Mani Hussaini

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mani Hussaini
Mani Hussaini.jpeg
Født25. oktober 1987 (31 år)
Qamishli
Utdannet ved Universitetet i Oslo
UtdannelseBachelor i statsvitenskap, mastergrad i teknologi, innovasjon og kunnskap.
Beskjeftigelse Politiker
Parti Arbeidernes ungdomsfylking
Nasjonalitet Norge
Leder i AUF
19. oktober 2014–
ForgjengerEskil Pedersen

Mani Hussaini (født 25. oktober 1987 i Qamishli i Syria) er en norsk politiker som siden 19. oktober 2014 er leder i Arbeidernes ungdomsfylking (AUF).[1]

Hussaini gikk på Nes videregående skole og Jessheim videregående skole, og tok sin bachelor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo (UiO). Han har Mastergrad i teknologi, innovasjon og kunnskap ved Universitetet i Oslo (UiO).

Han har arbeidet som servitør på Clarion Airport Hotel, som statist i Nordic Films Ulvenatten, som fylkessekretær i AUF i Akershus, rådgiver i UngOrg og har hatt internship ved den norske ambassaden i Abu Dhabi. Hussaini har spilt spiss for fotballaget Raumnes & Årnes IL.

Hussainis familie flyktet fra Syria i 1998, bodde på asylmottak i Sverige i ett år før de flyttet videre til Norge og flyttet mellom mottak i Bærum, Asker, Stord og Haugesund.[trenger referanse] Til slutt fikk familien opphold og endte opp på Romerike.[2]

Han ble medlem i AUF i 2006, og har siden det vært både fylkessekretær og leder i AUF i Akershus, internasjonal rådgiver i AUF, og siden 2012 sentralstyremedlem i AUF, samt vara til Stortinget. Han sitter også i kommunestyret i Ullensaker og i Akershus fylkesting.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Hussaini valgt til ny AUF-leder». VG. 19. oktober 2014. Besøkt 30. oktober 2014. 
  2. ^ ««Min flukt: Mani»». NRK.