Liste over stortingsrepresentanter 1904–1906

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over alle stortingsrepresentanter i perioden 1904 til 1906. Listen omfatter alle som ble valgt til Stortinget. Venstre fikk 48 mandater, Høyre 47, Det Moderate Venstre 10, Samlingspartiet og Arbeiderpartiet 5 hver og Arbeiderdemokratene 2.

Landkretser[rediger | rediger kilde]

Smaalenenes Amt[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Ole Herman Jacobsen Høyre
Gunder Anton Jahren Høyre
Peder Oluf Pedersen Høyre
Johan Thorne Høyre

Akershus amt[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Bernt Holtsmark Høyre
Jens Carl Peter Brandt Høyre
Johan Thoresen Høyre
Albert Bøhn Høyre
Edvard Hagerup Bull Høyre

Hedemarkens amt[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Tore Embretsen Aaen Venstre
Wollert Konow (H) Venstre
Olav Peter Nergaard Venstre
Monthei Eriksen Haug Venstre
Thore Embretsen Myrvang Arbeiderdemokratene

Kristians amt[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Ole Knutsen Ødegaard Venstre
Erik Mathiassen Enge Venstre
Halvor Jacobsen Venstre
Johan Castberg Arbeiderdemokratene
Ole Torgersen Gillebo Venstre

Buskerud amt[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Truls Aslesen Strand Høyre
Carl Herman Aas Høyre
Jon Anton Andersen Engen Høyre
Halvor Johannesen Berg Høyre

Jarlsberg og Larvik amt[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Magnus Gothilf Oppen Høyre
Aasmund Frisak Høyre
Nils Christian Larsen (Ullenrød) Høyre
Christian Olsen Thon Høyre

Bratsberg amt[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Nils Gregoriussen Skilbred Venstre
Gjermund Nilsen Grivi Venstre
Torgrim Mathiassen Kleppen Venstre
Ivar Petterson Tveiten Venstre

Nedenes amt[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Lars Olsen Skjulestad Høyre
Nils Jacobsen Molland Høyre
Gunnar Torgeirson Rysstad Høyre
Ole Eriksen Grændsen Høyre

Lister og Mandal amt[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Abraham Theodor Berge Venstre
Aasulv Olsen Bryggesa Venstre
Theodor Nilsen Stousland Venstre
Thore Torkildsen Foss Venstre

Stavanger amt[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Aasmund Halvorsen Vinje Det Moderate Venstre
Lars Konrad Bjørnsen Jelsa Det Moderate Venstre
Eivind Hanssen Hognestad Det Moderate Venstre
Erik Kristensen Austbø Det Moderate Venstre
Tønnes Ingvald Aarstad Høyre

Søndre Bergenhus amt[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Christian Michelsen Samlingspartiet
Ivar Bergesen Sælen Høyre
Magne Johnsen Rongved Det Moderate Venstre
Iver Jonassen Svendsbøe Det Moderate Venstre
Gerhard Meidell Gerhardsen Høyre

Nordre Bergenhus amt[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Knut Andersen Taraldset Det Moderate Venstre
Gjert Martines Markvarsen Holsen Høyre
Ivar Lykke Falch Lind Høyre
Otto Kristian Schreuder Høyre
Frederik Baltazar (Sjøtun) Fraas Det Moderate Venstre

Romsdals amt[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Ole Ingebrigtsen Langeland Venstre
Paul Andreas Jetmundsen Aklestad Venstre
Nils Johansen Hestnes Venstre
Erik Olsen Tokle Venstre
Wilhelm Ludvig Børresen Venstre

Søndre Trondhjems amt[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Jakob Tøgersen Hoff Venstre
John Iversen Wolden Venstre
Anders Olsen Bergan Venstre
Paul Andreas Olsen Fjermstad Venstre
Martinus Nikolai Sivertsen Venstre

Nordre Trondhjems amt[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Harald Bothner Venstre
Andreas Galtvik Venstre
Hans Konrad Foosnæs Venstre
Christoffer Inderberg Venstre

Nordlands amt[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Andreas Kristian Andersen Grimsø Venstre
Sofus Anton Birger Arctander Venstre
Anton Mikal Jakobsen Bjørnaali Venstre
Johan Mechael Jørgensen Venstre
Christian Fredrik Nergaard Havig Venstre

Tromsø amt[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
John Lind-Johansen Det norske Arbeiderparti
Meyer Nilsen Foshaug Det norske Arbeiderparti
Alfred Eriksen Det norske Arbeiderparti

Finmarkens amt[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Jakob Peter Helmer Andersen Venstre
Edvard Cornelius Opdahl Venstre

Bykretser[rediger | rediger kilde]

Fredrikshald[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Wilhelm Christian Suhrke Høyre

Sarpsborg[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Carl Christian Berner Venstre

Fredrikstad[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Peter Collett Solberg Høyre

Moss og Drøbak[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Oluf Iversen Venstre

Kristiania, Hønefoss og Kongsvinger[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Georg Francis Hagerup Høyre
Jens Kristian Meinich Bratlie Høyre
Birger Kildal Samlingspartiet
Gustav Martinsen Høyre

Hamar, Lillehammer og Gjøvik[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Axel Andreas Thallaug Høyre

Drammen[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Hans Christian Albert Hansen Høyre
Hans Hansen Høyre

Kongsberg[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Adolf Teodor Hansen Strengehagen Venstre

Holmestrand[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Gunnar Magnus Kjølstad Graarud Høyre

Tønsberg[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Nils Riddervold-Jensen Høyre

Larvik og Sandefjord[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Magnus Hesselberg Oppen Høyre

Brevik[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Paul Backer Høyre

Porsgrund[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Jørgen Christian Knudsen Høyre

Skien[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Carl Stousland Venstre

Kragerø[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Godske Joachim Weidemann Nielsen Høyre

Østerrisør[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Andreas Hansson Venstre

Arendal og Grimstad[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Nikolai Christian Grove Prebensen Høyre

Kristiansand[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Knut Johannes Hougen Venstre
Thorvald Bernhard Heistein Venstre

Flekkefjord[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Cornelius Bernhard Hanssen Venstre

Stavanger[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Adolf Theodor Pedersen Det Moderate Venstre
Berge Sigval Nathanael Bergesen Høyre

Haugesund[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Hakon Magne Valdemar Wrangell Det Moderate Venstre

Bergen[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Kristoffer Didrik Lehmkuhl Høyre
Christian Meidell Kahrs Samlingspartiet
Diderich Anton Brynildsen Høyre
Jørgen Brunchorst Samlingspartiet

Aalesund og Molde[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Edvard Apolloniussen Liljedahl Venstre

Kristiansund[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Arne Arnesen Venstre

Trondhjem og Levanger[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Bernhard Brænne Høyre
Andreas Berg Høyre
Peter Rinnan Høyre
Magnus Halvorsen Høyre

Tromsø, Bodø og Narvik[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Jørg Berge Det norske Arbeiderparti

Hammerfest, Vardø og Vadsø[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer
Adam Hjalmar Egede-Nissen Det norske Arbeiderparti Valgt inn for Venstre, men sluttet seg til DNA i 1905

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste[død lenke]

kildevilkår[død lenke] "(En del av) De data som er benyttet i denne publikasjonen er hentet fra Norsk samfunnsvitenskapelig datatjenestes Politikerarkiv. NSD er ikke ansvarlig for hverken analysen av dataene, eller for de tolkninger som her er gjort."