystein Djupedal Sosialistisk Venstreparti
Morten Lund Senterpartiet
Gunn Karin Gjul Arbeiderpartiet
Siri Frost Sterri Høyre
Ola T. Lånke Kristelig Folkeparti

Vestfold[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Jørgen Kosmo Arbeiderpartiet Medlem av regjeringen Brundtland III (til 25. oktober 1996) Trond Mathisen møtte

Medlem av regjeringen Jagland (fra 25. oktober 1996), Trond Mathisen møtte

Ole Johs. Brunæs Høyre
Karin Lian Arbeiderpartiet
Eva Lian Senterpartiet
Arild Lund Høyre
Oscar D. Hillgaar Fremskrittspartiet
Anne Helen Rui Arbeiderpartiet

Østfold[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Gunnar Skaug Arbeiderpartiet
Ane Sofie Tømmerås Arbeiderpartiet
Edvard Grimstad Senterpartiet
Kjellaug Nakkim Høyre
Tom Thoresen Arbeiderpartiet
Odd Holten Kristelig Folkeparti
Signe Øye Arbeiderpartiet
Øystein Hedstrøm Fremskrittspartiet

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Innvalgte fra 1945 -». Stortinget (norsk). 10. juni 2008. Besøkt 6. januar 2020. 
  2. ^ a b Torp, Olaf Chr. (1994). Stortinget i navn og tall 1993-1997. Universitetsforlaget. ISBN 8200217523.  [Tilgang for norske IP-adresser.]