Liste over stortingsrepresentanter 1916–1918

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over alle stortingsrepresentanter i perioden 1916 til 1918. Listen omfatter alle som ble valgt til Stortinget. Det var totalt 123 representanter, fordelt med 74 til Venstre, 20 til Høyre, 19 til Socialdemokrater, 6 til Arbeiderdemokratene, 1 til Det Frisinnede Venstre og 1 til Avholdspartiet og 2 uavhengig.[1]

Regjeringen Knudsen (Venstre) fortsatte og ble sittende hele perioden.


Landkretser[rediger | rediger kilde]

Smaalenenes amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Eidsberg Johan Fredrik Olsen Maseng Venstre
Idde og Marker Hans Theodor Hansen Bøen Venstre Ole Kristian Hansen
Tune Kristian Edvart Johannesen Jahren Høyre
Glemminge Johannes Olaf Bergersen Socialdemokrat
Rygge Gunder Anton Jahren Høyre


Akershus amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Bærum og Follo Christian Fredrik Michelet Høyre Ole Anton Aas
Aker Edvard Hagerup Bull Høyre
Nedre Romerike Lars Aslaksrud Socialdemokrat
Mellem Romerike Bernt Holtsmark Det Frisinnede Venstre Ole Kristian Kristiansen Laake (Venstre)
Øvre Romerike Thorstein Fretheim Venstre

Hedemarkens amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Nordre Hedemarken Wollert Konow (H) Venstre
Søndre Hedemarken Karl Wilhelm Wefring Uavhengig Hans Helmersen Sørholte (Arbeiderdemokratene)
Vinger og Odalen Knut Torstensen Sjøli Socialdemokrat
Solør Ivar Hvamstad Socialdemokrat Halvdan Aarsrud
Søndre Østerdalen Thore Embretsen Myrvang Arbeiderdemokratene
Nordre Østerdalen Tore Embretsen Aaen Venstre

Kristians amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Nordre Gudbrandsdalen Edvard Olsen Landheim Arbeiderdemokratene
Søndre Gudbrandsdalen Johan Castberg Arbeiderdemokratene
Toten Alf Mjøen Arbeiderdemokratene Otto Kubberud
Hadeland og Land Ole Martin Lappen Arbeiderdemokratene Ole Hansen Egge
Valdres Olaus Trondson Islandsmoen Arbeiderdemokratene

Buskeruds amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Ringerike Christopher Hornsrud Socialdemokrat Levor Pedersen
Hallingdal Knut Knutsen Heje Venstre
Buskerud Anders Jensen Horgen Socialdemokrat
Numedal Ole Olsen Haavardsrud Venstre

Jarlsberg og Larviks amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Skoger Jørgen Hansen Gunnestad Høyre
Jarlsberg Jonathan Johnson Høyre
Sandeherred Fredrik Enge Venstre
Brunla Fredrik Anton Martin Olsen Nalum Venstre Nils Magnus Nilsen Tvedten


Bratsberg amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Bamle Peder (Eilertsen) Rinde Venstre Lars Nilsen Midgaard
Gjerpen Aanon Gunnar Knudsen Venstre Nils Gregoriussen Skilbred
Øst-Telemarken Gjermund Nilsen Grivi Venstre Østen Olsen Uverud
Vest-Telemarken Ivar Petterson Tveiten Venstre


Nedenes amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Holt Jens Marcussen Venstre Torje Olsen Solberg
Nedenes Aslak Kateraas Venstre
Sand Noan Christian Gauslaa Venstre
Sætersdalen Sven Eivindson Aarrestad Venstre


Lister og Mandals amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Oddernes Endre Asbjørnsen Ugland Venstre Olav Anderson Øverland
Mandalen Peder Einar Pedersen Spilling Venstre (Landmandspartiet) Jon Nilsen Fidje (Venstre)
Lyngdal Gunnuf Jakobsen Eiesland Venstre Torkell Andreasson Netland
Lister Ole Walaas Selvaag Venstre Hans Andreas Johannesson Seland


Stavanger amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Dalene Tollef Asbjørnsen Gjedrem Venstre Erik Hadland Torjusen
Jæderen Thore Larsen Braut Venstre
Hesbø og Hafrsfjord Jacob Kristensen Austbø Venstre
Karmsund Torjus Larsen Gard Venstre John Hovda
Ryfylke Rasmus Jakobsen Hidle Venstre Hans Jørgensen Aarstad


Søndre Bergenhus amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Ytre Søndhordland Hans Øysteinson Huglen Venstre
Indre Søndhordland Olav Jensen Myklebust Venstre
Midthordland Gutorm Mikkelsen Lid Venstre
Nordhordland Lars Nilssen Sæim Venstre Ivar Ivarson Mongstad
Voss Ole Monsen Mjelde Venstre
Hardanger Nils Nilsson Skaar Venstre


Nordre Bergenhus amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Indre Sogn Sjur Torleifsen Næss Venstre
Ytre Sogn Lasse Torkelson Trædal, Lavik Venstre J. J. Kjellevold, Gulen (Frisinnede Venstre)
Søndfjord David Olsen Bakke Venstre Anders Martinus Andersen Erdal
Kinn Kristofer Pedersen Indrehus Venstre
Nordfjord Apollonius Liljedahl Johannessen Rosenlund Venstre

Romsdals amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Søndre Søndmør Anders Rasmussen Vassbotn Venstre
Nordre Søndmør Knut Severin Jonas Olsen Otterlei Venstre Tore Ludvik Jensen Vaksvik
Romsdal Iver Andreas Rasmussen Ræstad Venstre Knut Johnsen Nerheim
Søndre Nordmør Peder Bjørn Kristvik Venstre
Nordre Nordmør Michael Angell Jakobus Landmark Venstre Møtte etterat valget av Nils Johansen Hestnes (Venstre)

ble forkastet 19. januar 1916.


Søndre Trondhjems amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Ytre Fosen Martinus Nikolai Sivertsen Venstre Edvart Andreas Olsen Eidsvaag
Indre Fosen Benjamin Olsen Schei Venstre Lars Johnsen Moe
Orkedalen John Iversen Wolden Venstre
Guldalen Svend Larsen Skaardal Socialdemokrat
Strinden Johan Nygaardsvold Socialdemokrat


Nordre Trondhjems amt[rediger | rediger kilde]

Krets Navn Parti Kommentarer/suppleanter
Stjørdalen Andreas Galtvik Venstre
Værdalen Johannes Okkenhaug Venstre (Landmandspartiet) Ole Haugum (Venstre)
Snaasen Ivar Aavatsmark Venstre
Namdalen Christoffer Inderberg Venstre Ole Severin Aavatsmark

Nordlands amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Søndre Helgeland Andreas Kristian Andersen Grimsø Venstre
Nordre Helgeland Peter Olsen Bolstad Socialdemokrat Redvald Knudtson
Søndre Salten Olaf Amundsen Venstre
Nordre Salten Rolf Jacobsen Venstre
Lofoten Edvard Nikolai Joakimsen Venstre
Vesteraalen Johan Jæger Caroliussen Venstre


Tromsø amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Trondenes Kristian Pedersen Tønder Socialdemokrat
Senjen Meyer Nilsen Foshaug Socialdemokrat
Tromsøsundet Ole Martin Pettersen Gausdal Socialdemokrat

Finmarkens amt[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Vestfinmarken Ulrik Erik Grape Wiig Socialdemokrat Johan Kristian Heitmann
Østfinmarken Hagbarth Lund Venstre

Bykretser[rediger | rediger kilde]

Fredrikshald[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Hans Peter Norløff Høyre Ole Christian Sand (Venstre)


Sarpsborg[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Carl Henry Fyhn Venstre


Fredrikstad[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Wilhelm Ernst Ramm Høyre Wilhelm Blakstad


Moss og Drøbak[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Hans Blom Peterson Høyre Ragnvald Sverre Morterud


Kristiania[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Oslo Magnus Nilssen Socialdemokrat
Grünerløkken Ole Lian Socialdemokrat
Gamle Aker Otto Bahr Halvorsen Høyre
Hammersborg Olaf Fredrik Rustad Høyre
Uranienborg Jens Kristian Meinich Bratlie Høyre


Lillehammer, Hamar, Gjøvik og Kongsvinger[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Axel Andreas Thallaug Høyre Amund Braaten (Det Frisinnede Venstre)


Drammen[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Bragernes Hans Hansen Høyre
Strømsø og Tangen Carl Otto Lund Høyre

Kongsberg, Hønefoss og Notodden[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Nils Gulliksen Berg Venstre


Horten[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Christian Sparre Venstre Otto Georg Enger


Tønsberg[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Nils Riddervold-Jensen Høyre


Larvik og Sandefjord[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Ludvig Næss Venstre Anders Børresen Hasle


Brevik og Holmestrand[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Rikard Olsen Venstre


Porsgrund[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Hans Eleonardus Møller Høyre Peder Tobias Tollefsen

Skien[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Andreas Sigurdsen Venstre Nils Johan Andersen


Kragerø[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
John Hartvig Johnsen Avholdspartiet


Risør[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Andreas Hansson Venstre


Arendal og Grimstad[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Halvor Løvold Høyre


Kristiansand[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Fæstningen Edward August Gundersen Venstre
Baneheien Rudolf Elias Peersen Venstre


Flekkefjord[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Bernhard Severin Sannerud Venstre Børge Børresen Børge-Ask


Stavanger[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Holmen Peder Pedersen Næsheim Venstre Lars Oftedal
Verket Johan David Haslund Gjøstein Socialdemokrat

Haugesund[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Svend Lindø Venstre Bernt Andreas Lindeland


Bergen[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Nygaard Johan Samuelsen Socialdemokrat
Nordnes Johan Ludwig Mowinckel Venstre
Kalfaret Carl Victor Emanuel Geelmuyden Venstre
Sandviken Jørgen Blydt Venstre


Aalesund og Molde[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Ole Gustav Barman Venstre


Kristiansund[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Ivar Olaus Sundet Venstre Jonas Hestnes


Trondhjem og Levanger[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Bratøren og Ilen Bernhard Brænne Høyre Johan Rønning (Frisinnede Venstre)
Kalvskindet (med Levanger) Ivar Lykke Høyre Hans Buck
Baklandet Sem Sæland Uavhengig Sara Christie (Høyre)
Lademoen Anders Buen Socialdemokrat

Bodø og Narvik[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Bernt Evinius Beruldsen Hovdan Venstre


Tromsø[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Bastian Thomas Laurits Eidem Venstre

Hammerfest, Vardø og Vadsø[rediger | rediger kilde]

krets Navn parti Kommentarer/Supleanter
Haakon Sæmingsen Grindalen Finstad Socialdemokrat

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste[død lenke]

kildevilkår[død lenke] "(En del av) De data som er benyttet i denne publikasjonen er hentet fra Norsk samfunnsvitenskapelig datatjenestes Politikerarkiv. NSD er ikke ansvarlig for hverken analysen av dataene, eller for de tolkninger som her er gjort."