Liste over stortingsrepresentanter 1907–1909

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over alle stortingsrepresentanter i perioden 1907 til 1909. Listen omfatter alle som ble valgt til Stortinget. Det var totalt 123 representanter, fordelt med 72 til Venstre, 37 til Samlingspartiet, 10 til Det norske Arbeiderparti og 4 til Arbeiderdemokratene.

Landkretser[rediger | rediger kilde]

Smaalenenes amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Eidsberg Læge Ludvig Larsen Kragtorp Venstre
Ide og Marker Gaardbruger Hans Theodor Hansen Bøen Venstre
Tune Lensmand Martin Olaus Larsen Venstre
Glemminge Filer Peder Oluf Pedersen Samlingspartiet
Rygge Gaardbruker Gunder Anton Jahren Samlingspartiet

Akershus amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Bærum og Follo Landbrugsskolebestyrer Bernt Holtsmark Samlingspartiet
Aker Professor Waldemar Christofer Brøgger Samlingspartiet
Nedre Romerike Gaardbruker Jakob Brevig Samlingspartiet
Mellem Romerike Ingeniør, verkseier Nils Claus Ihlen Venstre Regjeringsmedlem fra 1908. Martin Løken møtte i hans sted.
Øvre Romerike Lensmand Albert Bøhn Samlingspartiet

Hedemarkens amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Nordre Hedemarken Gaardbruker, Cand.jur. Wollert Konow (H) Venstre
Søndre Hedemarken Gaardbruger, lærer Thore Embretsen Myrvang Arbeiderdemokratene
Vinger og Odalen Gaardbruker Monthei Eriksen Haug Venstre
Solør Læge Peder Nicolai Sjursen Venstre
Søndre Østerdalen Skolebestyrer Olav Andreas Eftestøl Arbeiderdemokratene
Nordre Østerdalen Gaardbruger, lærer Tore Embretsen Aaen Venstre

Kristians amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Nordre Gudbrandsdalen Statsadvokat Johan Castberg Arbeiderdemokratene
Søndre Gudbrandsdalen Kirkesanger Sigurd Andersen Fedje Arbeiderdemokratene
Toten Gaardbruker Mathias Larsen Blilie Venstre
Hadeland og Land Gaardbruger, bankbestyrer Halvor Jacobsen Samlingspartiet
Valdres Gaardbruker Elling Eriksen Wold Venstre

Buskeruds amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Ringerike Brukseier Ole Røsholm Samlingspartiet
Hallingdal Overretssagfører Jørgen Jensen Jorde Venstre
Buskerud Johan Gundersen Hyggen Venstre
Numedal Gaardbruker Hans Pedersen Rustand Samlingspartiet

Jarlsberg og Larviks amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Skoger Gaardbruker Sven Eivindson Aarrestad Venstre
Jarlsberg Kaptein i marinen Ole Thorenius Eidem Samlingspartiet
Sandeherred Landbruksskolebetyrer Johan Gustav Austeen Venstre
Brunla Lærer og bankbestyrer Fredrik Anton Martin Olsen Nalum Venstre

Bratsberg amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Bamle Hypotekbankdirektør Peder (Eilertsen) Rinde Venstre
Gjerpen Fhv. Statsraad, ingeniør Aanon Gunnar Knudsen Venstre
Øst-Telemarken Overretssagfører Gjermund Nilsen Grivi Venstre
Vest-Telemarken Gaardbruger Ivar Petterson Tveiten Venstre

Nedenes amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Holt Gaardbruker Peder Tjøstolfsen Aas Samlingspartiet
Nedenes Gaardbruker Finn Blakstad Samlingspartiet
Sand Skolebestyrer, adjunkt Noan Christian Gauslaa Venstre
Sætersdalen Fhv. Statsraad Lars Knutson Liestøl Venstre

Lister og Mandals amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Oddernes Gaardbruker, Statsrevisor Theodor Nilsen Stousland Venstre
Mandalen Gaardbruger Thore Torkildsen Foss Venstre
Lyngdal Gaardbruger Aasulv Olsen Bryggesaa Venstre
Lister Lensmand Abraham Theodor Berge Venstre

Stavanger amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Dalene Lensmand Tollef Asbjørnsen Gjedrem Venstre
Jæderen Gaardbruger Eivind Hanssen Hognestad Samlingspartiet
Hesbø og Hafrsfjord Gaardbruker Eilert Gerhard Schanche Samlingspartiet
Karmsund Gaardbruker Sivert Eriksen Dyrland Samlingspartiet
Ryfylke Landhandler Lars Rasmussen Venstre

Søndre Bergenhus amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Ytre Søndhordland Lensmand Gerhard Meidell Gerhardsen Samlingspartiet
Indre Søndhordland Lensmand Iver Jonassen Svendsbøe Samlingspartiet
Midthordland Utskiftningsformand Hallvard Thorbjørnsen Kloster Venstre
Nordhordland Hans Bergersen Wergeland Samlingspartiet
Voss Sorenskriver Lars Kristian Abrahamsen Venstre
Hardanger Lensmand Hans Larsen Saakvitne Venstre

Nordre Bergenhus amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Indre Sogn Gaardbruker Sjur Torleifsen Næss Venstre
Ytre Sogn Fhv. Postmester Edvard Apolloniussen Liljedahl Venstre
Søndfjord Gaardbruger Gjert Martines Markvarsen Holsen Samlingspartiet
Kinn Kirkesanger Rasmus Pedersen Hjertenæs Samlingspartiet
Nordfjord Gaardbruker Sigmund Kolbeinsen Aarnes Venstre

Romsdals amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Søndre Søndmør Gaardbruger Paul Andreas Jetmundsen Aklestad Venstre
Nordre Søndmør Gaardbruger Ole Ingebrigtsen Langeland Venstre
Romsdal Kaptein Ole Beyer Høstmark Venstre
Søndre Nordmør Lensmand Hans Larsen Meisingset Venstre
Nordre Nordmør Gaardbruger Nils Johansen Hestnes Venstre

Søndre Trondhjems amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Ytre Fosen Handelsmand Martinus Nikolai Sivertsen Venstre
Indre Fosen Gaardbruker Lars Andersen Ejde Samlingspartiet
Orkedalen Gaardbruger, sergeant John Iversen Wolden Venstre
Guldalen Gaardbruger, Lærer Anders Olsen Bergan Venstre
Strinden Gaardbruker Paul Andreas Olsen Fjermstad Venstre

Nordre Trondhjems amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Stjørdalen Brukseier Bernhard Martinus Øverland Venstre
Værdalen Landbrukslærer Karl Marius Hagerup Venstre
Snaasen Kaptein Ivar Aavatsmark Venstre
Namdalen Lensmand Kasper Oluf Olsen Sund Venstre Døde i 1907. Ole Severin Aavatsmark møtte.

Nordlands amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Søndre Helgeland Gaardbruger og firker Andreas Kristian Andersen Grimsø Venstre
Nordre Helgeland Lærer Anton Mikal Jakobsen Bjørnaali Venstre
Søndre Salten Gaardbruker Christian Angell Pedersen Storjord Venstre
Nordre Salten Gaardbruker Peder Marthinus Pedersen Bakkejord Venstre
Lofoten Sorenskriver Christian Fredrik Nergaard Havig Venstre
Vesteraalen Handelsmand Carl Martin Ellingsen Venstre

Tromsø amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Trondenes Gaardbruger og fisker John Lind-Johansen Det norske Arbeiderparti
Senjen Gaardbruger Meyer Nilsen Foshaug Det norske Arbeiderparti
Tromsøsundet Dr. philos , sogneprest Alfred Eriksen Det norske Arbeiderparti

Finmarkens amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Vestfinmarken Fisker Jakob Peter Helmer Andersen Venstre
Østfinmarken Kirkesanger Isak Mikal Saba Det norske Arbeiderparti

Bykretser[rediger | rediger kilde]

Fredrikshald[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Fanejunker Ole Christian Sand Venstre

Sarpsborg[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Stempletpapirforvalter Carl Christian Berner Venstre

Fredrikstad[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Disponent Zacharias Backer Samlingspartiet

Moss og Drøbak[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Redaktør Bjørn Kristensen Venstre

Kristiania[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Oslo Guldsmed Magnus Nilssen Det norske Arbeiderparti
Grünerløkken Bogtrykker Christian Holtermann Knudsen Det norske Arbeiderparti
Gamle Aker Generalkrigskommissær Jens Kristian Meinich Bratlie Samlingspartiet
Hammersborg Dr. med. Ole Olsen Malm Samlingspartiet
Uranienborg Professor Fredrik Stang d.y. Samlingspartiet

Lillehammer, Hamar, Gjøvik og Kongsvinger[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Overretssagfører Axel Andreas Thallaug Samlingspartiet

Drammen[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Bragernes Kjøbmand Hans Hansen Samlingspartiet
Strømsø og Tangen Redaktør Torgeir Olavson Vraa Det norske Arbeiderparti

Kongsberg og Hønefoss[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Stiger Adolf Teodor Hansen Strengehagen Venstre

Holmestrand[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Malermester Rikard Olsen Venstre

Tønsberg[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Redaktør Johan Albert Svendsen Hoff Venstre

Larvik og Sandefjord[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Grosserer, bankbestyrer Michael Velo Samlingspartiet

Brevik[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Handelsborger Otto Ruberg Venstre

Porsgrund[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Direktør Kristian Kato Elisa Dick Venstre

Skien[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Kjøbmand, bankbestyrer Carl Stousland Venstre

Kragerø[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Skibsreder Ambortius Olsen Lindvig Venstre

Østerrisør[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Redaktør Andreas Hansson Venstre

Arendal og Grimstad[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Trælasthandler Terje Anderssøn Mørland Samlingspartiet

Kristiansand[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Fæstningen Postmester Peter Valeur Samlingspartiet
Baneheien Overlærer Knut Johannes Hougen Venstre

Flekkefjord[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Direktør, skibsreder Cornelius Bernhard Hanssen Venstre

Stavanger[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Holmen Skibsreder, konsul Berge Sigval Nathanael Bergesen Samlingspartiet
Verket Overretssagfører Adolf Theodor Pedersen Samlingspartiet

Haugesund[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Visekonsul, skibsreder Hakon Magne Valdemar Wrangell Samlingspartiet

Bergen[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Nygaard Kjøbmand Johan Randulf Rogge Samlingspartiet
Nordnes Skibsmægler, konsul Joachim Grieg Samlingspartiet
Kalfaret Skibsreder Johan Ludwig Mowinckel Venstre
Sandviken Skomakermester Lars Olsen Sæbø Det norske Arbeiderparti

Aalesund og Molde[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Overretssagfører Kristian Friis Petersen Venstre

Kristiansund[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Sorenskriver Thomas Fasting Venstre

Trondhjem og Levanger[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Bratøren og Ilen Konditor og fabrukeier Ole Erichsen Samlingspartiet
Kalvskindet (med Levanger) Høiesteretsadvokat Odd Sverressøn Klingenberg Samlingspartiet
Baklandet Kjøbmand, bankbestyrer Johan Magnus Halvorsen Venstre
Lademoen Redaktør Anders Johnsen Buen Det norske Arbeiderparti

Bodø og Narvik[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Rektor Bertrand Gundersen Venstre

Tromsø[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Rektor Hans Jacob Horst Venstre

Hammerfest, Vardø og Vadsø[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer
Postmester Adam Hjalmar Egede-Nissen Det norske Arbeiderparti


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste[død lenke]

kildevilkår[død lenke] "(En del av) De data som er benyttet i denne publikasjonen er hentet fra Norsk samfunnsvitenskapelig datatjenestes Politikerarkiv. NSD er ikke ansvarlig for hverken analysen av dataene, eller for de tolkninger som her er gjort."