Liste over stortingsrepresentanter 1934–1936

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over alle stortingsrepresentanter i perioden 1934 til 1936. Listen omfatter alle som ble valgt fast til Stortinget.

Det var totalt 150 representanter, fordelt med 69 til Det norske Arbeiderparti, 30 til Høyre, 24 til Venstre,23 til Bondepartiet, 1 til Kristelig Folkeparti, 1 til Samfundspartiet, 1 til Arbeiderdemokratene og 1 til Det Frisinnede Venstre.


Antall representanter totalt 150

Landkretser[rediger | rediger kilde]

Østfold fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Johannes Olaf Bergersen Det norske Arbeiderparti
Andreas Maastad Bondepartiet
Peter Olai Thorvik Det norske Arbeiderparti
Johan Undrum Høyre
August Thorvald Svendsen Det norske Arbeiderparti
Birger Braadland Bondepartiet


Akershus fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Knut Monssen Nordanger Det norske Arbeiderparti
Ole Ludvig Bærøe Høyre
Harald Halvorsen Det norske Arbeiderparti
Bernt Korslund Det norske Arbeiderparti
Harald Gram Høyre
Jon Sundby Bondepartiet
Helga Anna Augusta Ramstad Det norske Arbeiderparti

Oslo[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Alfred Martin Madsen Det norske Arbeiderparti
Carl Joachim Hambro Høyre
Magnus Nilssen Det norske Arbeiderparti
Eyvind Getz Høyre
Olaf Johansen Det norske Arbeiderparti
Arthur Henry Eugen Nordlie Høyre
Helga Aleksandra Karlsen Det norske Arbeiderparti

Hedmark fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Oscar Wilhelm Nilssen Det norske Arbeiderparti
Olav Jørgen Sæter Det norske Arbeiderparti
Olav Østby-Deglum Bondepartiet
Knut Torstensen Sjøli Det norske Arbeiderparti
Peter Edvard Vorum Det norske Arbeiderparti
Karsten Fonstad Det norske Arbeiderparti
Lars Olsen Aukrust Bondepartiet


Oppland fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Johannes Andreassen Bøe Det norske Arbeiderparti
Kristian Ørud Bondepartiet
Lars Magnus Moen Det norske Arbeiderparti
Erling Bjørnson Bondepartiet
Martin Smeby Det norske Arbeiderparti
Alf Mjøen Arbeiderdemokratene

Buskerud fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Christopher Hornsrud Det norske Arbeiderparti
Nils Andreas Steen Det norske Arbeiderparti
Jon Reinholdt Aas Høyre
Hans Johan Jensen Det norske Arbeiderparti
Christian Hansen Tandberg Bondepartiet


Vestfold fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Nils Jacob Schjerven Høyre
Johan Mathiassen Det norske Arbeiderparti
Svend Foyn Bruun Høyre
Nils Magnus Nilsen Tvedten Venstre


Telemark fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Olav Martinius Knutsen Steinnes Det norske Arbeiderparti
Neri Valen Venstre
Olav Aslakson Versto Det norske Arbeiderparti
Olav Thorbjørnsen Vegheim Det norske Arbeiderparti
Jens Hundseid Bondepartiet


Aust-Agder fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Torvald Haavardstad Det norske Arbeiderparti
Christian Stray Venstre
Jacob Maurice Ørbæk Høyre
Nils Nersten Bondepartiet


Vest-Agder fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Gunnuf Jakobsen Eiesland Venstre
Gabriel Endresen Moseid Bondepartiet
Berner August Berntsen Skeibrok Høyre
Alfred Udland Det norske Arbeiderparti


Rogaland fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Karl Korneliussen Kleppe Venstre
Nils Martinsen Kverneland Bondepartiet
Iver Kristiansen Hognestad Det norske Arbeiderparti
Torkell Vinje Høyre
Kristian Edland Venstre


Hordaland fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Ole Monsen Mjelde Venstre
Kornelius Olai Bergsvik Det norske Arbeiderparti
Nils Andresson Lavik Kristelig Folkeparti
Jakob Nilsson Vik Bondepartiet
Olav Jensen Myklebust Venstre
Ivar Johannesson Bleiklie Høyre
Gustav Bernhard Forstrøm Det norske Arbeiderparti
Mons Andreas Andersen Kårbø Venstre


Sogn og Fjordane fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Jakob Mathias Antonson Lothe Venstre
Gjert Andreasson Hegrenæs Bondepartiet
Anders Matias Abrahamsen Lothe Det norske Arbeiderparti
Hans Kristian Seip Venstre
Peder Thorsen Hovland Bondepartiet

Møre fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Ole Rasmus Knutsen Flem Venstre
Rasmus Olsen Langeland Bondepartiet
Olav Berntsen Oksvik Det norske Arbeiderparti
Johan Martin Jakobsen Strand Venstre
Nils Trædal Bondepartiet
Peter Ørger Pedersen Syltebø Venstre
Lars Sverkeson Romundstad Bondepartiet


Sør-Trøndelag fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Johan Nygaardsvold Det norske Arbeiderparti
Simon Olsen Leinum Venstre
Martin Halvorsen Handberg Bondepartiet
Amund Rasmussen Skarholt Det norske Arbeiderparti
Johan Olaus Olsen Asmundvaag Høyre
Martin Adolf Salbubæk Det norske Arbeiderparti

Nord-Trøndelag fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Albert Johnsen Moen Det norske Arbeiderparti
Ivar Larsen Kirkeby-Garstad Bondepartiet
Haakon M. Five Venstre
Johan Wiik Det norske Arbeiderparti
Eliseus Müller Bondepartiet

Nordland fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Andreas Johan Hagerup Hansen Moan Det norske Arbeiderparti
Cornelius Lind Enge Det norske Arbeiderparti
Nils Kristian Nilsen Mjaavatn Bondepartiet
Johan Jæger Caroliussen Venstre
Eilert Hagerup Prytz Pedersen Præsteng Høyre
Carl Emil Christian Bonnevie Det norske Arbeiderparti
Jens Olai Steffensen Det norske Arbeiderparti
Haavard Nikolai Hanssen Bondepartiet

Troms fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Meyer Nilsen Foshaug Det norske Arbeiderparti
Wilhelm Aldor Ingebrigtsen Det norske Arbeiderparti
Anton Karl Hagbart Jakobsen Venstre
Alfons Johan Johansen Det norske Arbeiderparti
Mikal Schjelderup Pedersen Laberg Høyre


Finnmark fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Kristian Herman Berg Det norske Arbeiderparti
Carl Rebek Olsen Høyre
Aksel Konrad Mikkola Det norske Arbeiderparti

Bykretser[rediger | rediger kilde]

Halden, Sarpsborg, Fredrikstad, Moss, Drøbak[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Johan Edvind Pettersen Det norske Arbeiderparti
Harald Sigvard Bakke Høyre
Johan Ludvig Johannesen Det norske Arbeiderparti
Abraham Aakre Det norske Arbeiderparti


Hamar, Kongsvinger, Lillehammer, Gjøvik (kjøpstedene i Hedmark og Oppland fylker)[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Christian Fredrik Monsen Det norske Arbeiderparti
Johan Alfred Svendsen Høyre
Niels Ødegaard Det norske Arbeiderparti

Hønefoss, Drammen, Kongsberg[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Arnt Ferdinand Moss Det norske Arbeiderparti
Sven Adolf Svensen Høyre
Andreas Nygaard Det norske Arbeiderparti


Notodden, Skien, Porsgrunn, Brevik, Kragerø, Risør, Arendal, Grimstad[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Ola Solberg Det norske Arbeiderparti
Sigurd Christian Brinch Høyre
Anton Alexander Venstre
Aslak Nilsen Det norske Arbeiderparti
Erling Amandus Johansen Høyre


Holmestrand, Horten, Tønsberg, Sandefjord, Larvik[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Anton Marius Jenssen Det norske Arbeiderparti
Trygve Sverdrup Høyre
Kristian Albert Christiansen Det norske Arbeiderparti
Hans Johan Sollie Høyre


Kristiansand, Mandal, Flekkefjord, Stavanger, Haugesund[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Børge Olsen-Hagen Det norske Arbeiderparti
Lauritz Kristian Nilssen Rygh Venstre
Sven Nielsen Høyre
Ole Johan Olsen Det norske Arbeiderparti
Rudolf Elias Peersen Venstre
Ingvald Severin Johannessen Førre Det norske Arbeiderparti
Knut Jacobsen Høyre


Bergen[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Johan Samuelsen Det norske Arbeiderparti
Johan Ludwig Mowinckel Venstre
Bertram Dybwad Brochmann Samfundspartiet
Gunnar Olai Olsen Bakke Det norske Arbeiderparti
Thorolf Beyer Mowinckel Høyre


Ålesund, Molde, Kristiansund[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Anton Ludvik Alvestad Det norske Arbeiderparti
Johan Ulrik Olsen Det norske Arbeiderparti
Torgeir Anderssen-Rysst Venstre


Trondheim, Levanger[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Ivar Lykke Høyre
Sverre Kornelius Eilertsen Støstad Det norske Arbeiderparti
Signe Swensson Høyre
Ivar Aarseth Det norske Arbeiderparti
Rudolf Falck Ræder Det Frisinnede Venstre


Bodø, Narvik, Tromsø, Hammerfest, Vardø, Vadsø[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Jon Andrå Det norske Arbeiderparti
Julius Bastian Olsen Det norske Arbeiderparti
Jens Isak de Lange Kobro Venstre
Olaf Fjalstad Høyre

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste[død lenke]

kildevilkår[død lenke] "(En del av) De data som er benyttet i denne publikasjonen er hentet fra Norsk samfunnsvitenskapelig datatjenestes Politikerarkiv. NSD er ikke ansvarlig for hverken analysen av dataene, eller for de tolkninger som her er gjort."