Liste over stortingsrepresentanter 1969–1973

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mandatfordelingen etter Stortingsvalget 1969

██ Sosialistisk Folkeparti

██ Arbeiderpartiet

██ Senterpartiet

██ Kristelig Folkeparti

██ Venstre

██ Høyre

Liste over alle stortingsrepresentanter i perioden 1969 til 1973. Listen omfatter alle som ble valgt fast til Stortinget.

Det var totalt 150 representanter, fordelt med 74 til Det norske Arbeiderparti, 29 til Høyre, 20 til Senterpartiet, 14 til Kristelig Folkeparti og 13 til Venstre.

Venstre ble splittet, og fra 9. desember 1972 er det 8 representanter for Det Nye Folkepartiet og følgelig 5 representanter for Venstre[1].

Aust-Agder[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Osmund Faremo Det norske Arbeiderparti
Thor Lund Det norske Arbeiderparti
Alfred Thommesen Høyre
Øyvind Bjorvatn Venstre Gikk over til Det Nye Folkepartiet.

Vest-Agder[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Salve Andreas Salvesen Det norske Arbeiderparti
Bent Røiseland Venstre Gikk over til Det Nye Folkepartiet.
Kolbjørn Stordrange Høyre
Toralf Westermoen Kristelig Folkeparti
Jens Haugland Det norske Arbeiderparti

Akershus[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Sonja Aase Ludvigsen Det norske Arbeiderparti
Jo Benkow Høyre
Tønnes Madsson Andenæs Det norske Arbeiderparti
Bjørn Unneberg Senterpartiet Valgt på fellesliste Senterpartiet/Kristelig Folkeparti.
Thor Gystad Det norske Arbeiderparti
Rolf Presthus Høyre
Halfdan Hegtun Venstre Gikk over til Det Nye Folkepartiet.

Bergen[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Harry Hansen Det norske Arbeiderparti
Henrik J. Lisæth Høyre Valgt på fellesliste Høyre/Kristelig Folkeparti
Olav Totland Det norske Arbeiderparti
Asbjørn Haugstvedt Kristelig Folkeparti Valgt på fellesliste Høyre/Kristelig Folkeparti
Gunnar Garbo Venstre

Buskerud[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Ragnar Christiansen Det norske Arbeiderparti Medlem av regjeringen Bratteli I, (fra 17. mars 1971, til 18. oktober 1972) Egil Solin Ranheim møtte
Tor Oftedal Det norske Arbeiderparti
Bernt Ingvaldsen Høyre
Guri Johannessen Det norske Arbeiderparti Døde 11. november 1972. Egil Solin Ranheim møtte
Erland Steenberg Senterpartiet
Gunnar Thorleif Hvashovd Det norske Arbeiderparti
Olaf Knudson Høyre

Finnmark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Valter Gabrielsen Det norske Arbeiderparti
Anders John Aune Det norske Arbeiderparti
Erling Norvik Høyre
Annemarie Lorentzen Det norske Arbeiderparti

Hedmark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Odvar Nordli Det norske Arbeiderparti Medlem av regjeringen Bratteli I, (fra 17. mars 1971, til 18. oktober 1972) Aage William Søgaard møtte
Lars Holen Det norske Arbeiderparti
Karstein Seland Senterpartiet
Kjell Magne Fredheim Det norske Arbeiderparti
Else Repål Det norske Arbeiderparti
Lars T. Platou Høyre
Harald Johan Løbak Det norske Arbeiderparti
Johan Østby Senterpartiet

Hordaland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Arne Nilsen Det norske Arbeiderparti
Ingvald Johan Ulveseth Det norske Arbeiderparti
Sverre L. Mo Kristelig Folkeparti
Kjeld Langeland Høyre Døde 25. januar 1973. Sigrid Utkilen møtte
Thor Myklebust Venstre Gikk over til Det Nye Folkepartiet.
Sverre Helland Senterpartiet
Aksel Fossen Det norske Arbeiderparti
Bergfrid Fjose Kristelig Folkeparti Medlem av regjeringen Korvald, (fra 18. oktober 1972) Gunnar Mjånes møtte
Per Hysing-Dahl Høyre
Olav Marås Det norske Arbeiderparti

Møre og Romsdal[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Alv Jakob Fostervoll Det norske Arbeiderparti
Arnt Gudleik Hagen Senterpartiet
Odd Vigestad Kristelig Folkeparti
Bjarne Flem Venstre
Peter Kjeldseth Moe Det norske Arbeiderparti
Kåre Stokkeland Det norske Arbeiderparti
Sverre Bernhard Nybø Høyre
Arnold Weiberg-Aurdal Senterpartiet
Arne Sæter Kristelig Folkeparti Døde 14.09.1973
Hans Hammond Rossbach Venstre

Nordland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Magnus Andersen Det norske Arbeiderparti Medlem av regjeringen Bratteli I, (fra 24. januar 1971, til 18. oktober 1972) Eindride Sommerseth møtte
Margith Johanne Munkebye Det norske Arbeiderparti
Per Karstensen Det norske Arbeiderparti
Håkon Kyllingmark Høyre Medlem av regjeringen Borten, (til 17. mars 1971) Andreas Grimsø møtte
Erling Engan Senterpartiet
Rolf Hellem Det norske Arbeiderparti
Bjarne Mørk-Eidem Det norske Arbeiderparti
Edmund Fjærvoll Kristelig Folkeparti
Walter Kåre Tjønndal Det norske Arbeiderparti
Johan Kleppe Venstre Medlem av regjeringen Korvald, (fra 18. oktober 1972) Kristian Halse møtte
Bodil Aakre Høyre
Willy Arne Wold Senterpartiet

Oppland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Thorstein Treholt Det norske Arbeiderparti
Per Mellesmo Det norske Arbeiderparti
Ola O. Røssum Senterpartiet
Liv Andersen Det norske Arbeiderparti
Torger Hovi Det norske Arbeiderparti
Asbjørn Granheim Senterpartiet
Rolf Furuseth Det norske Arbeiderparti

Oslo[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Trygve Bratteli Det norske Arbeiderparti Statsminister, (fra 17. mars 1971) Thorbjørn Berntsen møtte
Kåre Willoch Høyre Medlem av regjeringen Borten, (til 5. juni 1970) Jan P. Syse møtte
Aase Lionæs Det norske Arbeiderparti
Berte Rognerud Høyre
Gunnar Alf Larsen Det norske Arbeiderparti
Erling Petersen Høyre
Tove Pihl Det norske Arbeiderparti
Egil Aarvik Kristelig Folkeparti Medlem av regjeringen Borten, (til 17. mars 1971) Kåre Kristiansen møtte
Paul Thyness Høyre
Einar Førde Det norske Arbeiderparti
Helge Seip Venstre Gikk over til Det Nye Folkepartiet.
Knut Frydenlund Det norske Arbeiderparti
Lars Roar Langslet Høyre

Rogaland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Peder P. Næsheim Det norske Arbeiderparti Døde 25. november 1969. Lulla Einrid Fossland møtte
Jakob Aano Kristelig Folkeparti
Egil Endresen Høyre
Edvard Magnus Edvardsen Det norske Arbeiderparti
Ingvar Lars Helle Venstre Gikk over til Det Nye Folkepartiet.
Karl Aasland Senterpartiet
Geirmund Ihle Det norske Arbeiderparti
Karl J. Brommeland Kristelig Folkeparti
Lauritz Bernhard Sirevaag Høyre
Gunnar Berge Det norske Arbeiderparti

Sogn og Fjordane[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Sverre Johan Juvik Det norske Arbeiderparti
Knut Myrstad Kristelig Folkeparti
Paul Svarstad Høyre
John Austrheim Senterpartiet Medlem av regjeringen Korvald, (fra 18. oktober 1972) Ambjørg Sælthun møtte
Oddleif Fagerheim Det norske Arbeiderparti

Telemark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Aslak Versto Det norske Arbeiderparti
Finn Kristensen Det norske Arbeiderparti
Johannes Østtveit Kristelig Folkeparti Valgt på fellesliste Senterpartiet/Kristelig Folkeparti.
Eigil Olaf Liane Det norske Arbeiderparti
Hallvard Eika Venstre Medlem av regjeringen Borten, (fra 21. august 1970,til 17. mars 1971) Sigurd Kalheim møtte

Medlem av regjeringen Korvald, (fra 18. oktober 1972) Sigurd Kalheim møtte

Torstein Tynning Høyre

Troms[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Nils Kristen Jacobsen Det norske Arbeiderparti
Alfred Meyer Henningsen Det norske Arbeiderparti
Asbjørn Sjøthun Det norske Arbeiderparti
Martin Buvik Høyre
Johannes Gilleberg Senterpartiet Valgt på fellesliste Senterpartiet/Kristelig Folkeparti.
Helge Jakobsen Venstre Gikk over til Det Nye Folkepartiet.

Nord-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Leif Granli Det norske Arbeiderparti
Johan A. Vikan Senterpartiet
Guttorm Hansen Det norske Arbeiderparti
Johan Støa Det norske Arbeiderparti Døde 24. september 1973, Asbjørn Mathisen møtte.
Inge Einarsen Bartnes Senterpartiet
Ola H. Kveli Venstre Gikk over til Det Nye Folkepartiet i 1972.

Sør-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Håkon Johnsen Det norske Arbeiderparti
Roald Åsmund Bye Det norske Arbeiderparti
Otto Lyng Høyre
Per Borten Senterpartiet Statsminister, (til 17. mars 1971) Johan Syrstad møtte
Liv Aasen Det norske Arbeiderparti
Rolf Fjeldvær Det norske Arbeiderparti
Kristoffer Rein Kristelig Folkeparti
Hermund Eian Høyre
Einar Moxnes Senterpartiet Medlem av regjeringen Borten, (til 17. mars 1971) Olina Storsand møtte

Medlem av regjeringen Korvald, (fra 18. oktober 1972) Johan Syrstad møtte

Arne Kielland Det norske Arbeiderparti Sosialistisk Folkeparti fra 25. september 1972.

Vestfold[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Asbjørn Lillås Det norske Arbeiderparti
Odd Vattekar Høyre
Willy Jansson Det norske Arbeiderparti
Theodor Dyring Senterpartiet Valgt på fellesliste Senterpartiet/Kristelig Folkeparti.
Torgeir Andersen Høyre
Astrid Murberg Martinsen Det norske Arbeiderparti
Petter Furberg Det norske Arbeiderparti

Østfold[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Ingvar Bakken Det norske Arbeiderparti
Arvid Johanson Det norske Arbeiderparti
Svenn Thorkild Stray Høyre Medlem av regjeringen Borten, (fra 22. mai 1970, til 17. mars 1971) Carl E. Wang møtte
Martha Frederikke Johannessen Det norske Arbeiderparti Døde 4. september 1973. Liv Stubberud møtte
Thorbjørn Kultorp Det norske Arbeiderparti
Lars Korvald Kristelig Folkeparti Statsminister, (fra 18. oktober 1972) Odd Steinar Holøs møtte
Anton Skulberg Senterpartiet Medlem av regjeringen Korvald, (fra 18. oktober 1972) Einar Brusevold møtte
Gunnar Skaug Det norske Arbeiderparti

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Innvalgte fra 1945 -». Stortinget (norsk). 10. juni 2008. Besøkt 6. januar 2020. 

Litteratur[rediger | rediger kilde]