Liste over stortingsrepresentanter 1925–1927

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over alle stortingsrepresentanter i perioden 1925 til 1927. Listen omfatter alle som ble valgt fast til Stortinget.

Det var totalt 150 representanter, fordelt med 43 til Høyre, 34 til Venstre, 24 til Det norske Arbeiderparti, 22 til Bondepartiet, 11 til Det Frisinnede Venstre, 8 til Norges Socialdemokratiske Arbeiderparti, 6 til Norges Kommunistiske Parti og 2 til Arbeiderdemokratene.


Landkretser[rediger | rediger kilde]

Østfold fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Johannes Olaf Bergersen Norges Socialdemokratiske Arbeiderparti
Peder Ludvik Kolstad Bondepartiet
Gunder Anton Jahren Høyre
Peter Olai Thorvik Norges Socialdemokratiske Arbeiderparti
Andreas Maastad Bondepartiet
Johan Kristian Hansen Ileby Høyre


Akershus fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Anders Venger Høyre
Alfred Martin Madsen Det norske Arbeiderparti
Peter Andreas Morell Høyre
Jon Sundby Bondepartiet
Olaf Bryn Høyre
Harald Halvorsen Norges Socialdemokratiske Arbeiderparti
Knut Monssen Nordanger Det norske Arbeiderparti


Oslo[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Carl Joachim Hambro Høyre
Martin Tranmæl Det norske Arbeiderparti
Sigurd Astrup Høyre
Ingvald Rastad Det norske Arbeiderparti
Eyvind Getz Høyre
Karl Wilhelm Wefring Det Frisinnede Venstre
Olaf Johansen Det norske Arbeiderparti

Hedmark fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Johan Egeberg Mellbye Bondepartiet
Oscar Wilhelm Nilssen Det norske Arbeiderparti
Otto Halvorsen Svenkerud Høyre
Eivind Petershagen Norges Kommunistiske Parti
Kristen Andersen Aalborg Bondepartiet
Olav Jørgen Sæter Det norske Arbeiderparti
Kristoffer Skraastad Høyre


Oppland fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Einar Gram Borch Bondepartiet
Johan Castberg Arbeiderdemokratene
Hans Olsen Skurdal Bondepartiet
Peder Aslak Berntsen Owren Arbeiderdemokratene
Helge Nilsen Thune Bondepartiet
Johannes Andreassen Bøe Det norske Arbeiderparti

Buskerud fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Jon Reinholdt Aas Høyre
Christopher Hornsrud Det norske Arbeiderparti
Kristen Christoffersen Kopseng Høyre
Nils Andreas Steen Det norske Arbeiderparti
Harald Saue Bondepartiet


Vestfold fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Hans Kristian Sørensen Kaldager Høyre
Nils Jacob Schjerven Høyre
Svend Foyn Bruun Høyre
Richard Nilsen Tvedten Bondepartiet


Telemark fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Olav Sannes Venstre
Olav Martinius Knutsen Steinnes Det norske Arbeiderparti
Herman Løvenskiold Høyre
Jens Hundseid Bondepartiet
Ketil Skogen Venstre


Aust-Agder fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Torjus Værland Venstre
Lars Olsen Skjulestad Høyre
Nils Nersten Bondepartiet
Nils Hjelmtveit Det norske Arbeiderparti


Vest-Agder fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Gunnuf Jakobsen Eiesland Venstre
Gabriel Endresen Moseid Bondepartiet
Karl Sanne Høyre
Nils Salveson Belland Venstre


Rogaland fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Hans Jørgensen Aarstad Venstre
Karl Korneliussen Kleppe Venstre
Jakob Svendsen Gimre Høyre
Nils Martinsen Kverneland Bondepartiet
Jacob Kristensen Austbø Venstre


Hordaland fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Ole Monsen Mjelde Venstre
Lauritz Johan Annaniassen Tvedt Høyre
Olav Jensen Myklebust Venstre
Olaf Josefson Bjørgum Bondepartiet
Knut Markhus Venstre
Ivar Johannesson Bleiklie Det Frisinnede Venstre
Sverre Krogh Norges Kommunistiske Parti
Nils Johannessen Finne Venstre


Sogn og Fjordane fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Kristofer Pedersen Indrehus Venstre
Anfin Øen Bondepartiet
Ingolf Elster Christensen Høyre
Per Klingenberg Hestetun Venstre
Jakob A. Lothe Venstre

Møre fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Anders Vassbotn Venstre
Kristoffer Høgset Bondepartiet
Olav Eysteinson Fjærli Venstre
Johan Martin Jakobsen Strand Venstre
Bastian Adolf Width Det Frisinnede Venstre
Rasmus Langeland Bondepartiet
Ole Rasmus Knutsen Flem Venstre

Sør-Trøndelag fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
John Iversen Wolden Venstre
Johan Nygaardsvold Det norske Arbeiderparti
Ingebrigt Ingebrigtsen Huus Bondepartiet
Johannes Berg Høyre
Benjamin Olsen Schei Venstre
Svend Larsen Skaardal Det norske Arbeiderparti


Nord-Trøndelag fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Ole Langhammer Bondepartiet
Haakon M. Five Venstre
Albert Johnsen Moen Det norske Arbeiderparti
Ivar Larsen Kirkeby-Garstad Bondepartiet
Johannes Okkenhaug Venstre

Nordland fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Eilert Hagerup Prytz Pedersen Præsteng Det Frisinnede Venstre
Johan Jæger Caroliussen Venstre
Andreas Angel Hansen Holdø Det Frisinnede Venstre
Andreas Johan Hagerup Hansen Moan Det norske Arbeiderparti
Ingvald Ytterstad Det Frisinnede Venstre
Anton Olai Normann Ingebrigtsen Djupvik Venstre
Jens Jørgen Jensen Steiro Bondepartiet
Johan Edvard Paulsen Høyre


Troms fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Kristian Pedersen Tønder Det norske Arbeiderparti
Lorents Vilhelm Dass Hansen Venstre
Ola Krogseng Giæver Høyre
Aldor Ingebrigtsen Det norske Arbeiderparti
Anton Karl Hagbart Jakobsen Venstre

Finmark fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Waldemar Heggelund Larssen Det Frisinnede Venstre
Christian Ludvik Wallenius Det norske Arbeiderparti
Johan Martin Mjøen Venstre


Bykretser[rediger | rediger kilde]

Fredrikshald, Sarpsborg, Fredrikstad, Moss, Drøbak[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Wilhelm Blakstad Høyre
Arne Magnussen Norges Socialdemokratiske Arbeiderparti
Harald Sigvard Bakke Høyre
Karl Bolivar Olafsen Norges Socialdemokratiske Arbeiderparti


Hamar, Kongsvinger, Lillehammer, Gjøvik (Kjøpstedene i Hedmark og Oppland fylker)[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Nils Erik Flakstad Høyre
August Clifton Høyre
Fredrik Monsen Norges Kommunistiske Parti

Hønefoss, Drammen, Kongsberg[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Sven Adolf Svensen Høyre
Torgeir Olavson Vraa Det norske Arbeiderparti
Haakon Irgens Høyre


Notodden, Skien, Porsgrund, Brevik, Kragerø, Risør, Arendal, Grimstad[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Peter Johan Støren Høyre
Olav Andresen Det norske Arbeiderparti
Hans Edvard Kjølseth Venstre
Ove Andersen Høyre
Christen Knudsen Høyre

Holmestrand, Horten, Tønsberg, Sandefjord, Larvik[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Johan Henrik Christiansen Høyre
Harald Bredo Sollie Høyre
Anton Marius Jenssen Norges Socialdemokratiske Arbeiderparti
Wilhelm Hakon Preus Høyre


Kristiansand, Mandal, Flekkefjord, Stavanger, Haugesund[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
John Norem Høyre
Lars Oftedal Venstre
Børge Olsen-Hagen Det norske Arbeiderparti
Tørris Heggelund Høyre
Lars Olai Meling Venstre
Svend Aadnesen Løge Norges Socialdemokratiske Arbeiderparti
Hakon Magne Valdemar Wrangell Det Frisinnede Venstre

Bergen[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Abraham Berge Det Frisinnede Venstre
Ingvald Berentin Aase Norges Kommunistiske Parti
Henrik Ameln Høyre
Johan Ludwig Mowinckel Venstre
Karl M. Johannesen Norges Kommunistiske Parti

Ålesund, Molde, Kristiansund[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Anton Ludvik Alvestad Norges Socialdemokratiske Arbeiderparti
Endre Magnus Witzøe Høyre
Torgeir Anderssen-Rysst Venstre


Trondhjem, Levanger[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Ivar Lykke Høyre
Worm Darre-Jenssen Høyre
Sverre Støstad Norges Kommunistiske Parti
Ivar Aarseth Det norske Arbeiderparti
Joakim Sveder Bang Det Frisinnede Venstre

Bodø, Narvik, Tromsø, Hammerfest, Vardø, Vadsø[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Johan Henrik Rye Holmboe Det Frisinnede Venstre
Johan Erik Vangberg Det norske Arbeiderparti
Bastian Thomas Laurits Eidem Venstre
Johannes Høyer Høyre

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste[død lenke]

kildevilkår[død lenke] "(En del av) De data som er benyttet i denne publikasjonen er hentet fra Norsk samfunnsvitenskapelig datatjenestes Politikerarkiv. NSD er ikke ansvarlig for hverken analysen av dataene, eller for de tolkninger som her er gjort."