Mani Hussaini

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mani Hussaini
Født25. okt. 1987[1]Rediger på Wikidata (35 år)
Qamishli (Syria)
Beskjeftigelse
Utdannet vedUniversitetet i Oslo
UtdannelseBachelor i statsvitenskap, mastergrad i teknologi, innovasjon og kunnskap.
PartiArbeidernes ungdomsfylking
NasjonalitetNorge
AUFs leder
2014–2018
ForgjengerEskil Pedersen
EtterfølgerIna Libak

Mani Hussaini (født 25. oktober 1987 i Qamishli i Syria) er en norsk politiker (Ap) som fra 2014 til 2018 var leder i Arbeidernes ungdomsfylking (AUF).[2] I 2021 ble han valgt inn som stortingsrepresentant fra Akershus.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Hussaini gikk på Nes videregående skole og Jessheim videregående skole, og tok sin bachelor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo (UiO). Han har Mastergrad i teknologi, innovasjon og kunnskap ved Universitetet i Oslo (UiO).

Han har arbeidet som servitør på Clarion Airport Hotel, som statist i Nordic Films Ulvenatten, som fylkessekretær i AUF i Akershus, rådgiver i UngOrg og har hatt internship ved den norske ambassaden i Abu Dhabi. Hussaini har spilt spiss for fotballaget Raumnes & Årnes IL.

Hussainis familie flyktet fra Syria i 1998, bodde på asylmottak i Sverige i ett år før de flyttet videre til Norge og flyttet mellom mottak i Bærum, Asker, Stord og Haugesund.[3][4] Til slutt fikk familien opphold og endte opp på Romerike.[3]

Han ble medlem i AUF i 2006, og har siden det vært både fylkessekretær og leder i AUF i Akershus, internasjonal rådgiver i AUF, og siden 2012 sentralstyremedlem i AUF, samt vara til Stortinget fra 2013 til 2021. Han sitter også i kommunestyret i Ullensaker og i Akershus fylkesting. Ved stortingsvalget i 2021 fikk han fast plass på Stortinget.

Stortingskomiteer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ stortinget.no, stortingsrepresentant-ID MHU[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Hussaini valgt til ny AUF-leder». VG. 19. oktober 2014. Besøkt 30. oktober 2014. 
  3. ^ a b ««Min flukt: Mani»». NRK. 
  4. ^ Eivind Sæther (20. februar 2015). «Lærte norsk av tekst-tv». Dagens Næringsliv. Besøkt 17. juni 2019. «I Sverige blir de nektet opphold, familien flykter videre til Norge, er innom fire asylmottak, det går måneder, år. Bærum, Asker, Stord, Haugesund.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]